Trgovina
Vaša košarica

Nicorette Freshfruit z okusom sadja 4 mg, zdravilni žvečilni gumiji

Nicorette Freshfruit z okusom sadja 4 mg, zdravilni žvečilni gumiji Zdravila brez recepta
Nicorette Freshfruit z okusom sadja 4 mg, zdravilni žvečilni gumiji
Zdravilo Nicorette Freshfruit zdravilni žvečilni gumiji je namenjeno za pomoč pri zdravljenju odvisnosti od kajenja z zmanjševanjem potrebe po niko..
Izbrano pakiranje:
30 žvečilnih gumijev
Proizvajalec: Pfizer
Naročite lahko le 3 izdelke.
15.60€
Brez DDV: 14.25€
  • Zaloga: Ni na zalogi
Kratek opis
Oblika žvečilni gumi
Simptom/Problem kajenje
Ključne beside nikotin

Zdravilo Nicorette Freshfruit zdravilni žvečilni gumiji je namenjeno za pomoč pri zdravljenju odvisnosti od kajenja z zmanjševanjem potrebe po nikotinu in zmanjšanjem odtegnitvenih simptomov, kar olajša odvajanje od kajenja pri kadilcih, ki želijo prenehati s kajenjem. Pomaga pa lahko tudi pri zmanjševanju obsega kajenja kot začetnem koraku pred prenehanjem kajenja.

En žvečilni gumi vsebuje 4 mg nikotina v obliki 20 mg 20 % kompleksa nikotina z ionskim izmenjevalcem.

Pomožne snovi v 4-mg žvečilnih gumijih so: gumijeva baza, ksilitol, eterično olje poprove mete, brezvodni natrijev karbonat, kalijev acesulfamat, levomentol, lahki magnezijev oksid, kinolinsko rumeno E104, aroma tuttifrutti QL84441 (eterično olje pomaranče, etilbutirat, terpeni iz eteričnega olja pomaranče, metilbutilbutirat, citral, amilbutirat), hipromeloza, sukraloza, polisorbat 80, arabski gumi, titanov dioksid E171 in vosek karnauba.

 

Ne uporabljajte zdravila Nicorette Freshfruit
• če ste alergični na (preobčutljivi za) nikotin ali katerokoli sestavino zdravila Nicorette Freshfruit,
• po nedavni možganski kapi,
• po nedavni srčni kapi (miokardnem infarktu),
• pri angini pektoris, ki ni uravnana,
• pri hudi motnji srčnega ritma (srčni aritmiji),
• pri premostitvenem posegu na koronarnih arterijah,
• pri angioplastiki (posegu za razširitev zoženih žil).
 
Bodite posebno pozorni pri uporabi zdravila Nicorette Freshfruit 
• če imate hudo bolezen srca ali ožilja (npr. zaporo arterij v okončinah, možgansko-žilno bolezen, uravnano angino pektoris ali dekompenzirano srčno popuščanje),
• če imate nezdravljen visok krvni tlak,
• če imate rano na želodcu, 
• če imate prekomerno dejavno žlezo ščitnico (hipertiroidizem),
• če imate sladkorno bolezen (zaradi odvajanja od kajenja bo lahko potreben manjši odmerek insulina),
• če so vam postavili diagnozo tumorja nadledvične žleze (feokromocitom) ali
• če imate hudo ali zmerno okvaro jeter ali hudo okvaro ledvic.
 
Žvečilni gumi se lahko prilepi na zobno protezo in mostičke in jih lahko v redkih primerih tudi poškoduje. 
Pretehtati morate tveganje uporabe nikotinskega nadomestnega zdravljenja v primerjavi s tveganjem nadaljnjega kajenja.  Prosimo, posvetujte se z zdravnikom, tudi če so se gornje navedbe nanašale na vas kadarkoli v preteklosti.
 
Nosečnost in dojenje: 
- Nikotin prehaja skozi posteljico in vpliva na dihanje in krvni obtok ploda. Vpliv na krvni obtok ploda je odvisen od odmerka. Kajenje lahko resno škoduje plodu oz. dojenčku, zato je treba z njim prenehati. Nosečnice in doječe matere, ki kadijo, smejo uporabljati žvečilni gumi le po posvetu s svojim zdravnikom. Tveganja za plod niso povsem znana. Koristi nikotinskega nadomestnega zdravljenja pri nosečnicah, ki se brez takšne terapije ne morejo vzdržati kajenja, bistveno odtehtajo tveganje nadaljnjega kajenja. Nikotin se izloča v materino mleko v takšni meri, da bi to pri terapevtskih odmerkih lahko vplivalo na dojenčka. Za zmanjšanje izpostavljenosti dojenčka smete žvečilni gumi uporabiti šele po (vsakokratnem) dojenju. Preden vzamete katerokoli zdravilo, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.
 
 
 

Brez priporočila zdravnika zdravila ne smejo uporabljati osebe, mlajše od 18 let. Izkušnje z zdravljenjem te starostne skupine so omejene. Zdravila Nicorette Freshfruit ne smejo uporabljati nekadilci.

Zdravilo Nicorette Freshfruit 4 mg zdravilni žvečilni gumiji uporabite v primeru, da pokadite več kot 20 cigaret na dan ali da je bilo odvajanje od kajenja z 2-mg jakostjo žvečilnih gumijev neuspešno. 

Žvečilni gumi uporabite, kadar začutite potrebo po kajenju. Žvečilni gumi je treba žvečiti, da se sprosti nikotin, nato pa ga shraniti med dlesni in lica, da se lahko nikotin absorbira prek ustne sluznice. S slino pogoltnjeni nikotin ne koristi; če ga je preveč, pa lahko razdraži žrelo, povzroči želodčne težave ter povzroči npr. kolcanje. 
 
Način žvečenja:
1. Žvečite počasi, dokler ne bo okus postal močan. Potem prenehajte žvečiti in spravite žvečilni gumi med dlesni in lice.
2. Ko okus oslabi, žvečilni gumi še nekajkrat požvečite, da bo okus spet postal močnejši, potem pa ga ponovno shranite med dlesni in lice.
3. Žvečilni gumi žvečite, kot je opisano, približno pol ure.
4. Ko žvečilni gumi izgubi svojo moč, ga ustrezno zavrzite, npr. shranite nazaj v odprtino pretisnega omota.
 

Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje