Trgovina
Vaša košarica

Neo-angin, pastile

Neo-angin, pastile Zdravila brez recepta
Neo-angin, pastile
Neo-angin, pastile  je antiseptik in blag analgetik za usta in žrelo. Namenjeno je za zgodnje lokalno zdravljenje blagih okužb ust in žrela, s čimer s..
Izbrano pakiranje:
24 pastil
Proizvajalec: Klosterfrau Healthcare
Naročite lahko le 3 izdelke.
7.77€
Brez DDV: 7.10€
 • Zaloga: Na zalogi
Kratek opis
Oblikapastile
Mesto uporabežrelo, grlo, sluznica, usta, dlesni
Simptom/Problemprehlad, vnetje, okužba, bolečina
Ciljna skupinastarejši, odrasli, moški, ženska, otroci
Ključne besideantiseptik, analgetik, prehlad, vnetje, okužba, bolečina, s sladkorjem
Neo-angin, pastile  je antiseptik in blag analgetik za usta in žrelo. Namenjeno je za zgodnje lokalno zdravljenje blagih okužb ust in žrela, s čimer se lahko zmanjša tudi poraba antibiotikov. Te okužbe povzročijo vnetja ustne votline in žrela s simptomi, kot so bolečine v žrelu in hripavost, vnetja ustne sluznice in vnetja dlesni.
Pri jemanju zdravila neo-angin natančno upoštevajte navodila za pravilno uporabo. Če ste negotovi, se posvetujte s farmacevtom.

Navodila za pravilno uporabo
Zdravilo neo-angin je namenjeno za uporabo v ustih in žrelu (oralna uporaba). Odrasli in otroci, starejši od 6 let, počasi raztopite v ustih po eno pastilo, na vsake 2 do 3 ure. Največji dnevni odmerek zdravila je 6 pastil. Zdravljenje lahko traja 3 – 4 dni. Če se vaše težave v tem času ne izboljšajo, ali se celo poslabšajo, se posvetujte s svojim zdravnikom. Zdravilo ni primerno za otroke, mlajše od 6 let. 
Zdravilne učinkovine so: 
Ena pastila vsebuje naslednje zdravilne učinkovine:
 • 2,4-diklorobenzilalkohol 1,20 mg
 • amilmetakrezol 0,60 mg
 • levomentol 5,90 mg

Pomožne snovi so: eterično olje zvezdastega janeža, eterično olje poprove mete, saharoza, tekoča glukoza, vinska kislina, rdeče 4R (E124). 

Ne jemljite zdravila neo-angin
 • če ste alergični (preobčutljivi) na zdravilne učinkovine ali katerokoli sestavino zdravila neo-angin. Te so naštete v 6. poglavju »Dodatne informacije«.
 • če je otrok mlajši od 6 let.
Bodite posebno pozorni pri jemanju zdravila neo-angin
Posvetujte se s svojim zdravnikom, če karkoli izmed spodaj navedenega velja za vas:
 • če se vaše težave po 3 – 4 dnevnem jemanju zdravila neo-angin ne izboljšajo ali se celo poslabšajo;
 • če imate dolgotrajen (kronični) kašelj ali hripavost. Omenjena simptoma sta lahko posledica morebitnih malignih obolenj. 

Jemanje drugih zdravil

Ni znano, da bi zdravilo neo-angin vplivalo na delovanje drugih zdravil.  Priporočamo, da hkrati ne jemljete drugih zdravil za oralno uporabo, to je za uporabo v ustni votlini in žrelu. Obvestite svojega zdravnika ali farmacevta, če jemljete ali ste pred kratkim jemali katerokoli zdravilo, tudi če ste ga dobili brez recepta. 

Jemanje zdravila neo-angin skupaj s hrano in pijačo

Na voljo ni podatkov, ki bi dokazovali, da hrana ali pijača vplivata na delovanje zdravila neoangin. Neposredno po jemanju zdravila ne uživajte hrane ali pijače, da le-ta ne bi pospešila odstranjevanja zdravila z ustne sluznice in žrela.

Nosečnost in dojenje

Posvetujte se z zdravnikom ali s farmacevtom, preden vzamete katerokoli zdravilo. Podatkov o uporabi zdravila neo-angin pri nosečnicah ni. Opravljene raziskave na živalih niso pokazale neposrednih ali posrednih škodljivih učinkov v zvezi z nosečnostjo, razvojem zarodka oz. ploda, med porodom ali po porodu. Uporabe zdravila neo-angin med nosečnostjo in dojenjem ne priporočamo, ker ni dovolj podatkov o varnosti uporabe zdravila v teh obdobjih.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev

Ni znano, da bi zdravilo vplivalo na sposobnost vožnje in upravljanja s stroji, vendar ni pričakovati, da bo vplivalo na te sposobnosti. 

Pomembne informacije o nekaterih sestavinah zdravila neo-angin

 • To zdravilo vsebuje barvilo rdeče 4R (E124), ki lahko povzroči alergijske reakcije.
 • Zdravilo neo-anginvsebuje tekočo glukozo in saharozo. Če vam je zdravnik povedal, da ne prenašate nekaterih sladkorjev (imate intoleranco za nekatere sladkorje), se pred uporabo tega zdravila posvetujte s svojim zdravnikom.
 • Ena pastila zdravila neo-angin vsebuje 1,14 g glukoze in 1,42 g saharoze (ustreza približno 0,22 ogljikohidratne enote). To morajo upoštevati bolniki s sladkorno boleznijo.
 • Lahko škodujejo zobem (povzročijo karies). 

Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje