Trgovina
Vaša košarica

Nicorette Invisipatch 25 mg/16 ur, transdermalni obliži

Nicorette Invisipatch 25 mg/16 ur, transdermalni obliži Zdravila brez recepta
Nicorette Invisipatch 25 mg/16 ur, transdermalni obliži
Nicorette Invisipatch 25 mg/16 ur, transdermalni obliži  je namenjeno za pomoč pri zdravljenju odvisnosti od kajenja z zmanjšanjem potrebe po nikotinu..
Izbrano pakiranje:
7 obližev
Proizvajalec: Pfizer
Naročite lahko le 3 izdelke.
26.41€
Brez DDV: 24.12€
  • Zaloga: Ni na zalogi
Kratek opis
Oblika obliži
Mesto uporabe telo, koža
Simptom/Problem odvisnost od kajenja
Ciljna skupina starejši, odrasli, moški, ženska
Ključne beside nikotin, odvajanje, obliž, kajenje, zdravilo, odvisnost
Nicorette Invisipatch 25 mg/16 ur, transdermalni obliži  je namenjeno za pomoč pri zdravljenju odvisnosti od kajenja z zmanjšanjem potrebe po nikotinu in zmanjšanjem odtegnitvenih simptomov, kar olajša odvajanje od kajenja pri kadilcih, ki želijo prenehati s kajenjem.

Kako deluje zdravilo Nicorette Invisipatch transdermalni obliži?
Ko v telo nenadoma nehate dovajati nikotin s tobakom, se pojavijo težave v obliki različnih odtegnitvenih simptomov. S pomočjo zdravila Nicorette Invisipatch transdermalni obliži lahko preprečite ali vsaj ublažite te težave, ker z njimi v prehodnem obdobju telesu še naprej dovajate manjše količine nikotina. Med uporabo zdravila Nicorette Invisipatch transdermalni obliži se nikotin počasi sprošča, se absorbira skozi kožo in prenaša po krvi. V nasprotju s cigaretami zdravilo Nicorett Invisipatch transdermalni obliži ne vsebuje zdravju škodljivega katrana ali ogljikovega monoksida. 
Odrasli starejši od 18 let
Pri uporabi zdravila Nicorette Invisipatch transdermalni obliži natančno upoštevajte navodila. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom. Trajanje zdravljenja je individualno in praviloma traja 3 mesece. Kadilci, ki so zelo zasvojeni, naj 8 tednov uporabljajo transdermalne obliže 25 mg/16 ur, nato 2 tedna transdermalne obliže 15 mg/16 ur in nato še 2 tedna transdermalne obliže 10 mg/16 ur. 3/5 Zmerni kadilci naj 8 tednov uporabljajo transdermalne obliže 15 mg/16 ur, nato pa 4 tedne transdermalne obliže 10 mg/16 ur. V določenih primerih je lahko potrebno daljše zdravljenje, da bi preprečili ponoven začetek kajenja. Če v 3-ih mesecih po začetku zdravljenja ne prenehate uporabljati zdravila Nicorette Invisipatch transdermalni obliži, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Otroci in mladostniki mlajši od 18 let Brez priporočila zdravnika zdravila ne smejo uporabljati osebe, mlajše od 18 let. Izkušnje z zdravljenjem te starostne skupine so omejene. Zdravila Nicorette Invisipatch transdermalni obliži ne smejo uporabljati nekadilci.

Postopek uporabe
Zdravilo Nicorette Invisipatch transdermalni obliži je namenjeno za transdermalno uporabo, kar pomeni, da zdravilna učinkovina prehaja v telo skozi kožo. Obliž namestite zjutraj, ko se zbudite, in ga odstranite zvečer, ko greste spat. Lahko se kopate in tuširate kot ponavadi.
1. Pred namestitvijo obliža si umijte roke.
2. Blazinico z obližem s škarjami odrežite pri strani, kot je označeno. Izberite čist, suh, nepoškodovan in neporaščen predel kože, npr. na boku, nadlakti ali prsnem košu.
3. Odluščite en del srebrnkaste aluminijaste podloge, kolikor daleč je mogoče. Lepljive površine obliža se ne dotikajte s prsti.
4. Lepljivi del obliža natančno nalepite na kožo in odluščite še preostalo polovico srebrnkaste aluminijaste podloge.
 5. Obliž z dlanjo ali s konicami prstov dobro pritisnite na kožo.
6. S prsti močno podrgnite po robu, da se bo obliž dobro prilepil.
7. Umijte si roke, da ne boste nikotina prenesli v oči. Obliža ne dajajte vsak dan na isto mesto, temveč mesta uporabljajte izmenično, npr. desno in levo nadlaket. Po odstranitvi morate uporabljeni obliž pazljivo zavreči. Če zdravilo Nicorette Invisipatch transdermalni obliži odpade, namestite novega na drugo mesto in ga tam pustite, dokler zvečer ne greste v posteljo. 
Zdravilna učinkovina je nikotin.
 En transdermalni obliž 10 mg/16 ur vsebuje 15,75 mg nikotina in sprosti 10 mg nikotina v 16 urah. 
 En transdermalni obliž 15 mg/16 ur vsebuje 23,62 mg nikotina in sprosti 15 mg nikotina v 16 urah.
 En transdermalni obliž 25 mg/16 ur vsebuje 39,37 mg nikotina in sprosti 25 mg nikotina v 16 urah.

– Pomožne snovi so:  Jedro z nikotinom: nasičeni srednjeverižni trigliceridi, bazični butilirani metakrilatni kopolimer, polietilen tereftalatni (PET) film  Akrilatno jedro: akrilna lepljiva raztopina, kalijev hidroksid, premreženi natrijev karmelozat, aluminijev acetilacetonat  Zaščitna folija: polietilen tereftalatni (PET) film, aluminiziran na eni strani in silikoniziran na obeh straneh 
Ne uporabljajte zdravila Nicorette Invisipatch transdermalni obliži
  • če ste alergični na nikotin ali katerokoli sestavino zdravila Nicorette Invisipatch transdermalni obliži.

Bodite posebej pozorni pri uporabi zdravila Nicorette Invisipatch transdermalni obliži, če:

  •  ste noseči ali dojite,
  • imate hudo bolezen srca ali ožilja (ste preživeli srčni infarkt, imate hudo motnjo srčnega ritma, angino pektoris, srčno popuščanje, zaporo arterij v okončinah ),
  • imate povišan krvni tlak, ki ni dobro nadzorovan s terapijo,
  • imate razjedo na želodcu ali dvanajstniku,
  • vaša žleza ščitnica deluje prekomerno(hipertiroidizem),
  • imate sladkorno bolezen - spremljajte nivo sladkorja v krvi bolj pogosto, ker lahko uporaba zdravila Nicorette Invisipatch transdermalni obliži spremeni potreben odmerek insulina
  •  so vam postavili diagnozo tumorja nadledvične žleze (feokromocitom), ki lahko vpliva na krvni tlak,
  • imate okvaro jeter ali ledvic.

Pretehtati morate tveganje uporabe nikotinskega nadomestnega zdravljenja v primerjavi s tveganjem nadaljnjega kajenja. Če imate pred začetkom uporabe zdravila Nicorette Invisipatch transdermalni obliži težave s kožo ali se vam simptomi pojavijo med zdravljenjem, se morate posvetovati z zdravnikom. Prosimo, posvetujte se z zdravnikom, tudi če so se zgornje navedbe nanašale na vas kadarkoli v preteklosti.

Jemanje drugih zdravil
Obvestite svojega zdravnika ali farmacevta, če jemljete ali ste pred kratkim jemali katerokoli zdravilo, tudi če ste ga dobili brez recepta. Pri odvajanju od kajenja bo morda treba prilagoditi odmerek tega zdravila. Poleg nikotina vsebuje tobačni dim tudi druge snovi, ki učinkujejo v telesu tako, da vplivajo na jetrne encime. Po prenehanju kajenja lahko zaradi spremenjenega delovanja teh encimov pride do povečanja koncentracije nekaterih zdravil v krvi. To je lahko pomembno pri zdravilih, ki se jih zelo natančno odmerja, kakršna so npr. teofilin, takrin, klozapin in ropinirol. Ta pojav pa bi bil lahko pomemben tudi pri imipraminu, olanzapinu, klomipraminu in fluvoksaminu, čeprav dokončnih podatkov o tem ni. Ko boste uporabljali te obliže, bo prišlo do zmanjšanja količine nikotina v vašem telesu in sčasoma bo ta postala še nižja, kot je bila, ko ste kadili. Ta sprememba lahko vpliva na to, kako se bo vaše telo odzivalo na nekatera zdravila.

Nosečnost, dojenje in plodnost
Nikotin prehaja skozi posteljico in vpliva na dihanje in krvni obtok ploda. Vpliv na krvni obtok ploda je odvisen od odmerka. Kajenje lahko resno škoduje plodu oziroma dojenčku, zato je treba z njim prenehati. Nosečnice in doječe matere, ki kadijo, smejo uporabljati zdravila Nicorette Invisipatch transdermalni obliži le po posvetu s svojim zdravnikom. Tveganja za plod niso povsem znana. Koristi nikotinskega nadomestnega zdravljenja pri nosečnicah, ki se brez takšne terapije ne morejo vzdržati kajenja, bistveno odtehtajo tveganje nadaljnjega kajenja. Nikotin se izloča v materino mleko v tolikšni meri, da bi to pri terapevtskih odmerkih lahko vplivalo na dojenčka. Doječe matere naj med celotnim obdobjem dojenja ne bi uporabljale zdravila Nicorette Invisipatch transdermalni obliži. Preden vzamete katerokoli zdravilo, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev
Ni znano, da bi zdravilo Nicorette Invisipatch transdermalni obliži vplivalo na sposobnost vožnje in upravljanja strojev. 

Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje