Trgovina
Vaša košarica

O.R.S. peroralna rehidracijska raztopina, šumeče tablete

O.R.S. peroralna rehidracijska raztopina, šumeče tablete Prehrana in dopolnila
O.R.S. peroralna rehidracijska raztopina, šumeče tablete
O.R.S. peroralna rehidracijska raztopina, šumeče tablete  z okusom limone za pripravo napitka z glukozo in uravnoteženo koncentracijo elektrolitov. Se..
Izbrano pakiranje:
24 šumečih tablet
Proizvajalec: Carso
7.66€
Brez DDV: 7.00€
  • Zaloga: Na zalogi
Kratek opis
Oblika šumeče tablete
Mesto uporabe organizem
Simptom/Problem rehidracija
Ciljna skupina starejši, odrasli, moški, ženska, otroci, dojenčki
Ključne beside limona, elektroliti, rehidracija, glavobol, zaspanost
O.R.S. peroralna rehidracijska raztopina, šumeče tablete  z okusom limone za pripravo napitka z glukozo in uravnoteženo koncentracijo elektrolitov. Sestavljena je v skladu s smernicami in priporočili Svetovne zdravstvene organizacije, ki veljajo za rehidracijske raztopine. Prijetno blag okus po limoni omogoča uporabo O.R.S. tudi, ko rehidracijskih soli zaradi neprijetnega okusa ne moremo zaužiti, oziroma je okus le teh dražeč in sili na bruhanje. O.R.S. raztopina je varna, zato jo lahko uživajo dojenčki, otroci in odrasli. Priročno pakiranje omogoča preprosto odmerjanje tudi na potovanjih (v avtomobilu, letalu).

Ker telo tekočino in dragocene minerale izgublja tudi pri močnejšem potenju, je O. R. S. peroralna rehidracijska raztopina primerna pijača tudi za rekreativce. Čeprav s pitjem navadne vode pri rekreacij nadomestimo izgubljeno tekočino v telesu, pa mu s tem ne zagotovimo vnosa življenjsko pomembnih elektrolitov. S potenjem telo izgublja predvsem natrij, kalij in klor. Med njimi ima posebno vlogo zlasti natrij, saj pripomore k zadrževanju vode v telesu ter k boljši in učinkovitejši hidraciji telesa. V primerih pomanjkanja natrija zaužita voda v nas ne ostane dovolj dolgo, da bi jo lahko telo uporabilo na mestih, kjer jo najbolj potrebuje. Pomanjkanje vode v telesu vodi do stanja dehidracije, ki se lahko pojavi tudi zaradi pogostega uriniranja, drisk in bruhanja. Klinični znaki dehidracije so podobni znakom alkoholnega mačka: glavobol, zaspanost, občutek oslabelosti in suha usta.
Navodilo za pripravo:
  • Šumeče tablete pred uporabo vedno raztopite. V 100 ml vode raztopimo 1 tableto.
  • Za pripravo raztopine uporabite le pitno vodo dobre kakovosti. Vodo slabe ali vprašljive kakovosti najprej 2 minuti prekuhavajte ter pred uporabo ohladite.
  • Raztopini ne dodajajte sladkorja ali tekočin, ki vsebujejo sladkor.
  • Tako pripravljen napitek lahko shranjujete v hladilniku največ 24 ur (ne več kot 8 ur izven hladilnika). Pomembno je piti tudi dovolj dodatne tekočine
  • O.R.S. šumeče tablete shranjujtepri sobni temperaturi. Shranjevati nedosegljivo otrokom!

Pripravljen napitek O. R. S. je namenjen nadomeščanju izgubljene tekočine in elektrolitov. Priporočamo ga npr. pri dolgotrajni izpostavljenosti močnemu soncu ali zaradi fizičnega napora, ko je izgubljena količina tekočine večja od zaužite. Poleg jemanja O. R. S. je pomembno piti tudi dovolj dodatne tekočine.

Sestavine: glukoza, natrijev klorid, kalijev klorid, kislina: citronska kislina, sredstvi za ohranjanje vlage: natrijev hidrogenkarbonat, polietilenglikol, aroma limone, sladilo: aspartam, vezivo: polivinilpirolidon, barvilo: riboflavin. Vsebujejo vir fenilalanina.

Priporočen dnevni odmerek:

Odrasli in otroci nad 20 kg:  200 ml napitka vsakokrat, ko je potrebno nadomestiti izgubljeno tekočino, do 0,5 litra dnevno.

Dojenčki in otroci do 20 kg: 10 ml raztopine na kg telesne mase vsakokrat, ko je potrebno nadomestiti izgubljeno tekočino.

Pripravljen napitek vsebuje:

 

100 ml
(iz 1 tablete)

4 tablete 
(za 400 ml raztopine)

Glukoza

1826 mg

7304 mg

Klorid

178 mg

712 mg (92% PDV*)

Kalij

79 mg

316 mg (16% PDV*)

Natrij

160 mg

640 mg (28% PDV*)

Energijska vrednost

36 kJ
(8,6 kcal)

144 kJ
(34,4 kCal)

*PDV/RDA: priporočen dnevni vnos

 
Ne jemljite O.R.S. če je prisotna kri v blatu ali če imate zmanjšano delovanje ledvic. Če ste diabetik, upoštevajte, da 1 šumeča tableta O.R. S. vsebuje približno 1,8 g glukoze. Priporočene dnevne količine oz. odmerka se ne sme prekoračiti! Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje