Trgovina
Vaša košarica

Pediacyn, hidrogel za atopijski dermatitis

Pediacyn, hidrogel za atopijski dermatitis Kozmetika
Pediacyn, hidrogel za atopijski dermatitis
Pediacyn™ je generacija  hidrogelov, ki vsebujejo protivnetne in protimikrobne učinkovine za zdravljenje atopijskega dermatitisa, izdelke je primer..
Izbrano pakiranje:
45 g
19.19€
Brez DDV: 17.53€
 • Zaloga: Na zalogi
Pediacyn™ je generacija  hidrogelov, ki vsebujejo protivnetne in protimikrobne učinkovine za zdravljenje atopijskega dermatitisa, izdelke je primeren tudi za otroke od treh mesecev dalje. Gel je enostaven za aplikacijo in vlaži kožo. Ni lepljiv in nima znanih stranskih učinkov, idealen za območje okoli obraza in vratu.
 
Hidrogel Pediacyn™ za zdravljenje atopijskega dermatitis ima naslednje lastnosti:
 • protivneten,
 • zmanjšuje rdečico,
 • zmanjšuje srbenje,
 • protimikroben,
 • pH nevtralno,
 • varno za uporabo okoli ust, oči in nosu,
 • netoksičen in necitotoksičen.
 
Simptomi atopijskega dermatitisa:›
 • srbenje,
 • rdečica,
 • suha, občutljiva in razpokana koža,
 • izpuščaji,
 • vneta koža,
 • cikel srbečica - praskanje - srbečica.
 
Oseba z atopijskim dermatitisom, znanim tudi kot atopični ekcem, ima zelo občutljivo kožo, ki srbi in je izjemno suha.
Ni znano kaj povzroča atopijski dermatitis, odvisen je od različnih genetskih in alergijskih faktorjev ter družinske anamneze. Pri veliko pacientih z atopijskim dermatitisom je prisotna astma in pojav senenih nahodov.
 
Kaj povzroča srbenje?
Pri atopijskem dermatitisu pride do disfunkcije kože kot pregrade. Zaradi nepravilnega delovanja koža ne more zadržati vlage, kar privede do izjemno suhe kože. To povzroča srbenje, kar je najpomembnejše dejstvo atopičnega dermatitisa. Poleg srbenja pride še do rdečice, pacienti pa s praskanjem velikokrat še bolj poškodujejo kožo, kar pozvroči vnetja in bakterijske okužbe. Potreba po praskanju srbečega področja je zabeležena v mnogih študijah in jo imenujejo cikel »srbenje-praskanje«. Praskanje poveča vnetje in še bolj stimulira živčna vlakna, kar srbenje in praskanje še poveča.

 

Navodila za uporabo: Pediacyn™ je pripravljen za uporabo brez mešanja ali redčenja. Uporabite oz. nanesite ga trikrat dnevno.

Zdravljenje: Umijte prizadeto kožo po priporočilh zdravnika ali farmacevta. Kožo osušite. Namažite kožo s tanko plastjo hidrogela in nežno vmasirajte. Po potrebi navlažite kožo z vlažilno kremo.

Sestava Pediacyna:

   
SestaviveFunkcijaPediacyn gel
Sodium Magnesium Lithium FluorosilicateGelling agent5,000%
Polydimethylsiloxane, trimethylsiloxyFilm forming agent2,000%
Sodium Phosphate (NaH2PO4)Buffer0,200%
Sodium Sulfate (Na₂SO₄)Buffer           /
Sodium Chloride (NaCl)ainert          /
 Free Available Chlorine (FAC) containing:  
Hypochlorous Acid (HOCl)aPreservative0,0032%
Sodium Hypochlorite (NaOCl)bPreservative0,ooo8%
Electrolysed WaterVehicle92,796%
             ph 5,5-7,0
 • Pred uporabo natančno preberite navodilo, ker vsebuje za vas pomembne podatke!
 • Izdelek je na voljo brez recepta. Kljub temu ga morate uporabljati pazljivo in skrbno, da vam bo najbolje koristilo.

Namen uporabe: Pediacyn™ je indiciran kot dodatek pri postopku celjenja rane, ki se lahko pozdravijo samo v drugi stopnji zrelosti. Pediacyn™ je namenjen za uporabo pri zdravljenju lezij povezanih z atopijskem dermatitisom. Pomaga pri vlaženju, medtem ko ustvari zaščitno prevleko na atopijskem dermatitisu pred fizičnimi, kemičnimi in mikrobnimi stiki.  

Ravnanje pri uporabi:, Pediacyn™  je biokompatibilen za indicirano uporabo, ne draži kože in ne sproža alergijskih reakcij. Posebna opozorila in previdnostni ukrepi za ravnanje niso potrebni.

Hranjenje: Pediacyn™ hranite v zaprti originalni embalaži. Hranite pri sobni temperaturi ter varujte pred zamrznitvijo. Ni gorljiv. Po uporabi zaprite embalažo.

Stabilnost: Pred odprtjem je stabilnost Pediacyna™ zagotovljena do roka uporabe (glej embalažo za leto in mesec roka LLLL MM). Po odprtju zapišite datum pod izdelkom »Date opened« (datum odprtja). Stabilnost in sterilnost neuporabljenega hidrogela je zagotovljena do 60 dni po odprtju.

Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje