Trgovina
Vaša košarica

Noctiben Mea 15 mg, filmsko obložene tablete

Noctiben Mea 15 mg, filmsko obložene tablete Zdravila brez recepta
Noctiben Mea 15 mg, filmsko obložene tablete
Noctiben Mea 15 mg, filmsko obložene tablete se priporoča pri občasni nespečnosti pri odraslih. Če se znaki vaše bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo ..
Izbrano pakiranje:
10 tablet
Proizvajalec: Krka
Naročite lahko le 3 izdelke.
7.83€
Brez DDV: 7.15€
  • Zaloga: Na zalogi
Kratek opis
Oblika filmsko obložene tablete
Mesto uporabe živčni sistem
Simptom/Problem nespečnost
Ciljna skupina starejši, odrasli, moški, ženska
Ključne beside nespečnost, ne spanje, zaspanost, zdravilo, antihistaminik

Noctiben Mea 15 mg, filmsko obložene tablete se priporoča pri občasni nespečnosti pri odraslih. Če se znaki vaše bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo v 5 dneh, se posvetujte z zdravnikom.

Pri jemanju tega zdravila natančno upoštevajte napotke v tem navodilu ali navodila zdravnika ali farmacevta. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Odmerjanje

  • Odrasli: Priporočen odmerek je 1/2 tablete do 1 tableta dnevno. Po potrebi se lahko odmerek poveča na 2 tableti dnevno. Pri starejših in bolnikih z okvaro ledvic ali jeter se priporoča najmanjši odmerek. Tableta se lahko deli na enake odmerke.

Način in pot uporabe

  • Za peroralno uporabo. Tableto pogoltnite z nekaj vode.

Pogostnost in čas jemanja

  • Enkratni dnevni odmerek, ki ga vzamete zvečer, 15 do 30 minut pred spanjem.

Trajanje zdravljenja

  • Zdravljenje traja od 2 do 5 dni. Ne jemljite zdravila več kot 5 dni brez posveta z zdravnikom.

Uporaba pri otrocih in mladostnikih

  • Zdravilo Noctiben Mea se ne sme uporabljati pri otrocih in mladostnikih, mlajših od 18 let.

Učinkovina je doksilaminijev hidrogensukcinat. Ena filmsko obložena tableta vsebuje 15 mg doksilaminijevega hidrogensukcinata. Druge sestavine zdravila so: laktoza monohidrat, premreženi natrijev karmelozat, mikrokristalna celuloza, magnezijev stearat v jedru ter hipromeloza, titanov dioksid (E171), makrogol 400, črni železov oksid (E172), rdeči železov oksid (E172) v filmski oblogi. "Zdravilo Noctiben Mea vsebuje laktozo" in "Zdravilo Noctiben Mea vsebuje natrij".


Ne jemljite zdravila Noctiben Mea:

  • če ste alergični na doksilamin, antihistaminike ali katero koli sestavino tega zdravila
  • če ste v preteklosti imeli akutni glavkom (povišan očesni tlak),
  • če ste moški in imate težave z odvajanjem vode (zaradi težav s prostato ali drugih težav),
  • če ste otrok ali mladostnik, mlajši od 18 let.

Če imate kakršne koli dvome, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Opozorila in previdnostni ukrepi

Pred začetkom jemanja zdravila Noctiben Mea se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom. Nespečnost ima lahko več različnih vzrokov, zaradi katerih ni vedno potrebno jemanje zdravil. Pri starejših je treba zdravilo uporabljati previdno zaradi tveganja za poslabšanje kognitivnih sposobnosti, somnolenco (zaspanost), počasne odzive in/ali omotico, ki lahko poveča tveganje za padce (npr. pri vstajanju ponoči) s pogosto hudimi posledicami pri tej populaciji. Tako kot pri drugih uspavalih (hipnotikih) ali pomirjevalih (sedativih) bo tudi pri jemanju doksilaminijevega sukcinata verjetno prišlo do poslabšanja že obstoječega sindroma spalne apneje (začasno prenehanje dihanja med spanjem). Med zdravljenjem ni priporočljivo pitje alkohola. Povejte zdravniku, če ste noseči. Če imate dolgotrajno bolezen jeter ali ledvic, se posvetujte z zdravnikom, da bo lahko prilagodil odmerek.

Otroci in mladostniki

Zdravilo Noctiben Mea se ne sme uporabljati pri otrocih in mladostnikih, mlajših od 18 let.

Druga zdravila in zdravilo Noctiben Mea

Obvestite zdravnika, če jemljete, ste pred kratkim jemali ali pa boste morda začeli jemati katero koli drugo zdravilo.

To zdravilo vsebuje antihistaminik – doksilamin.

Vsebujejo ga tudi nekatera druga zdravila. Ne jemljite jih sočasno s tem zdravilom, da ne boste presegli največjega priporočenega odmerka (glejte Odmerjanje, Način in pot uporabe, Pogostnost jemanja in Trajanje zdravljenja). Izogibati se je treba sočasni uporabi tega zdravila z natrijevim oksibatom. Da bi se izognili morebitnim interakcijam med različnimi zdravili, je treba o kakršnem koli drugem zdravljenju sistematično poročati zdravniku ali farmacevtu.

Zdravilo Noctiben Mea skupaj s hrano, pijačo in alkoholom

Med zdravljenjem se izogibajte pitju alkohola.

Nosečnost, dojenje in plodnost

Če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči, ali načrtujete zanositev, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom, preden vzamete to zdravilo.

Nosečnost

Med nosečnostjo lahko to zdravilo jemljete samo, če vam je tako svetoval zdravnik. Vedno se morate pred jemanjem posvetovati z zdravnikom in nikoli ne smete preseči priporočenega odmerka.

Dojenje

Možno je, da to zdravilo prehaja v materino mleko. Ker lahko na vašega otroka vpliva pomirjujoče (sedativno) ter po drugi strani poživljajoče (letargija, zmanjšan tonus ali, ravno obratno, nespečnost), jemanje med dojenjem ni priporočljivo.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev

Zavedati se morate, da sta z uporabo tega zdravila povezani zaspanost podnevi in zmanjšan pozornost. Med upravljanjem vozil in strojev ni priporočljiva sočasna uporaba drugih sedativnih zdravil, natrijevega oksibata ter seveda pitje alkohola ali jemanje zdravil, ki vsebujejo alkohol. Pri nezadostnem trajanju spanja je tveganje za pojav zmanjšane pozornosti še dodatno povečano.

Zdravilo Noctiben Mea vsebuje laktozo

Če vam je zdravnik povedal, da ne prenašate nekaterih sladkorjev, se pred uporabo tega zdravila posvetujte s svojim zdravnikom. Zdravilo Noctiben Mea vsebuje natrij To zdravilo vsebuje manj kot 1 mmol (23 mg) natrija na tableto, kar v bistvu pomeni "brez natrija".

Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje