Trgovina
Vaša košarica

Oronazol, zdravilni šampon

Oronazol, zdravilni šampon Zdravila brez recepta
Oronazol, zdravilni šampon
Oronazol, zdravilni šampon  zdravilni šampon uporabljate za zdravljenje in preprečevanje prhljaja in nekaterih glivičnih obolenj kože (Pityriasis ver..
Izbrano pakiranje:
100 ml
Proizvajalec: Janssen Cilag
Naročite lahko le 3 izdelke.
14.92€
Brez DDV: 12.23€
  • Zaloga: Na zalogi
Kratek opis
Oblika šampon
Mesto uporabe lasišče, koža
Simptom/Problem prhljaj, glivice, srbečica, dermatitis, luskavica
Ciljna skupina starejši, odrasli, moški, ženske
Ključne beside lasje, higiena, šampon, zdravilo, nega, vzdrževanje, glivice
Oronazol, zdravilni šampon  zdravilni šampon uporabljate za zdravljenje in preprečevanje prhljaja in nekaterih glivičnih obolenj kože (Pityriasis versicolor in seboroični dermatitis). Ketokonazol (derivat imidazola) je protiglivična zdravilna učinkovina (antimikotik), ki deluje na številne glivice. Skozi kožo ne prehaja v kri, zato tudi ne deluje na druge organe
Pri uporabi Oranozol zdravilnega šampona natančno upoštevajte zdravnikova navodila. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Odmerjanje in način uporabe
Oronazol zdravilni šampon lahko uporabljajo mladostniki in odrasli. Zdravilni šampon nanesite na prizadeti del kože oziroma lasišča in ga po 3 do 5 minutah dobro sperite z vodo. Z zdravljenjem morate nadaljevati še nekaj dni po prenehanju vseh znakov, da preprečite ponovno obolenje.

IndikacijaOdmerjanje in trajanje zdravljenja
Zdravljenje
Pityriasis versicolor1 x na dan, 5 dni
Seboroični dermatitis in prhljaj2 x na teden, 2 do 4 tedne
Preprečevanje
Pityriasis versicolorpred začetkom poletja
1 x na dan, 3 dni zapored
Seboroični dermatitis in prhljaj1 x na teden ali na 14 dni

Uporaba pri otrocih
Varnost in učinkovitost zdravila Oronazol zdravilni šampon pri otrocih, mlajših od 12 let, nista bili dokazani.

Če znaki vašega obolenja v tem času ne prenehajo, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom
Zdravilna učinkovina je ketokonazol.

Pomožne snovi so natrijev lavrileter sulfat, dinatrijev monolavrileter sulfosukcinat, dietanolamid kokosove maščobne kisline, lavrildiamonijev hidroliziran kolagen, makrogol metilglukoza dioleat,  koncentrirana klorovodikova kislina (E507), natrijev klorid, natrijev hidroksid (E524), imidazol sečnina, eritrozin (E 127), dišava, prečiščena voda.
Ne uporabljajte Oronazol zdravilnega šampona
- če ste alergični na ketokonazol ali katerokoli sestavino tega zdravila (navedeno v poglavju 6).

Opozorila in previdnostni ukrepi
Pred začetkom uporabe zdravila Oronazol se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom. Če ste se, preden ste pričeli uporabljati Oronazol zdravilni šampon, že dalj časa zdravili s kremami ali mazili, ki vsebujejo zdravilne učinkovine, imenovane kortikosteroidi, priporočamo, da uporabljate sočasno obe zdravili še 2 do 3 tedne, vendar ne hkrati (eno zjutraj, drugo zvečer) in postopoma zmanjšujete uporabo lokalnega kortikosteroida, da preprečite poslabšanje bolezenskih znakov (povratni učinek). Če se pojavi huda preobčutljivostna reakcija ali močno draženje, prekinite z zdravljenjem. Šampon ne sme priti v oči. V primeru, da šampon pride v oči, ga sperite s tekočo vodo.

Druga zdravila in zdravilo Oronazol
Obvestite zdravnika ali farmacevta, če jemljete, ste pred kratkim jemali ali pa boste morda začeli jemati katero koli drugo zdravilo. Poročil o medsebojnem delovanju zdravil pri lokalni uporabi ketokonazola ni.

Nosečnost in dojenje
Če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči ali načrtujete zanositev, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom, preden vzamete to zdravilo. Pri uporabi Oronazol šampona med nosečnostjo ali dojenjem ni znanih tveganj.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev
Zdravilo Oronazol šampon nima vpliva na sposobnost vožnje in upravljanja strojev.

Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje