Trgovina
Vaša košarica

Nicorette 1 mg/odmerek oralno pršilo - raztopina, 13,2 ml

Nicorette 1 mg/odmerek oralno pršilo, raztopina Zdravila brez recepta
Nicorette 1 mg/odmerek oralno pršilo - raztopina, 13,2 ml
Nicorette 1 mg/odmerek oralno pršilo - raztopina, 13,2 ml se uporablja za pomoč pri opuščanju kajenja, ko želite prenehati kaditi. Zdravilo Nicorette ..
Izbrano pakiranje:
150 odmerkov
Proizvajalec: Mcneil Product Limited
Naročite lahko le 3 izdelke.
29.11€
Brez DDV: 26.58€
 • Zaloga: Na zalogi
Kratek opis
Oblika pršilo/raztopina
Mesto uporabe oralno, usta
Simptom/Problem odvisnost od kajenja
Ciljna skupina starejši, odrasli, moški, ženska
Ključne beside zdravilo, kajenje, nikotin, odvisnost od kajenja, odvajanje, zdravljenje

Nicorette 1 mg/odmerek oralno pršilo - raztopina, 13,2 ml se uporablja za pomoč pri opuščanju kajenja, ko želite prenehati kaditi. Zdravilo Nicorette oralno pršilo je oblika nadomestnega nikotinskega zdravljenja (NRT). Zdravilo Nicorette oralno pršilo zmanjša simptome odtegnitve nikotina, tudi močno potrebo po nikotinu, ki se pojavi, ko opustite kajenje. Ko prenehate kaditi in s tem nenadoma prenehate v telo vnašati nikotin, se pojavijo različni neprijetni občutki, ki jih imenujemo odtegnitveni simptomi. Z uporabo zdravila Nicorette oralno pršilo lahko te neprijetne občutke in željo po kajenju preprečite ali zmanjšate. To se zgodi, ker v telo krajše obdobje še naprej vnašate majhno količino nikotina. Zdravilo Nicorette oralno pršilo ne vsebuje katrana, ogljikovega monoksida in drugih toksinov v cigaretnem dimu. Pri opuščanju kajenja boste še uspešnejši ob svetovanju in podpori, če sta vam dosegljiva.

Vedno uporabite to zdravilo natančno tako, kot je opisano v tem navodilu, ali kot vam je svetoval zdravnik ali farmacevt. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Osebe, ki so mlajše od 18 let, zdravila Nicorette oralno pršilo ne smejo uporabljati.Med uporabo zdravila Nicorette oralno pršilo morate povsem prenehati s kajenjem.

V preglednici je podana priporočena stopenjska shema uporabe zdravila Nicorette oralno pršilo.

I. stopnja: 1. do 6. teden - Uporabite 1 ali 2 odmerka, ko bi običajno kadili ali če začutite močno željo po kajenju. Če želja po kajenju nekaj minut po enem odmerku ne mine, uporabite še en odmerek. Če potrebuje 2 odmerka, so lahko naslednji odmerki po dva zaporedna odmerka. Večina kadilcev potrebuje 1 do 2 odmerka vsakih 30 minut do 1 uro. Na primer če kadite 15 cigaret na dan, naj bi uporabili 1-2 odmerka najmanj 15-krat na dan. Ne uporabite več kot 2 odmerka naenkrat ali 4 odmerke na uro v 16-ih urah. Največji odmerek je 64 odmerkov na dan v 16-ih urah v katerem koli 24-urnem obdobju.

II. stopnja: 7. do 9. teden - Zmanjševanje števila odmerkov na dan. Ob koncu 9. tedna naj bi bilo število odmerkov za POLOVICO manjše od njihovega povprečnega števila med I. stopnjo.

III. stopnja: 10. do 12. teden - Zmanjševanje števila odmerkov na dan, tako da 12. teden ne bo večje od 4 odmerkov na dan. Ko se število odmerkov zmanjša na 2 do 4 na dan, je treba z uporabo zdravila Nicorette oralno pršilo prenehati.

Po končanem zdravljenju vas lahko ponovno prevzame skušnjava po kajenju. Preostale odmerke pršila shranite, ker se lahko nenadoma pojavi močna želja po kajenju. Če se pojavi, uporabite en odmerek ali dva, če prvi ne pomaga po nekaj minutah. Običajno je treba zdravilo Nicorette oralno pršilo uporabljati 3 mesece in ne dlje kot 6 mesecev. Če potrebujete zdravilo Nicorette oralno pršilo več kot 6 mesecev, se posvetujte z zdravnikom.


Zdravilna učinkovina je nikotin. En odmerek zagotavlja 1 mg nikotina.

Pomožne snovi so: propilenglikol, brezvodni etanol, trometamol, poloksamer 407, glicerol, natrijev hidrogenkarbonat (E500), levomentol, aroma mete, aroma za hlajenje, sukraloza, kalijev acesulfam, klorovodikova kislina (za uravnavanje pH), prečiščena voda.

Ne uporabljajte zdravila Nicorette oralno pršilo:

 •  če ste alergični na nikotin ali katerokoli sestavino tega zdravila 
 • če ste mlajši od 18 let.
 • če nikoli niste kadili.

Opozorila in previdnostni ukrepi

 • Najprej se pogovorite z zdravnikom, če imate katero od naštetih stanj. Zdravilo Nicorette oralno pršilo boste morda lahko uporabljali, vendar se boste morali o uporabi pogovoriti z zdravnikom, če:ste nedavno (v zadnjih treh mesecih) preživeli srčni infarkt ali kap,
 • imate bolečino v prsnem košu (nestabilna angina pektoris) ali angino pektoris v mirovanju
 • imate srčno obolenje, ki vpliva na srčno frekvenco ali ritem
 • imate povišan krvni tlak, ki ni nadzorovan s terapijo,
 • ste kdaj imeli alergijske reakcije, ki vključujejo otekanje ustnic, obraza in grla (angioedem) ali srbeč kožni izpuščaj (koprivnica). Uporaba NRT lahko včasih sproži tovrstno reakcijo;
 • imate hudo ali zmerno bolezen jeter,
 • imate hudo bolezen ledvic,
 • imate sladkorno bolezen,
 • vaša žleza ščitnica deluje prekomerno (hipertiroidizem),
 • imate tumor nadledvične žleze (feokromocitom),
 • imate razjedo na želodcu ali dvanajstniku,
 • imate ezofagitis.

Zdravilo Nicorette oralno pršilo ne smejo uporabljati nekadilci.

Druga zdravila in zdravilo Nicorette oralno pršilo

Obvestite svojega zdravnika ali farmacevta, če jemljete ali ste pred kratkim jemali katerokoli zdravilo, tudi če ste ga dobili brez recepta. To je predvsem pomembno, če jemljete zdravila, ki vsebujejo:

- teofilin za zdravljenje astme

- takrin za zdravljenje Alzheimerjeve bolezni

- klozapin za zdravljenje shizofrenije

- ropinirol za zdravljenje Parkinsonove bolezni

Zdravilo Nicorette oralno pršilo skupaj s hrano in pijačo

Zdravilo Nicorette oralno pršilo ne smete uporabljati skupaj s hrano in pijačo.

Nosečnost, dojenje in plodnost

Zelo pomembno je, da med nosečnostjo prenehate s kajenjem, ker lahko povzroči upočasnjeno rast otroka. Poleg tega je lahko vzrok za prezgodnji porod ali mrtvorojenost. Najbolje je, če lahko kajenje opustite brez uporabe zdravil, ki vsebujejo nikotin. Če vam to ne uspe, lahko uporabite zdravilo Nicorette oralno pršilo, toda le po posvetu z zdravnikom, ki vodi vašo nosečnost, družinskim zdravnikom ali zdravnikom v zdravstvenem centru, ki je usposobljen za pomoč pri odvajanju od kajenja. Uporabi zdravila Nicorette oralno pršilo se je treba med dojenjem izogibati, ker nikotin prehaja v materino mleko in lahko škoduje otroku. Če vam je uporabo zdravila Nicorette oralno pršilo svetoval zdravnik, ga uporabite takoj po dojenju in ne uporabljajte dve uri pred dojenjem. Kajenje povečuje tveganje za neplodnost pri ženskah in moških. Učinki nikotina na plodnost niso znani.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev

Zdravilo Nicorette oralno pršilo v priporočenih odmerkih nima vpliva na sposobnost vožnje in upravljanja strojev.

Zdravilo Nicorette oralno pršilo vsebuje majhne količine etanola (alkohol), manj kot 100 mg na odmerek

Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje