Trgovina
Vaša košarica

Pikovit, sirup

Pikovit, sirup Prehrana in dopolnila
Pikovit, sirup
Sirup Pikovit vsebuje devet najpomembnejših vitaminov, ki sodelujejo pri uravnavanju številnih biokemičnih procesov v organizmu. Pri presnovi oglji..
Izbrano pakiranje:
150 ml
Proizvajalec: Krka
Naročite lahko le 3 izdelke.
5.98€
Brez DDV: 5.46€
  • Zaloga: Na zalogi
Kratek opis
Oblikasirup
Mesto uporabekosti, zobje, živčevje
Simptom/Problempresnova, odpornost
Ciljna skupinaotroci
Ključne besideminerali, dopolnilo, vitamini
Sirup Pikovit vsebuje devet najpomembnejših vitaminov, ki sodelujejo pri uravnavanju številnih biokemičnih procesov v organizmu. Pri presnovi ogljikovih hidratov, beljakovin in maščob ter pri delovanju živčnega sistema sodelujejo vitamini skupine B (B1, B2, B6, pantotenska kislina in nikotinamid). Za razvoj epitelnih celic in sintezo vidnega pigmenta je potreben vitamin A. Vitamin D uravnava porabo kalcija in omogoča pravilno mineralizacijo kosti in zob. Vitamin C pospešuje absorpcijo železa in sodeluje v mnogih oksido-redukcijskih procesih v organizmu. S sirupom Pikovit zapolnimo povečane potrebe organizma po vitaminih in nadomestimo njihovo pomanjkanje v hrani, ko splošni ukrepi (raznovrstna in redna prehrana) ne zadoščajo.
 
Sirup Pikovit je namenjen predvsem otrokom:
- pri pomanjkanju apetita,
- pri preutrujenosti šolskih otrok,
- pri zaostajanju v rasti,
- kot dodatek po zdravljenju z antibiotiki,
- kot vitaminsko dopolnilo hrane, zlasti v zimskem in spomladanskem obdobju.
 
Sirup Pikovit ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Zato je pomembno poskrbeti,
da je otrokova prehrana taka tudi med jemanjem sirupa Pikovit.
Zdravilne učinkovine so vitamin A, holekalciferol, askorbinska kislina, tiaminijev klorid, natrijev riboflavinfosfat, piridoksinijev klorid, cianokobalamin, nikotinamid, dekspantenol.
 
Pomožne snovi so agar, tragakant (E413), saharoza, tekoča glukoza, aroma pomarančnega olja, koncentrat pomaranče, koncentrat grenivke, polisorbat 80 (E433), brezvodna citronska kislina (E330), rdeče barvilo 4R (E124), natrijev benzoat (E211), prečiščena voda.

 

Bodite posebno pozorni pri uporabi zdravila Pikovit:
- če ste sladkorni bolnik, vam Pikovita ne priporočamo, ker 5 ml sirupa (1 merilna žlička) vsebuje 3 g sladkorja, kar znaša v dnevnem odmerku od 6 g do 12 g (od 10 ml – 20 ml) sladkorja. Če se pojavi preobčutljivostna reakcija, je treba zdravilo prenehati jemati. Pred sočasnim jemanjem drugih vitaminskih in vitaminsko mineralnih pripravkov se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom. Otroci do 1. leta starosti Pikovit lahko jemljejo po zdravnikovem nasvetu in pod njegovim nadzorom.
 
Nosečnost in dojenje:
- Posvetujte se z zdravnikom ali s farmacevtom, preden vzamete katerokoli zdravilo. Nosečnice in doječe matere naj vitamine jemljejo po zdravnikovem nasvetu. Vitaminski odmerki v sirupu so prilagojeni otrokom.
 
Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev:
- Ni znano, da bi zdravilo vplivalo na sposobnost upravljanja motornih vozil in strojev. Zdravilo ne vpliva na motorične sposobnosti otrok.
Pri jemanju zdravila Pikovit natančno upoštevajte navodilo. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom. Običajni odmerek za otroke od 1. do 3. leta je: 2-krat na dan po 1 merilno žličko (5 ml) sirupa, za otroke od 4. do 6. leta: 3-krat na dan po 1 merilno žličko (5 ml) sirupa, za otroke od 7. do 14. leta: 3-krat, največ 4-krat na dan po 1 merilno žličko (5 ml) sirupa. Sirup otroku dajajte po jedi po merilnih žličkah ali ga primešajte čaju, sokovom ali sadnim kašam. Pri pomanjkanju apetita naj jemlje sirup 1 mesec, pri drugih težavah pa občasno po potrebi. Če menite, da je učinek zdravila premočan ali prešibak, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje