Trgovina
Vaša košarica

Panatus Forte, sirup

Panatus Forte, sirup Zdravila brez recepta
Panatus Forte, sirup
Panatus Forte, sirup je zdravilo za simptomatsko zdravljenje kašlja oz. za blaženje dražečega kašlja (antitusik) s centralnim delovanjem. Preprečuje s..
Izbrano pakiranje:
200 ml
Proizvajalec: Krka
Naročite lahko le 3 izdelke.
10.75€
Brez DDV: 9.82€
  • Zaloga: Na zalogi
Kratek opis
Oblikasirup
Mesto uporabepljuča
Simptom/Problemdraženje na kašelj, pomiritev kašlja, suh kašelj
Ciljna skupinaodrasli, otroci, diabetiki
Ključne besidesuh, dražeč, kašelj, pomiritev, antitusik
Panatus Forte, sirup je zdravilo za simptomatsko zdravljenje kašlja oz. za blaženje dražečega kašlja (antitusik) s centralnim delovanjem. Preprečuje suh in dražeč kašelj, zmanjšuje napetost bronhialnega mišičja, sočasno pomaga izkašljevati ter olajša dihanje in bolečine v prsih. Vse to ugodno vpliva na izboljšanje dihalne kapacitete in na koncentracije plinov v krvi. Kemično in po svojih učinkih se razlikuje od opiatnih antitusikov in ne povzroča odvisnosti. Zdravilo je primerno tudi za otroke in sladkorne bolnike. Sirup Panatus forte priporočamo za simptomatsko zdravljenje dražečega suhega kašlja, ki nastane zaradi kateregakoli vzroka.

Samozdravljenje z zdravilom Panatus forte je primerno za odrasle in otroke po dopolnjenem 3. letu starosti.

Odmerjanje zdravila Panatus Forte:
- odrasli (tudi starejši): 3 merilne žličke 4-krat na dan.
- otroci, starejši od 9 let: 3 merilne žličke 3-krat na dan.
- otroci od 6 do 9 let: 2 merilni žlički 3-krat na dan.
- otroci od 3 do 6 let: 1 merilna žlička 3-krat na dan.
 
Sirup jemljite (oziroma ga dajte otroku) pred jedjo ali po jedi. Sirup odmerite s priloženo žličko, pogoltnite in poplaknite s tekočino. Pri samozdravljenju z zdravilom Panatus forte ne smete prekoračiti priporočenega odmerka. Samozdravljenje z zdravilom Panatus forte lahko traja 5 do 7 dni. Če želite zdravilo jemati ali ga dajati otroku dalj časa, se o tem posvetujte z zdravnikom.
Zdravilna učinkovina je butamiratijev citrat. 5 ml sirupa (1 žlička) vsebuje 7,5 mg butamiratijevega citrata.
 
Pomožne snovi so citronska kislina monohidrat, tekoči sorbitol (nekristalizirajoči) (E420), glicerol (E422), natrijev saharinat, natrijev benzoat (E211), aroma citrone, natrijev hidroksid (E524) in prečiščena voda.
Ne jemljite zdravila Panatus forte:
- če ste alergični na butamiratijev citrat ali katero koli sestavino tega zdravila 

Opozorila in previdnostni ukrepi
Pred začetkom jemanja zdravila Panatus forte se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom:
- če imate hudo ledvično okvaro.

Če ste zdravilo začeli jemati brez posveta z zdravnikom in če po 5 do 7 dneh zdravljenja ne prenehate kašljati, se le posvetujte z zdravnikom.

Otroci
Učinkovitost in varnost zdravila Panatus forte pri otrocih, mlajših od 3 let, še nista dovolj raziskani, zato ga tem otrokom ne dajemo.

Druga zdravila in zdravilo Panatus forte
Obvestite zdravnika ali farmacevta, če jemljete, ste pred kratkim jemali ali pa boste morda začeli jemati katero koli drugo zdravilo. Škodljive interakcije z drugimi zdravili niso znane.

Zdravilo Panatus forte skupaj s hrano, pijačo in alkoholom
Sirup jemljite (oziroma ga dajte otroku) pred jedjo ali po jedi. Med zdravljenjem z zdravilom Panatus forte ne pijte alkoholnih pijač.

Nosečnost in dojenje
Če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči ali načrtujete zanositev, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom, preden vzamete to zdravilo. Čeprav ni podatkov o negativnih učinkih, odsvetujemo jemanje v prvih treh mesecih nosečnosti. V poznejših mesecih nosečnosti ga jemljite le po nasvetu zdravnika. Prav tako ni ustreznih podatkov o prehajanju zdravila v mleko, zato odsvetujemo jemanje zdravila med dojenjem. Če ste med zdravljenjem z zdravilom Panatus forte zanosili, se posvetujte z zdravnikom.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev
Ni znano, da bi zdravilo vplivalo na sposobnost upravljanja motornih vozil ali strojev. 

Zdravilo Panatus forte vsebuje sorbitol
Če vam je zdravnik povedal, da ne prenašate nekaterih sladkorjev, se pred uporabo tega zdravila posvetujte s svojim zdravnikom.

Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje