Trgovina
Vaša košarica

Novalac IT mleko za dojenčke z zaprtjem 0 -36 mesecev, 400 g

Novalac IT mleko za dojenčke z zaprtjem 0 -36 mesecev, 400 g
Novalac IT mleko za dojenčke z zaprtjem 0 -36 mesecev, 400 g
Novalac IT mleko za dojenčke z zaprtjem 0 -36 mesecev, 400 g če jih matere ne dojijo. Zadovolji vse prehranske zahteve dojenčka do 6. meseca starosti,..
Izbrano pakiranje:
400 g
Proizvajalec: Novalac
16.41€
Brez DDV: 14.99€
  • Zaloga: Na zalogi
Kratek opis
Oblikanadomestno mleko, preh
Mesto uporabeorganizem
Simptom/Problemzaprtje
Ciljna skupinaotroci, dojenčki
Ključne besideodvajanje, probiotiki, rast in razvoj, mehča blato, prehrana

Novalac IT mleko za dojenčke z zaprtjem 0 -36 mesecev, 400 g če jih matere ne dojijo. Zadovolji vse prehranske zahteve dojenčka do 6. meseca starosti, za dojenčke, starejše od 6 mesecev, pa je del raznovrstne prehrane.

Prednosti:
  • Mehča blato in lajša njegovo odvajanje.
  • Povečana vsebnost laktoze deluje prebiotično – je dobra hrana za koristne črevesne bakterije.
  • Večja vsebnost magnezija povečuje gibljivost črevesja in s tem olajša odvajanje.
Zaprtje je pogosta prebavna težava dojenčkov, za katero je značilno neredno in boleče odvajanje blata. Pri dojenčku govorimo o zaprtju, kadar odvaja blato manj kot dvakrat na dan oziroma manj kot trikrat na teden. Blato je trše in, odvajanje oteženo.
Pri dojenčkih z zaprtjem je v prehrani priporočljiva uporaba specialnega mleka Novalac IT. Novalac IT je edino mleko s povečano količino laktoze in magnezija za lažje odvajanje blata in preprečevanje zaprtja pri dojenčkih. Poleg tega ima Novalac IT povečano količino magnezija, ki privlači vodo in s tem mehča blato, poveča volumen blata, vpliva na gibanje črevesja ter s tem omogoča bolj pogosto in lažje odvajanje.
 
Povečana količina laktoze ima dvojno delovanje: v debelo črevo privlači vodo in tako mehča blato, hkrati pa ima prebiotični učinek, saj kot hrana za koristne bakterije v črevesju pospešuje njihovo razmnoževanje in s tem volumen blata. Laktoza (mlečni sladkor) v debelem črevesu fermentira v mlečno kislino, ki poveča gibanje črevesja in s tem olajša odvajanje blata. Mleko Novalac IT zadovolji vse prehranske potrebe dojenčka, saj je obogateno z železom, vsebuje optimalno količino maščob in beljakovin ter zagotavlja vse pomembne aminokisline, minerale in vitamine.
 
Novalac IT je del obsežne skupine izdelkov, posebej prilagojenih dojenčkom s skrbno izbranimi sestavinami in kontrolirano kakovostjo Po 12. mesecu starosti svetujemo prehod na nadaljevalno mleko Novalac 3. Sestava mlek Novalac je v skladu z evropskimi smernicami o otroški mlečni prehrani in ne vsebuje gensko spremenjenih organizmov (GSO), prav tako ne vsebuje glutena.
Starost (meseci)0123456
Teža (kg)4566,577,5>7,5
Število obrokov/dan6-7555443*
Število meric za pripravo enega obroka4456777
Količina vode (ml)120120150180210210210
 
Do vrha napoljena in do do roba poravnana priložena merica vsebuje 4,3 g Novalca Night Formula. Eno merico raztopite v 30 ml vode. Dnevno količino hrane in število obrokov prilagodite dojenčkovi starosti in njegovim potrebam. Če zdravnik ne svetuje drugače, upoštevajte priporočila v tabeli.
 
NAVODILA ZA PRIPRAVO: PRED VSAKO PRIPRAVO OBROKA SI UMIJTE ROKE: 
  • Stekleničko in pokrovček z dudo prekuhajte v vodi. Vre naj vsaj 5 minut.
  • Vodo za pripravo obroka zavrite v pokritem lončku. Vre naj vsaj 5 minut.
  • Vodo v lončku ohladite na 40 °C in jo prelijte v stekleničko.
  • V stekleničko s priloženo merico vsujte predpisano število meric.
  • Stekleničko zaprite in dobro pretresite, da se prašek popolnoma raztopi.
  • Pripravljen obrok ohladite do mlačnega (37 °C), oz. dokler na koži ne čutite ne toplo ne hladno. 
Posneto mleko,demineralizirana sirotka (mleko), rastlinska olja (palmovo, sojino, kokosovo), laktoza (mleko), kalcijev klorid, emulgator (sojin lecitin), trikalijev citrat, vitamini (A, B1, B12, B2, B6, C, D3, E, K1, biotin, folna kislina, niacin, pantotenska kislina), kalcijev
klorid,trinatrijev citrat, kalijev hidroksid, magnezijev oksid, tavrin, železov sulfat, cinkov sulfat, antioksidanti (tokoferoli), maltodekstrini, bakrov sulfat, L-karnitin, inozitol, manganov sulfat, kalijev jodid, natirjev selenit, holin bitartrat.
Materino mleko je najboljša hrana za dojenčke. Mleko Novalac se uporablja samo po nasvetu strokovnjakov s področja medicine, prehrane, farmacije ali druge strokovne osebe, ki je odgovorna za skrb matere in otroka. Posebna pozornost pri uporabi Novalac mleka je potrebna pri dojenčkih z oslabljenim imunskim odzivom, nedonošenčkih ali novorojenčkih z nizko porodno težo ter v primeru alergijskih reakcij na mlečne beljakovine. Nepravilna priprava ali shranjevanje lahko predstavljata tveganje za zdravje. Pri hranjenju po steklenički poskrbite, da stik med mlekom in zobmi vašega otroka ni predolg ali pogost, ker to povečuje možnost za nastanek kariesa. Vedno umijte zobe vašega otroka po zadnjem nočnem obroku. 
 
Vedno pripravite svež obrok. Hranite na suhem in hladnem mestu, zaščiteno pred svetlobo. Izdelek je uporaben najmanj do datuma, odtisnjenega na dnu pločevinke. Po prvem odprtju pločevinke, morate vsebino porabiti v treh tednih.  Po vsaki uporabi pločevinko dobro zaprite. Ne shranjujte nepopitega obroka. Ostanek zavrzite. 
 

Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje