Trgovina
Vaša košarica

Nasodren, pršilo za nos

Nasodren, pršilo za nos Pripomočki in zaščita
Nasodren, pršilo za nos
Nasodren, pršilo za nos  pridobljeno iz soka in naravnega vodnega izvlečka svežih gomoljev ciklame (Cyclamen europaeum L). NASODREN se uporablja za lo..
Izbrano pakiranje:
50 ml
Proizvajalec: Hartington Pharma
22.78€
Brez DDV: 18.68€
  • Zaloga: Na zalogi
Kratek opis
Oblikapršilo
Mesto uporabenos, sluznica, sinusi
Simptom/Problemnahod, gripa, prehlad, vnetje
Ciljna skupinastarejši, odrasli, moški, ženska, otroci
Ključne besidenahod, gripa, prehlad, vnetje, vlaženje, pomirja
Nasodren, pršilo za nos  pridobljeno iz soka in naravnega vodnega izvlečka svežih gomoljev ciklame (Cyclamen europaeum L). NASODREN se uporablja za lokalno lajšanje simptomov pri nosni kongestiji (zamašenem nosu), nakopičeni sluzi, izgubi vonja in obrazni bolečini, tako da čisti in prazni nakopičeno sluz v sinusih (votline, ki se odpirajo v nosno votlino), nosnih votlinah in zgornjih dihalih in tako zagotavlja hitro olajšanje simptomov že s prvim odmerkom.

Pri uporabi NASODREN-a, boste doživeli intenzivno odvajanje nakopičene sluzi iz nosu in obnosnih votlin, ki lahko traja do dve uri. Rezultat uporabe je, da glavobol ali bolečina obraza, ki pogosto spremlja zamašen nos, hitro preneha. V primeru vnetja srednjega ušesa, se nakopičeno maslo hitro izloči, rezultat je zmanjšanje bolečine v ušesu in povrnitev motenega sluha.
Nasodren je namenjen izključno uporabi za nos. Sledite spodnjim pisnim in slikovnim navodilom.

Kako pripravimo raztopino
1. Stekleničko s praškom odpremo z vrtenjem pokrovčka v nasprotni smeri urinega kazalca in odstranimo zamašek.
2. Z obračanjem odlomimo vrh ampule, ki vsebuje topilo.
3. Celotno topilo prelijemo v stekleničko, ki vsebuje lifoliziran prašek.
4. Nastavek pršila privijemo na stekleničko in jo rahlo stresamo, dokler se prašek popolnoma ne raztopi. Počakamo, da vsa pena izgine.
5. Z nastavka pršila odstranimo zaščitni pokrovček.
6. Pred prvo uporabo 2-3 krat popršimo v prazno. Pri tem se izogibamo kontaktu s sluznico oči in ust.

Kako uporabljamo NASODREN
7. Glavo držimo v pokončnem položaju, brez nagibanja naprej ali nazaj. Zadržimo dih (3-5 sekund) in nastavek pršila vstavimo v desno nosnico s pritiskom razpršila samo enkrat. Globoko izdihnemo skozi usta, nato pa dihamo normalno. Izogibamo se vdihavanju izdelka.
8. Postopek ponovimo z levo nosnico (glejte točko 7).
9. Po uporabi nastavek pršila očistimo in namestimo zaščitni pokrovček.

Koliko NASODREN-a uporabimo
Raztopino apliciramo enkrat dnevno v vsako nosnico, po možnosti ob istem času, približno 2 uri pred spanjem. Povečanje dnevnega odmerka ne povzroči povečanja učinka.

Kako dolgo moramo uporabljati NASODREN
Zdravljenje običajno traja 7-10 dni, vendar se lahko podaljša na 12-16 dni v primeru, da je to potrebno. Bistveno izboljšanje ali popolno olajšanje simptomov je doseženo po 6-8 aplikacijah, vendar se glavoboli, povezani s stanjem, lahko zmanjšajo oziroma popolnoma ustavijo že po 3-5 aplikacijah NASODREN-a. Kljub temu je priporočljivo, da z zdravljenjem nadaljujemo 7-10 dni. Bolniki, ki imajo purulentno vnetje, se naj posvetujejo z zdravnikom. Če je potrebno, nadaljujemo zdravljenje z Nasodrenom pri hujših ali kroničnih primerih. Tega se lotimo po 7-10 dnevnem premoru.
Zdravilna učinkovina vsebuje: Liofiliziran prašek iz soka in naravnega vodnega izvlečka svežih gomoljev ciklame (Cyclamen europaeum L.) 50mg.

Vsak odmerek pršila za nos vsebuje 0,13 ml (2-3 kapljice) raztopine. Ta količina ustreza 1,3 mg praška. Pripravljena raztopina omogoča 38 aplikacij, kar zadostuje za 16 dni. Ne vsebuje dodatnih sestavin, konzervansov ali kloridov. Topilo (5 ml prečiščene vode) je namenjeno za rekonstitucijo liofiliziranega praška. 
NASODREN-a ne uporabljajte
• Če ste alergični na ciklame, trobentice in ostale rastline iz družine primul.
• Če imate polipe v nosu ali paranasalnih sinusih, ki lahko blokirajo meatus in izločanje.

Bodite posebno pozorni pri uporabi NASODREN-a
• Popršimo v vsako nosnico enkrat dnevno.
• Izogbajte se vdihavanju med aplikacijo.
• Izogibajte se kontaktu pršila z očmi – kontakt pršila z očmi vodi do draženja in simptoma akutnega konjuktivitisa.
• Pazljivo preberite odstavek “Če jemljete druga zdravila.”
• Lahko se pojavi trenutno srbenje ali pekoč občutek, kihanje in solzenje ali povečan nosni izcedek. Občutki so normalen spremljajoč pojav in kažejo na to, da je NASODREN pričel delovati in na optimalno reakcijo na delovanje izdelka. Zdravljenje se zaradi tega ne sme prekiniti. Izcedek iz nosu se lahko obarva rožnato, zaradi česar ni potrebeno skrbeti.
• Uporaba izdelka pri bolnikih z alergijo na ciklame, trobentice in ostale rastline iz družine primul, lahko privede do otekanja nosne sluznice, veke ali/in obraza.

Če jemljete druga zdravila
Posvetujte se z zdravnikom ali s farmacevtom, če jemljete oziroma ste pred kratkim jemali katere od ostalih zdravil z receptom ali brez recepta. Posebej, če ste se zdravili z antikoagulanti (kot derivat kumarina, acetilsalicilna kislina) ali antiholinergiki (kot je atropin). Drugi izdelki za nos se lahko uporabijo 1,5-2 uri po uporabi NASODREN-a.

Uporaba NASODREN-a s hrano in pijačo
Hrana in pijača ne vplivata na delovanje NASODREN-a.

Nosečnice in doječe matere
Pred uporabo NASODREN-a se posvetujte s svojim zdravnikom ali farmacevtom. NASODREN-a ne smejo uporabljati nosečnice in doječe matere razen v primeru, ko ga predpiše zdravnik.

Uporaba NASODREN-a pri otrocih
NASODREN lahko uporabljajo otroci starejši od 5 let. Priporočamo sledenje navodilom za uporabo.

Vožnja in delo s stroji
Nekaj minut po aplikaciji Nasodrena pride do povečanega izločanja sluzi, zato vožnja in delo s stroji nista priporočljiva 2 uri po uporabi razpršila.

Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje

Newsletter

* E-mail: