Trgovina
Vaša košarica

Novalac AC, začetno mleko za dojenčke s kolikami 0-36 mesecev, 400 g

Novalac AC, začetno mleko za dojenčke s kolikami 0-36 mesecev, 400 g Za Mamice in Nosečnice
Novalac AC, začetno mleko za dojenčke s kolikami 0-36 mesecev, 400 g
Novalac AC, začetno mleko za dojenčke s kolikami 0-36 mesecev, 400 gče jih matere ne dojijo. Zadovolji vse prehranske zahteve dojenčka do 6. meseca st..
Izbrano pakiranje:
400 g
Proizvajalec: Novalac
16.57€
Brez DDV: 15.13€
  • Zaloga: Na zalogi
Kratek opis
Oblikamleko
Mesto uporabeorganizem
Simptom/Problemkrči, koliki
Ciljna skupinadojenček, otroci
Ključne besidehrana, prehrana, krči, dojenček, koliki, hrana, mleko, dojenje

Novalac AC, začetno mleko za dojenčke s kolikami 0-36 mesecev, 400 gče jih matere ne dojijo. Zadovolji vse prehranske zahteve dojenčka do 6. meseca starosti, za dojenčke, starejše od 6 mesecev, pa je del raznovrstne prehrane.

Prednosti:
  • Zmanjšuje pogostost in trajanje dojenčkovega joka zaradi kolik.
  • Dojenčku prilagojena količina laktoze, ki zmanjšuje tvorbo plinov v tankem črevesju in s tem preprečuje kolike.
Za kolike je značilen neutolažljiv jok dojenčka, ki se navadno pojavlja več dni zapored ob enakem delu dneva (najpogosteje popoldne in zvečer). Dojenčka ni mogoče na noben način pomiriti, v obraz je rdeč, se napenja in krči nogice. Vzrok je lahko fiziološko pomanjkanje laktaze, encima, ki presnavlja laktozo (mlečni sladkor) v tankem črevesu. Ker del laktoze ostane neprebavljen in v tankem črevesju fermentira, to posledično poveča tvorbo plinov in vetrov., ki jih pri dojenčku opazimo kot neprijetne krče oziroma kolike.
 
Mleko Novalac AC je edino mleko, posebej prilagojeno za dojenčke s kolikami, z zmanjšano vsebnostjo laktoze, ki je prilagojena presnovni zmožnosti tankega črevesa in zato preprečuje nastanek plinov in vetrov.  Novalac AC zadovolji vse prehranske potrebe dojenčka: je obogateno z železom, vsebuje optimalno količino maščob in beljakovin ter zagotavlja vse pomembne aminokisline, minerale in vitamine. Novalac AC je del obsežne skupine izdelkov, posebej prilagojenih dojenčkom s skrbno izbranimi sestavinami in kontrolirano kakovostjo. Po 12. mesecu starosti svetujemo prehod na nadaljevalno mleko Novalac 3.

Starost (meseci)0123456+
Teža (kg)4566,577,5>7,5
Število obrokov/dan6-7555443*
Število meric za pripravo enega obroka4456777
Količina vode (ml)120120150180210210210
 
Do vrha napoljena in do do roba poravnana priložena merica vsebuje 4,3 g Novalca AC. Eno m erico raztopite v 30 ml vode. Dnevno količino hrane in število obrokov prilagodite dojenčkovi starosti in njegovim potrebam. Če zdravnik ne svetuje drugače, upoštevajte priporočila v tabeli.
 
NAVODILA ZA PRIPRAVO: PRED VSAKO PRIPRAVO OBROKA SI UMIJTE ROKE: 
  • Stekleničko in pokrovček z dudo prekuhajte v vodi. Vre naj vsaj 5 minut.
  • Vodo za pripravo obroka zavrite v pokritem lončku. Vre naj vsaj 5 minut.
  • Vodo v lončku ohladite na 40 °C in jo prelijte v stekleničko.
  • V stekleničko s priloženo merico vsujte predpisano število meric.
  • Stekleničko zaprite in dobro pretresite, da se prašek popolnoma raztopi.
  • Pripravljen obrok ohladite do mlačnega (37 °C), oz. dokler na koži ne čutite ne toplo ne hladno. 
  
Posneto mleko, maltodekstrini, rastlinska olja (palmovo, sojino, kokosovo), laktoza (mleko), sirotkine beljakovine (mleko), kalcijev klorid, kalijev hidroksid, emulgator (sojin lecitin), vitamini (A, B1, B12, B2, B6, C, D3, E, K1, biotin, folna kislina, niacin, pantotenska kislina), natrijev klorid, dikalijev fosfat, tavrin, magnezijev oksid, železov sulfat, holin bitartrat, cinkov sulfat, inozitol, L-karnitin, antioksidanti (tokoferoli), bakrov sulfat, manganov sulfat, kalijev jodid, natrijev selenit.
Materino mleko je najboljša hrana za dojenčke. Mleko Novalac se uporablja samo po nasvetu strokovnjakov s področja medicine, prehrane, farmacije ali druge strokovne osebe, ki je odgovorna za skrb matere in otroka. Posebna pozornost pri uporabi Novalac mleka je potrebna pri dojenčkih z oslabljenim imunskim odzivom, nedonošenčkih ali novorojenčkih z nizko porodno težo ter v primeru alergijskih reakcij na mlečne beljakovine. Nepravilna priprava ali shranjevanje lahko predstavljata tveganje za zdravje. Pri hranjenju po steklenički poskrbite, da stik med mlekom in zobmi vašega otroka ni predolg ali pogost, ker to povečuje možnost za nastanek kariesa. Vedno umijte zobe vašega otroka po zadnjem nočnem obroku. 
 
Vedno pripravite svež obrok. Hranite na suhem in hladnem mestu, zaščiteno pred svetlobo. Izdelek je uporaben najmanj do datuma, odtisnjenega na dnu pločevinke. Po prvem odprtju pločevinke, morate vsebino porabiti v treh tednih.  Po vsaki uporabi pločevinko dobro zaprite. Ne shranjujte nepopitega obroka. Ostanek zavrzite.

Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje