Trgovina
Vaša košarica

Medex, Gelee Royale, svež matični mleček

Medex, Gelee Royale, svež matični mleček Prehrana in dopolnila
Medex, Gelee Royale, svež matični mleček
Medex, Gelee Royale, svež matični mleček Matičnega mlečka čebele ne nabirajo, temveč je izvleček žlez mladih čebel dojilj, starih od pet do 12 dni,..
Izbrano pakiranje:
30 g
Proizvajalec: Medex
29.51€
Brez DDV: 26.95€
  • Zaloga: Na zalogi
Kratek opis
Oblikakapsule
Mesto uporabesrce, želodec
Simptom/Problemstres, diabetes, živčnost, koncentracija, odpornost
Ciljna skupinastarejši
Ključne besidedopolnilo, naraven izdelek, šport, minerali, imunski sistem, lasje
Medex, Gelee Royale, svež matični mleček Matičnega mlečka čebele ne nabirajo, temveč je izvleček žlez mladih čebel dojilj, starih od pet do 12 dni, ki še ne letijo. Z njim celo življenje hranijo čebeljo kraljico – matico, ki predstavlja preživetje vrste. Prav vrednost matičnega mlečka, s katerim dojilje hranijo matico, namreč ohranja čebeljo vrsto že več kot 40 milijonov let. Neizmerno bogastvo matičnega mlečka pa cenimo tudi ljudje, saj se zavedamo, da je zaklad iz čebeljega panja pomembno dopolnilo prehrani. Sveži matični mleček je gosta tekoča snov specifičnega okusa. Uživajte ga pod jezikom in ga imejte v ustih čim dlje. Tako boste zagotovili kar najboljšo absorpcijo v organizem in po določenem obdobju redne uporabe odkrili, zakaj ga tako opevajo in slavijo tudi čebelarji in številne raziskave. Sveža oblika matičnega mlečka zahteva, da po odprtju izdelek hranite v hladilniku in ga porabite v 30 dneh.

Priporočena dnevna količina je 1 priložena žlička (1 g) matičnega mlečka. Zaužijte ga zjutraj na tešče, tako da ga raztopite pod jezikom. Tako boste dosegli največji izkoristek, saj lahko kapilare pod jezikom matični mleček neposredno vsrkajo v krvni obtok.

100% sveži matični mleček.
 
Matični mleček ali gelée royale je najdragocenejši dar čebeljega panja. Proizvajajo ga mlade čebele dojilje, stare od 5 do 12 dni, in z njim vse življenje hranijo čebeljo kraljico – matico, ki skrbi za preživetje vrste. Matica je genetsko povsem enaka drugim čebelam, vendar je zaradi hranjenja zgolj z matičnim mlečkom skoraj dvakrat večja od čebel delavk, preživi kar 15 rodov čebel in je v čebeljem panju edina spolno razvita. Velja za najplodnejše bitje na planetu, saj na dan izleže tudi do 3000 jajčec, katerih skupna teža presega njeno lastno. V starem Egiptu so matični mleček uporabljali že faraoni, ki so ga imenovali »hrana bogov«, danes pa vemo, da njegova izjemnost temelji na vsebnosti edinstvene nenasičene maščobne kisline 10 HDA (10-hidroksi-2-decenska kislina), ki je v naravi ne najdemo nikjer drugje. Vsebnost 10 HDA je pomembno merilo kakovosti matičnega mlečka, zato smo v Medexu njeno vrednost v izdelkih standardizirali in tako zagotovili njihovo stalno kakovost.
Osebam, alergičnim na matični mleček, uporabe ne priporočamo. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Shranjujte v temnem in suhem prostoru pri sobni temperaturi do 25 °C. Po odprtju shranjujte lonček z matičnim mlečkom v hladilniku na največ 4 °C in ga porabite v 30 dneh.

Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje