Trgovina
Vaša košarica

Panatus Forte, filmsko obložene tablete

Panatus Forte, filmsko obložene tablete Zdravila brez recepta
Panatus Forte, filmsko obložene tablete
Panatus Forte, filmsko obložene tablete  je zdravilo za simptomatsko zdravljenje kašlja oz. za blaženje dražečega kašlja (antitusik) s centralnim delo..
Izbrano pakiranje:
10 tablet
Proizvajalec: Krka
Naročite lahko le 3 izdelke.
8.98€
Brez DDV: 8.20€
  • Zaloga: Na zalogi
Kratek opis
Oblika tablete
Mesto uporabe dihala
Simptom/Problem draženje, prehlad, kašelj
Ciljna skupina starejši, odrasli, moški, ženska, otroci
Ključne beside zdravilo, prehlad, antitusik, kašelj, draženje, dihala
Panatus Forte, filmsko obložene tablete  je zdravilo za simptomatsko zdravljenje kašlja oz. za blaženje dražečega kašlja (antitusik) s centralnim delovanjem.

Preprečuje suh in dražeč kašelj, zmanjšuje napetost bronhialnega mišičja, sočasno pomaga izkašljevati ter olajša dihanje in bolečine v prsih. Vse to ugodno vpliva na izboljšanje dihalne kapacitete in na koncentracije plinov v krvi. Kemično in po farmakoloških učinkih se razlikuje od opiatnih antitusikov in ne povzroča odvisnosti. Zdravilo je primerno tudi za otroke in sladkorne bolnike. Tablete Panatus forte priporočamo za simptomatsko zdravljenje dražečega suhega kašlja, ki nastane zaradi kateregakoli vzroka.
Pri jemanju zdravila Panatus forte natančno upoštevajte zdravnikova navodila. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Samozdravljenje z zdravilom Panatus forte je primerno za odrasle in otroke nad 12 let starosti. Običajni odmerek zdravila Panatus forte za odrasle (tudi starejše) je 1 tableta (50 mg) dvakrat do trikrat na dan. Običajni odmerek zdravila Panatus forte za otroke, starejše od 12 let, je 1 tableta (50 mg) enkrat do dvakrat na dan. Tablete jemljite pred jedjo ali po jedi. Tableto pogoltnite s tekočino. Pri samozdravljenju z zdravilom Panatus forte ne smete prekoračiti priporočenega odmerka. Samozdravljenje lahko traja 5 do 7 dni. Če želite zdravilo jemati dalj časa, se o tem posvetujte z zdravnikom.

Zdravilna učinkovina je butamiratijev citrat. 1 filmsko obložena tableta vsebuje 50 mg butamiratijevega citrata.
 
Pomožne snovi so laktoza monohidrat, povidon, hipromeloza (E464), smukec, magnezijev stearat (E572) in brezvodni koloidni silicijev dioksid v jedru tablete ter hipromeloza (E464), titanov dioksid (E171), rdeči železov oksid (E172), smukec in propilenglikol (E1520) v filmski oblogi.
Ne jemljite zdravila Panatus forte:
- če ste alergični (preobčutljivi) na butamirat ali katerokoli sestavino zdravila Panatus forte.

Bodite posebno pozorni pri uporabi zdravila Panatus forte:
- če imate hudo ledvično okvaro.
Če ste zdravilo Panatus forte začeli jemati brez posveta z zdravnikom in če po 5 do 7 dneh zdravljenja ne prenehate kašljati, se le posvetujte z zdravnikom. Panatus forte 50 mg filmsko obložene tablete ne dajemo otrokom, mlajšim od 12 let.

Jemanje drugih zdravil
Obvestite svojega zdravnika ali farmacevta, če jemljete ali ste pred kratkim jemali katerokoli zdravilo, tudi če ste ga dobili brez recepta. Škodljive interakcije z drugimi zdravili niso znane. Med zdravljenjem z zdravilom Panatus forte ne pijte alkoholnih pijač.

Jemanje zdravila Panatus forte skupaj s hrano in pijačo
Tablete jemljite (oziroma dajte otroku) pred jedjo ali po jedi.

Nosečnost in dojenje
Posvetujte se z zdravnikom ali s farmacevtom, preden vzamete katerokoli zdravilo. Čeprav ni podatkov o negativnih učinkih, odsvetujemo jemanje v prvih treh mesecih nosečnosti. V poznejših mesecih nosečnosti ga jemljite le po nasvetu zdravnika. Prav tako ni ustreznih podatkov o prehajanju zdravila v mleko, zato odsvetujemo jemanje zdravila med dojenjem. Če ste med zdravljenjem z zdravilom Panatus forte zanosili, se posvetujte z zdravnikom.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev
Ni znano, da bi zdravilo vplivalo na sposobnost upravljanja motornih vozil ali strojev.

Pomembne informacije o nekaterih sestavinah zdravila Panatus forte
Zdravilo Panatus forte vsebuje laktozo. Če vam je zdravnik povedal, da imate intoleranco za nekatere sladkorje, se pred uporabo tega zdravila posvetujte s svojim zdravnikom

Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje