Trgovina
Vaša košarica

Ofenosept 1mg/20mg/1ml, dermalno pršilo - 250 ml

Ofenosept 1mg/20mg/1ml, dermalno pršilo - 250 ml Zdravila brez recepta
Ofenosept 1mg/20mg/1ml, dermalno pršilo - 250 ml
Ofenosept 1mg/20mg/1ml, dermalno pršilo - 250 ml ml  ki vsebuje zdravilni učinkovini oktenidinijev diklorid in fenoksietanol, ki imata antiseptične ..
Izbrano pakiranje:
250 ml
Proizvajalec: SCHUELKE MAYER
Naročite lahko le 1 izdelek.
12.96€
Brez DDV: 11.84€
  • Zaloga: Na zalogi
Kratek opis
Oblikapršilo
Mesto uporabekoža , telo
Simptom/Problempoškodba , rana , odrgnina , okužba
Ciljna skupinastarejši, odrasli, moški, ženska, otroci
Ključne besidezdravilo , antiseptik , poškodba , odrgnina , okužba , razkužilo

Ofenosept 1mg/20mg/1ml, dermalno pršilo - 250 ml ml  ki vsebuje zdravilni učinkovini oktenidinijev diklorid in fenoksietanol, ki imata antiseptične lastnosti.

  • Zdravilo Ofenosept uporabljamo za antiseptično zdravljenje majhnih površinskih ran in razkuževanje kože pred nekirurškimi posegi.
  • Zdravilo Ofenosept uporabljamo tudi za ponavljajoče kratkotrajno antiseptično zdravljenje sluznice sečil in sosednje kože pred vstavljanjem urinskega katetra.

Zdravilo Ofenosept lahko uporabljamo pri bolnikih vseh starostnih skupin. Če se znaki vaše bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo v 14 dneh, se posvetujte z zdravnikom.

Pri uporabi tega zdravila natančno upoštevajte napotke v tem navodilu ali navodila zdravnika, farmacevta ali medicinske sestre. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Način uporabe - Raztopina je namenjena za dermalno uporabo. Zdravilo Ofenosept nanesite na predel, ki ga je treba zdraviti, dokler ni povsem navlažen. Da bo zdravilo lahko doseglo poln učinek, morate po nanosu počakati vsaj 1 do 2 minuti pred nadaljnjimi ukrepi, kot je npr. namestitev povojev na rano.

Uporaba pri otrocih in mladostnikih - Priporočeni odmerek je enak za odrasle in otroke.

Trajanje zdravljenja - Tega zdravila ne uporabljajte dlje kot 2 tedna, ne da bi se posvetovali z zdravnikom.

Zdravilni učinkovini sta oktenidinijev diklorid in fenoksietanol. En ml raztopine vsebuje 1 mg oktenidinijevega diklorida in 20 mg fenoksietanola.

Druge sestavine zdravila so: kokamidopropilbetain, natrijev D-glukonat, 85 odstotni glicerol, natrijev klorid, natrijev hidroksid (za uravnavanje pH), prečiščena voda.

Ne uporabljajte zdravila Ofenosept

  • če ste alergični na oktenidinijev diklorid, fenoksietanol ali katero koli sestavino tega zdravila
  • v trebušni votlini (npr. med operacijo) ali v sečnem mehurju. Ne nanašajte na bobnič.

Opozorila in previdnostni ukrepi

Pred začetkom uporabe zdravila Ofenosept se posvetujte z zdravnikom, farmacevtom ali medicinsko sestro.

Zdravila ne smete injicirati. Zdravila ne smete nanašati na tkivo s pritiskom, da preprečite morebitno poškodbo tkiva.

  • Zdravila Ofenosept ne smete uvesti v krvni obtok, npr. z nenamernim injiciranjem.
  • Zdravila Ofenosept ne smete zaužiti.
  • Če pride zdravilo Ofenosept v stik z anionskimi površinsko aktivnimi snovmi (milo, detergent), lahko njegova zdravilna učinkovina oktenidinijev diklorid postane neučinkovita.

Druga zdravila in zdravilo Ofenosept

Obvestite zdravnika ali farmacevta, če jemljete, ste pred kratkim jemali, ali pa boste morda začeli jemati katero koli drugo zdravilo, tudi če ste ga dobili brez recepta. Zdravila Ofenosept ne nanašajte v bližino kože, zdravljene z antiseptiki (dezinficiensi), ki temeljijo na povidon-jodu, saj se lahko robni predeli obarvajo močno rjavo do vijolično. Zdravila Ofenosept ne nanašajte skupaj z anionskimi površinsko aktivnimi snovmi (milo, detergent), saj lahko zmanjšajo ali izničijo učinek zdravila Ofenosept.

Nosečnost, dojenje in plodnost

Če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči ali načrtujete zanositev, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom, preden uporabite to zdravilo. Sedanje izkušnje pri ženskah, ki so kombinacijo učinkovin oktenidinijev diklorid in fenoksietanol uporabljale med nosečnostjo, ne kažejo škodljivih učinkov. Podatkov o nanašanju zdravila Ofenosept v obdobju dojenja ni. Zaradi previdnosti zdravila Ofenosept v obdobju dojenja ne smete nanašati na predel dojke. Podatkov o učinku zdravila Ofenosept na plodnost pri ljudeh ni.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev

Zdravilo Ofenosept ne vpliva na sposobnost upravljanja vozil in strojev

 

Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje