Trgovina
Vaša košarica

Panatus, sirup

Panatus, sirup Zdravila brez recepta
Panatus, sirup
Panatus, sirup je zdravilo za simptomatsko zdravljenje kašlja oz. za blaženje dražečega kašlja (antitusik) s centralnim delovanjem. Preprečuje suh in ..
Izbrano pakiranje:
200 ml
Proizvajalec: Krka
Naročite lahko le 3 izdelke.
8.67€
Brez DDV: 7.92€
  • Zaloga: Na zalogi
Kratek opis
Oblikasirup
Mesto uporabedihala
Simptom/Problemkašelj, draženje, prehlad
Ciljna skupinaodrasli, moški, ženska, dojenčki, otroci, sladkorni bolnik
Ključne besidekašelj, otroci, antitusik, dihanje, bolečina, sladkorni bolnik
Panatus, sirup je zdravilo za simptomatsko zdravljenje kašlja oz. za blaženje dražečega kašlja (antitusik) s centralnim delovanjem. Preprečuje suh in dražeč kašelj, zmanjšuje napetost bronhialnega mišičja, sočasno pomaga izkašljevati ter olajša dihanje in bolečine v prsih. Vse to ugodno vpliva na izboljšanje dihalne kapacitete in na koncentracije plinov v krvi. Kemično in po farmakoloških učinkih se razlikuje od opiatnih antitusikov in ne povzroča odvisnosti. Zdravilo je primerno tudi za otroke in sladkorne bolnike. Sirup Panatus priporočamo za simptomatsko zdravljenje dražečega suhega kašlja, ki nastane zaradi kateregakoli vzroka.
Pri jemanju zdravila Panatus natančno upoštevajte zdravnikova navodila. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Sirup jemljite (oziroma ga dajte otroku) pred jedjo ali po jedi. Sirup odmerite s priloženo žličko, pogoltnite in poplaknite s tekočino. Pri samozdravljenju z zdravilom Panatus ne smete prekoračiti priporočenega odmerka. Samozdravljenje z zdravilom Panatus lahko traja 5 do 7 dni. Če želite zdravilo jemati ali ga dajati otroku dalj časa, se o tem posvetujte z zdravnikom. Če menite, da je učinek zdravila premočan ali prešibak, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Običajni odmerki zdravila Panatus so prikazani v tabeli: 1 merilna žlička = 5 ml sirupa = 4 mg butamiratijevega citrata


Starost

Odmerjanje

Pogostost jemanja

odrasli (tudi starejši)

6 merilnih žličk

trikrat do štirikrat na dan

otroci, starejši od 9 let

3 merilnih žličk

štirikrat na dan

otroci od 6 do 9 let

3 merilnih žličk

trikrat na dan

otroci od 3 do 6 let

2 merilnih žličk

trikrat na dan

otroci od 1 do 3 let

1 merilna žlička

trikrat na dan

otroci od 6 mesecev do 1 leta

½ merilne žličke

štirikrat na dan

Sestavine: Zdravilna učinkovina je butamiratijev citrat. 5 ml sirupa (1 žlička) vsebuje 4 mg butamiratijevega citrata. 

Pomožne snovi so citronska kislina monohidrat, tekoči sorbitol (nekristalizirajoči) (E420), glicerol (E422), natrijev saharinat, natrijev benzoat (E211), aroma citrone, natrijev hidroksid (E524) in prečiščena voda.

Ne jemljite zdravila Panatus: 
- če ste alergični na (preobčutljivi za) butamirat ali katerokoli sestavino zdravila Panatus.

Bodite posebno pozorni pri uporabi zdravila Panatus: 
- če imate hudo ledvično okvaro. Če ste zdravilo začeli jemati brez posveta z zdravnikom in če po 5 do 7 dneh zdravljenja ne prenehate kašljati, se le posvetujte z zdravnikom. Učinkovitost in varnost zdravila Panatus pri otrocih mlajših od 6 mesecev še nista dovolj raziskani, zato ga tem otrokom ne dajemo.

Jemanje drugih zdravil 
Obvestite svojega zdravnika ali farmacevta, če jemljete ali ste pred kratkim jemali katerokoli zdravilo, tudi če ste ga dobili brez recepta. Škodljive interakcije z drugimi zdravili niso znane. Med zdravljenjem z zdravilom Panatus ne pijte alkoholnih pijač. 

Jemanje zdravila Panatus skupaj s hrano in pijačo
Sirup jemljite (oziroma ga dajte otroku) pred jedjo ali po jedi. 

Nosečnost in dojenje 
Posvetujte se z zdravnikom ali s farmacevtom, preden vzamete katerokoli zdravilo. Čeprav ni podatkov o negativnih učinkih, odsvetujemo jemanje v prvih treh mesecih nosečnosti. V poznejših mesecih nosečnosti ga jemljite le po nasvetu zdravnika. Prav tako ni ustreznih podatkov o prehajanju zdravila v mleko, zato odsvetujemo jemanje zdravila med dojenjem. Če ste med zdravljenjem z zdravilom Panatus zanosili, se posvetujte z zdravnikom.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev 
Ni znano, da bi zdravilo vplivalo na sposobnost upravljanja motornih vozil ali strojev.

Pomembne informacije o nekaterih sestavinah zdravila Panatus 
Zdravilo Panatus vsebuje sorbitol. Če vam je zdravnik povedal, da imate intoleranco za nekatere sladkorje, se pred uporabo tega zdravila posvetujte s svojim zdravnikom.


Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje