Trgovina
Vaša košarica

Neo-angin brez sladkorja, pastile z okusom žajblja

Neo-angin brez sladkorja, pastile z okusom žajblja Zdravila brez recepta
Neo-angin brez sladkorja, pastile z okusom žajblja
Neo-angin brez sladkorja, pastile z okusom žajblja  je antiseptik in blag analgetik za usta in žrelo. Namenjeno je za zgodnje lokalno zdravljenje blag..
Izbrano pakiranje:
24 pastil
Proizvajalec: Klosterfrau Healthcare
Naročite lahko le 3 izdelke.
7.88€
Brez DDV: 7.20€
 • Zaloga: Na zalogi
Kratek opis
Oblikapastile
Mesto uporabeusta, dlesni, sluznica, žrelo, grlo
Simptom/Problemprehlad, kašelj, vnetje, draženje, gripa
Ciljna skupinastarejši, odrasli, moški, ženska, otroci
Ključne besideanalgetik, antiseptik, prehlad, kašelj, vnetje, draženje, gripa

Neo-angin brez sladkorja, pastile z okusom žajblja  je antiseptik in blag analgetik za usta in žrelo. Namenjeno je za zgodnje lokalno zdravljenje blagih okužb ust in žrela, s čimer se lahko zmanjša tudi poraba antibiotikov. Te okužbe povzročijo vnetja ustne votline in žrela s simptomi, kot so bolečine v žrelu in hripavost, vnetja ustne sluznice in vnetja dlesni.

Pri jemanju zdravila neo-angin brez sladkorja z okusom žajblja natančno upoštevajte navodila za pravilno uporabo. Če ste negotovi, se posvetujte s farmacevtom.

Navodila za pravilno uporabo

Zdravilo neo-angin brez sladkorja z okusom žajblja je namenjeno za uporabo v ustih in žrelu (oralnauporaba). Odrasli in otroci, starejši od 6 let, počasi raztopite v ustih po eno pastilo, na vsake 2 do 3 ure. Največji dnevni odmerek zdravila je 6 pastil. Zdravljenje lahko traja 3 – 4 dni. Če se vaše težave v tem času ne izboljšajo, ali se celo poslabšajo, se posvetujte s svojim zdravnikom. Zdravilo ni primerno za otroke, mlajše od 6 let. 

Kaj vsebuje zdravilo neo-angin brez sladkorja z okusom žajblja 

Zdravilne učinkovine so:

Ena pastila vsebuje naslednje zdravilne učinkovine:

 • 2,4-diklorobenzilalkohol 1,20 mg
 • amilmetakrezol 0,60 mg
 • levomentol 5,90 mg

Pomožne snovi so: eterično olje poprove mete, izomalt, vinska kislina, eterično olje žajblja, rdeče 4R (E 124), kinolinsko rumeno (E104), modro V (E131)

Ne jemljite zdravila neo-angin brez sladkorja z okusom žajblja

 • če ste alergični (preobčutljivi) na zdravilne učinkovine ali katerokoli sestavino zdravila neoangin brez sladkorja z okusom žajblja. Te so naštete v 6. poglavju »Dodatne informacije«.
 • če je otrok mlajši od 6 let.

Bodite posebno pozorni pri jemanju zdravila neo-angin brez sladkorja z okusom žajblja

Posvetujte se s svojim zdravnikom, če karkoli izmed spodaj navedenega velja za vas:

 • če se vaše težave po 3 – 4 dnevnem jemanju zdravila neo-angin brez sladkorja z okusom žajblja ne izboljšajo ali se celo poslabšajo;
 • če imate dolgotrajen (kronični) kašelj ali hripavost. Omenjena simptoma sta lahko posledica morebitnih malignih obolenj.

Jemanje drugih zdravil

Ni znano, da bi zdravilo neo-angin brez sladkorja z okusom žajblja vplivalo na delovanje drugih zdravil. Priporočamo, da hkrati ne jemljete drugih zdravil za oralno uporabo, to je za uporabo v ustni votlini in žrelu.  Obvestite svojega zdravnika ali farmacevta, če jemljete ali ste pred kratkim jemali katerokoli zdravilo, tudi če ste ga dobili brez recepta.

Jemanje zdravila neo-angin brez sladkorja z okusom žajblja skupaj s hrano in pijačo

Na voljo ni podatkov, ki bi dokazovali, da hrana ali pijača vplivata na delovanje zdravila. Neposredno po jemanju zdravila ne uživajte hrane ali pijače, da le-ta ne bi pospešila odstranjevanja zdravila z ustne sluznice in žrela.

Nosečnost in dojenje

Posvetujte se z zdravnikom ali farmacevtom, preden vzamete katerokoli zdravilo. Podatkov o uporabi zdravila neo-angin brez sladkorja z okusom žajblja pri nosečnicah ni. Opravljene raziskave na živalih niso pokazale neposrednih ali posrednih škodljivih učinkov v zvezi z nosečnostjo, razvojem zarodka oz. ploda, med porodom ali po porodu. Uporabe zdravila neo-angin brez sladkorja z okusom žajblja med nosečnostjo in dojenjem ne priporočamo, ker ni dovolj podatkov o varnosti uporabe zdravila v teh obdobjih.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev

Ni znano, da bi zdravilo vplivalo na sposobnost vožnje in upravljanja s stroji,vendar ni pričakovati, da bo zdravilo vplivalo na te sposobnosti. 

Pomembne informacije o nekaterih sestavinah zdravila neo-angin brez sladkorja z okusom žajblja

 • to zdravilo vsebuje barvilo rdeče 4R (E124), ki lahko povzroči alergijske reakcije.
 • Zdravilo neo-angin brez sladkorja z okusom žajblja vsebuje nadomestek sladkorja, izomalt. Če vam je zdravnik povedal, da ne prenašate nekaterih sladkorjev (imate intoleranco za nekatere sladkorje), se pred uporabo tega zdravila posvetujte s svojim zdravnikom.
 • Ena pastila zdravila neo-angin brez sladkorja z okusom žajblja vsebuje 2,58 g izomalta. Količina izomalta v eni pastili ustreza 25 kJ (5,9 kcal). To morajo upoštevati bolniki s sladkorno boleznijo (diabetes mellitus). 

Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje