Trgovina
Vaša košarica

Novalac AR mleko za dojenčke s polivanjem 0-12 mesecev, 400 g

Novalac AR mleko za dojenčke s polivanjem 0-12 mesecev, 400 g Za Mamice in Nosečnice
Novalac AR mleko za dojenčke s polivanjem 0-12 mesecev, 400 g
Novalac AR mleko za dojenčke s polivanjem 0-12 mesecev, 400 g če jih matere ne dojijo. Zadovolji vse prehranske zahteve dojenčka do 6. meseca staro..
Izbrano pakiranje:
400 g
Proizvajalec: Novalac
12.84€
Brez DDV: 11.73€
  • Zaloga: Na zalogi
Kratek opis
Oblikaprašek, mleko
Mesto uporabeorganizem
Simptom/Problempolivanje
Ciljna skupinaotroci, dojenčki
Ključne besideprehrana, dojenčki, mleko, polivanje

Novalac AR mleko za dojenčke s polivanjem 0-12 mesecev, 400 g če jih matere ne dojijo. Zadovolji vse prehranske zahteve dojenčka do 6. meseca starosti, za dojenčke, starejše od 6 mesecev, pa je del raznovrstne prehrane.

Prednosti: 
  • Vsebuje lahko prebavljiv koruzni škrob, ki se zgosti šele v želodčku.
  • Ne upočasni prebave.
  • Zmanjšuje izpostavljenost požiralnika kisli želodčni vsebini.
Polivanje je pogosta težava dojenčkov v prvem letu življenja, ki se kaže kot nehoteno vračanje materinega mleka oziroma hrane iz želodca v požiralnik. Pojavi se navadno takoj oziroma kmalu po obroku (pri podiranju kupčka), redkeje med spanjem.
Pri dojenčkih s polivanjem je v prehrani priporočljiva uporaba zgoščevalnega mleka Novalac AR, ki zmanjša polivanje, hkrati pa ne upočasni prebave. Novalac AR je edino mleko, ki vsebuje koruzni škrob za optimalno zgoščevanje hrane v želodcu, s čimer zmanjša polivanje pri dojenčkih. Zaradi kislega želodčnega pH-ja se mleko Novalac AR zgosti šele v želodčku in ne v steklenički, kar omogoča tekoče hranjenje dojenčka takoj, ko je mleko pripravljeno.
 
Kljub temu, da se v želodcu zgosti, pa ne upočasnjuje prebave, saj koruzni škrob vsebuje 99 % lahko prebavljivega amilopektina. Z uporabo mleka Novalac AR se zmanjša število polivanj in izpostavljenost kisli želodčni vsebini, ki bi lahko poškodovala sluznico požiralnika.
Novalac AR zadovolji vse prehranske potrebe dojenčka: je obogateno z železom, vsebuje optimalno količino maščob in beljakovin ter zagotavlja vse pomembne aminokisline, minerale in vitamine. Novalac AR je del obsežne skupine izdelkov, posebej prilagojenih dojenčkom s skrbno izbranimi sestavinami in kontrolirano kakovostjo. Po 12. mesecu starosti svetujemo prehod na nadaljevalno mleko Novalac 3. Sestava mlek Novalac je v skladu z evropskimi smernicami o otroški mlečni prehrani in ne vsebuje gensko spremenjenih organizmov (GSO), prav tako ne vsebuje glutena.
Starost (meseci)0123456+
Teža (kg)4 566,577,5>7,5
Število obrokov/dan6-7555443*
Število meric za pripravo enega obroka4456777
Količina vode (ml)120120150180210210210
 
Do vrha napoljena in do do roba poravnana priložena merica vsebuje 4,3 g Novalca AR. Eno m erico raztopite v 30 ml vode. Dnevno količino hrane in število obrokov prilagodite dojenčkovi starosti in njegovim potrebam. Če zdravnik ne svetuje drugače, upoštevajte priporočila v tabeli.
 
NAVODILA ZA PRIPRAVO: PRED VSAKO PRIPRAVO OBROKA SI UMIJTE ROKE: 
  • Stekleničko in pokrovček z dudo prekuhajte v vodi. Vre naj vsaj 5 minut.
  • Vodo za pripravo obroka zavrite v pokritem lončku. Vre naj vsaj 5 minut.
  • Vodo v lončku ohladite na 40 °C in jo prelijte v stekleničko.
  • V stekleničko s priloženo merico vsujte predpisano število meric.
  • Stekleničko zaprite in dobro pretresite, da se prašek popolnoma raztopi.
  • Pripravljen obrok ohladite do mlačnega (37 °C), oz. dokler na koži ne čutite ne toplo ne hladno. 
Posneto mleko, laktoza (mleko), rastlinska olja (palmovo, sojino, kokosovo),koruzni škrob, emulgator (sojin lecitin), vitamini (A, B1, B12, B2, B6, C, D3, E, K1, biotin, folna kislina, niacin, pantotenska kislina), kalijev hidroksid, trikalcijev fosfat, tavrin, holin bitartrat, železov sulfat, natrijev klorid, cinkov sulfat, antioksidanti (tokoferoli), L-karnitin, maltodekstrini, magnezijev oksid, inozitol, bakrov sulfat, manganov sulfat, kalijev jodid, natrijev selenit.

Materino mleko je najboljša hrana za dojenčke. Mleko Novalac se uporablja samo po nasvetu strokovnjakov s področja medicine, prehrane, farmacije ali druge strokovne osebe, ki je odgovorna za skrb matere in otroka. Posebna pozornost pri uporabi Novalac mleka je potrebna pri dojenčkih z oslabljenim imunskim odzivom, nedonošenčkih ali novorojenčkih z nizko porodno težo ter v primeru alergijskih reakcij na mlečne beljakovine. Nepravilna priprava ali shranjevanje lahko predstavljata tveganje za zdravje. Pri hranjenju po steklenički poskrbite, da stik med mlekom in zobmi vašega otroka ni predolg ali pogost, ker to povečuje možnost za nastanek kariesa. Vedno umijte zobe vašega otroka po zadnjem nočnem obroku. 
 
Vedno pripravite svež obrok. Hranite na suhem in hladnem mestu, zaščiteno pred svetlobo. Izdelek je uporaben najmanj do datuma, odtisnjenega na dnu pločevinke. Po prvem odprtju pločevinke, morate vsebino porabiti v treh tednih.  Po vsaki uporabi pločevinko dobro zaprite. Ne shranjujte nepopitega obroka. Ostanek zavrzite. 

Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje