Trgovina
Vaša košarica

Novalac Allernova otroško mleko, 400 g

Novalac Allernova otroško mleko, 400 g Alergije
Novalac Allernova otroško mleko, 400 g
Novalac Allernova otroško mleko, 400 g je živilo za posebne zdravstvene namene za dietetsko uravnavanje prehrane dojenčkov in majhnih otrok, preobč..
Izbrano pakiranje:
400 g
Proizvajalec: Novalac
16.23€
Brez DDV: 14.82€
  • Zaloga: Na zalogi
Kratek opis
Oblikanadomestno mleko, preh
Mesto uporabeorganizem
Simptom/Problemalergija
Ciljna skupinaotroci, dojenček
Ključne besideprehrana, koruzni škrob, alergija, rast in razvoj, hranjenje

Novalac Allernova otroško mleko, 400 g je živilo za posebne zdravstvene namene za dietetsko uravnavanje prehrane dojenčkov in majhnih otrok, preobčutljivih za beljakovine kravjega mleka in tistih, ki polivajo.  Novalac Allernova se lahko uporablja kot edina hrana do 6. meseca starosti. Po 6. mesecu starosti pa lahko Allernovo uporabljate kot del raznovrstne prehrane. Novalac Allernova je zgoščena hrana, ki vsebuje hidrolizirane beljakovine kravjega mleka (kazeina) in ne vsebuje laktoze.

Prednosti: 
  • Lajša težave, ki so povezane z alergijo na beljakovine kravjega mleka (driske, zaprtje, pretiran jok, krči, srbečica na koži …)
  • Zmanjšuje količino in pogostost polivanja zaradi vsebnosti koruznega škroba
  • Uživajo jo lahko tudi dojenčki in otroci z laktozno intoleranco (ne vsebuje laktoze)
Alergija na beljakovine kravjega mleka se razvije v prvih mesecih življenja. Simptomi alergije se lahko pokažejo na vseh organskih sistemih, v prvem letu predvsem na prebavilih in koži. Najpogostejši simptom, ki se izraža v prebavilih, je polivanje ali regurgitacija. Zdravljenje preobčutljivosti za beljakovine kravjega mleka je popolna izključitev mlečnih beljakovin iz prehrane dojenčka, za zmanjševanje polivanja pa se uporablja zgoščena hrana.
 
Novalac Allernova je prava rešitev za dojenčke z alergijo na beljakovine kravjega mleka in polivanjem je uporaba hrane za posebne zdravstvene namene. Novalac Allernovi (ekstenzivni hidrolizat kazeina) je dodan koruzni škrob in je zato edina mlečna hrana na trgu, ki hkrati rešuje dve težavi: lajša simptome alergije na beljakovine kravjega mleka in zmanjšuje polivanje.
 
Novalac Allernova vsebuje vse potrebne hranljive snovi, ki so potrebne za pravilno rast in razvoj otroka. Ne vsebuje laktoze. Novalac Allernovo uporabljajte samo pod zdravniškim nadzorom. Ne uporabljajte je za hranjenje zdravih dojenčkov. Allernova je kontraindicirana pri galaktozemiji in/ali malabsorpciji glukoze in galaktoze. Sestava mlek Novalac je v skladu z evropskimi smernicami o otroški mlečni prehrani in ne vsebuje gensko spremenjenih organizmov (GSO), prav tako ne vsebuje glutena.
Starost (meseci)0123456+
Teža (kg)4566,577>7,5
Število obrokov/dan6555443*
Število meric za pripravo enega obroka4556677
Količina vode (ml)120150150180180210210
 
Do vrha napoljena in do do roba poravnana priložena merica vsebuje 4,5 g Novalca Allernova. Eno merico raztopite v 30 ml vode. Dnevno količino hrane in število obrokov prilagodite dojenčkovi starosti in njegovim potrebam. Če zdravnik ne svetuje drugače, upoštevajte priporočila v tabeli.
 
NAVODILA ZA PRIPRAVO: PRED VSAKO PRIPRAVO OBROKA SI UMIJTE ROKE: 
  • Stekleničko in pokrovček z dudo prekuhajte v vodi. Vre naj vsaj 5 minut.
  • Vodo za pripravo obroka zavrite v pokritem lončku. Vre naj vsaj 5 minut.
  • Vodo v lončku ohladite na 40 °C in jo prelijte v stekleničko.
  • V stekleničko s priloženo merico vsujte predpisano število meric.
  • Stekleničko zaprite in dobro pretresite, da se prašek popolnoma raztopi.
  • Pripravljen obrok ohladite do mlačnega (37 °C), oz. dokler na koži ne čutite ne toplo ne hladno. 
Sestavine: Maltodekstrini, rastlinska olja (palmovo, repično, sončnično, kokosovo), koruzni škrob, hidrolizirane mlečne beljakovine, trikalcijev fosfat, emulgator (sončnični lecitin), kalcijev citrat, magnezijev klorid, kalcijev klorid, L-cistin, vitamini (C, E, A, niacin, pantotenska kislina, B2, B1, B6, folna kislina, K1, biotin, D3, B12), dikalijev fosfat, holin bitartrat, L-triptofan, tavrin, kalijev klorid, železov sulfat, inozitol, cinkov sulfat, L-karnitin, antioksidanti (ekstrakt bogat s tokoferoli), natrijev selenit, bakrov sulfat, kalijev jodid, manganov sulfat.
Materino mleko je najboljša hrana za dojenčke. Mleko Novalac se uporablja samo po nasvetu strokovnjakov s področja medicine, prehrane, farmacije ali druge strokovne osebe, ki je odgovorna za skrb matere in otroka. Posebna pozornost pri uporabi Novalac mleka je potrebna pri dojenčkih z oslabljenim imunskim odzivom, nedonošenčkih ali novorojenčkih z nizko porodno težo ter v primeru alergijskih reakcij na mlečne beljakovine. Nepravilna priprava ali shranjevanje lahko predstavljata tveganje za zdravje. Pri hranjenju po steklenički poskrbite, da stik med mlekom in zobmi vašega otroka ni predolg ali pogost, ker to povečuje možnost za nastanek kariesa. Vedno umijte zobe vašega otroka po zadnjem nočnem obroku. 
 
Vedno pripravite svež obrok. Hranite na suhem in hladnem mestu, zaščiteno pred svetlobo. Izdelek je uporaben najmanj do datuma, odtisnjenega na dnu pločevinke. Po prvem odprtju pločevinke, morate vsebino porabiti v treh tednih.  Po vsaki uporabi pločevinko dobro zaprite. Ne shranjujte nepopitega obroka. Ostanek zavrzite. 

Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje