Trgovina
Vaša košarica

Potassium - U, kapljice za oko

Potassium - U, kapljice za oko Pripomočki in zaščita
Potassium - U, kapljice za oko
Potassium - U, kapljice za oko je izotonična raztopina za izpiranje oči, ki kot dodatek vsebuje kalijev jodid. Namenjena je za kapljanje v oči. Dodate..
Izbrano pakiranje:
10 ml
Proizvajalec: Unidus
7.62€
Brez DDV: 6.24€
  • Zaloga: Na zalogi
Kratek opis
Oblika kapljice
Mesto uporabe oči
Simptom/Problem krvavitve v očeh, poškodba
Ciljna skupina starejši, odrasli, moški, ženska, otroci
Ključne beside izcedek,siva mrena, krvavitve v očeh, poškodba, vlaženje, zaščita
Potassium - U, kapljice za oko je izotonična raztopina za izpiranje oči, ki kot dodatek vsebuje kalijev jodid. Namenjena je za kapljanje v oči. Dodatek kalijevega jodida deluje v očesu kot lovilec prostih radikalov kisika. Te lastnosti kalijevega jodida se uporabljajo za preprečevanje in podporno zdravljenje eksudacije in krvavitve v očesu. Brez posvetovanja z očesnim zdravnikom lahko raztopino uporabljate za enostavno izpiranje oči s kapljanjem v oči ali z obkladki na vekah. Raztopina se uporablja za izpiranje oči kot podporna snov pri nekaterih resorpcijskih procesih v očesu (zlasti izcedka, krvavitev v steklovino in sive mrene različne etologije). POTTASIUM lahko uporabljajo odrasli, mladostniki in tudi otroci. 
Vsako odmerjanje in trajanje jemanja raztopine določi zdravnik. Običajno odmerjanje kapljic je 1-2 kapljici 2 do 4-krat na dan v veznično vrečko očesa.

Imetniki kontaktnih leč: Če nosite kontaktne leče, jih je treba pred uporabo raztopine POTASSIUM-u odstraniti. Po vnosu POTASSIUM-U je treba počakati 20 minut, preden vstavite kontaktne leče nazaj.

Natrijev klorid 2 mg na 1 ml, kalijev jodid, natrijev tiosulfat, dinatrijev edetat, klorheksidin diacetat, natrijev hidroksid, voda za injekcije.

Stekleničko shranjujte v originalni embalaži pri temperaturi do 25°C. Ne ohlajajte ali zamrzujte. Pripravek POTASSIUM-U shranjujte tako, da je nedosegljiv in neviden za otroke. Pripravka se ne sme uporabljati po izteku roka uporabe, ki je naveden na nalepki stekleničke ali na embalaži poleg ikone sončne ure. Datum izteka se nanaša na zadnji dan tistega meseca. Odprto stekleničko porabite v 28 dneh. Po vnosu kapljic POTTASIUM-U pokrovček stekleničke takoj tesno zategnite.

POTASSIUM-U se običajno zelo dobro prenaša. Takoj po vnosu kapljic se lahko začasno pojavi rahlo pekoč ali zbadajoč občutek. Takoj po vnosu kapljic se lahko pojavi zelo kratkotrajen meglen vid, kar bi lahko otežilo upravljanje motornih vozil in strojev. Zato priporočamo, da ta dela opravljate šele čez 15 minut po uporabi kapljic. Po nenadzorovani dolgotrajni uporabi (pri prekomernem odmerku) lahko pri občutljivih bolnikih pride do tako imenovanega „jodizma“. Le-ta se odraža z draženjem veznice in zakrvavenjem, povečanim solzenjem, z morebitnim otekanjem vek (edem Quinque) in otekanjem solznice; na koži se lahko pojavi mozoljavost, dermatitis in purpura. Če se pri vas pojavi kateri koli od zgoraj omenjenih stranskih učinkov ali neka druga neobičajna reakcija, o tem obvestite svojega zdravnika.

Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje