Trgovina
Vaša košarica

Octenisept, gel za rane

Octenisept, gel za rane Pripomočki in zaščita
Octenisept, gel za rane
Octenisept, gel za rane je Hidrogel za akutne rane in lažje opekline. Octenisept gel za rane se uporablja pri akutnih poškodbah kot so brazgotine, ure..
Izbrano pakiranje:
20 ml
Proizvajalec: Schülke
9.62€
Brez DDV: 7.88€
  • Zaloga: Na zalogi
Kratek opis
Oblikagel
Mesto uporaberane, koža, telo
Simptom/Problemrane, poškodbe, odrgnine,
Ciljna skupinastarejši, odrasli, moški, ženska, otroci, dojenčki, nosečnice
Ključne besidepoškodba, oskrba, zaščita, odrgnina, nega, rana, okužba

Octenisept, gel za rane je Hidrogel za akutne rane in lažje opekline. Octenisept gel za rane se uporablja pri akutnih poškodbah kot so brazgotine, ureznine in opekline lažje stopnje (med katere spada tudi koža, ki je poškodovana, zaradi pretirane izpostavljenosti sončnim žarkom). Da bi se rana lahko optimalno zacelila, bi morala biti preskrbljena z zadostno količino vlage, ker se morajo pri postopku celjenja celice kože deliti in premikati, kar najlažje dosežemo v vlažni okolici. Poleg tega je treba rano zaščititi tudi pred infekcijami. Posebna formula Octenisept gela za rane optimalno skrbi za dovolj vlage v rani in formira zaščitni sloj, ki preprečuje prodor bakterijam in mikroorganizmom v rano, ker se deaktivirajo v samem gelu. Na ta način Octenisept gel ščiti pred (novimi) infekcijami in vnetji ter pospešuje ter prispeva k hitrejšem naravnem celjenju ran. Octenisept gel je brezbarven in ne peče pri nanašanju.

Neposredno po poškodbi rano oskrbite z zdravilom ofenosept. Po tem rano prekrijte s tankim slojem octenisept gela za rane. Po potrebi povijte s povojem ali obližem. Nanesite Octenisept gel za rane enkrat do dvakrat na dan, vse dokler se rana popolnoma ne zaceli. Vrh tube izdelka se zaradi higienskih razlogov ne sme dotikati rane ali druge površine.
Sestavine: voda, propilenglikol; hidroksietilceluloza; oktenidinijev diklorid
Če ga kombiniramo z gazo, se rana lahko zasuši, s tem pa je oteženo odvijanje gaze od rane. Ne uporabljamo ga sočasno s šamponi za čiščenje ran, s kremami, olji, encimi in podobnim, ker lahko škoduje konzervansom. Ne uporabljamo ga skupaj z PVP jodom, ker bi to lahko obarvalo kožo in omejilo antiseptično delovanje PVP joda.

Kaj morate upoštevati v obdobju uporabe Octenisept gela za rane?
Octenisept gela za rane ne uporabljate kontinuirano dlje kot dva tedna brez zdravniškega nadzora. Glede na to, da alergij nikoli ne moremo povsem izključiti, Octenisept gela za rane ne bi smeli uporabljati pri že znanih alergijah ali domnevah o možnosti pojava alergijske reakcije na katero izmed sestavin. Samo za zunanjo rabo. Da bi se izognili mogočim poškodbam tkiva, Octenisept gela za rane ne smemo uporabljati na hrustancu, v ušesu in v nosu, ne sme pa tudi priti v oko! Ne smemo uporabljati za infuzijo ali injekcijo! Ne sme se ga piti! Uporabljajte samo pravilna in nepoškodovana pakiranja.

Kako se hranimo Octenisept gel za rane?
Zaščitimo tubo pred neposrednimi sončnimi žarki. Neodprto pakiranje skladiščimo pri temperaturi 5-25°C, Octenisept gel za rane lahko uporabljamo do roka uporabe. Hraniti izven dosega otrok.

Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje