Trgovina
Vaša košarica

PoxClin, hladilna pena za norice

PoxClin, hladilna pena za norice Kozmetika
PoxClin, hladilna pena za norice
PoxClin, hladilna pena za norice se uporablja za hitro olajšanje draženja, srbenja in občutljivosti, povezane z noricami.  Norice so akutna..
Izbrano pakiranje:
100 ml
Proizvajalec: YouMedical
21.17€
Brez DDV: 19.33€
  • Zaloga: Na zalogi
Kratek opis
Oblika pršilo, pena
Mesto uporabe koža, telo
Simptom/Problem norice, izpuščaj
Ciljna skupina otroci
Ključne beside nega, pomirja, norice, izpuščaj, rdečica, srbečica

PoxClin, hladilna pena za norice se uporablja za hitro olajšanje draženja, srbenja in občutljivosti, povezane z noricami. 

Norice so akutna nalezljiva bolezen, ki običajno prizadene majhne otroke. Bolezen povzroča virus varicella ter se kaže z vročino in srbečimi, rdečimi pikami, ki se običajno najprej pojavijo na prsih in trupu, nato pa se v skupinah razširijo po vsem telesu. Rdeče pike se spremenijo v majhne mehurčke, ki se v enem tednu posušijo in tvorijo kraste. Praskanje prizadetega področja lahko zaradi razmnožitve bakterij povzroči okužbo. 
 
Prvi vidni znak noric so običajno kožni izpuščaji, vendar se pri nekaterih posameznikih 24 ur pred rdečimi pikami (mehurčki) pojavita utrujenost in vročina. Norice navadno spremljajo vročina, bolečine v trebuhu ter splošno slabo počutje in utrujenost več dni, vse dokler so prisotne poškodbe kože (zaradi rdečih pik in mehurčkov). Izpuščaji se tipično pojavijo v obliki rdečih pikic, ki se kmalu razvijejo v majhne mozoljčke. Pikice se preoblikujejo v majhne mehurčke, imenovane vezikli, ki so podobni kapljicam vode na rdeči podlagi. Vrh teh mehurčkov se z lahkoto spraska ali odpre sam od sebe. Pri tem nastane krasta, včasih že nekaj ur po tem, ko se je mehurček pojavil. V tej fazi je srbenje lahko precej močno, kar lahko poveča potrebo po praskanju. Če so mehurčki odprti in s tem nezaščiteni, se povečuje tudi tveganje za bakterijsko okužbo. Kraste (če niso razpraskane) odpadejo v 9–13 dneh po nastanku. 
 
PoxClin hladilna pena vsebuje kompleks 2QR, patentiran zaviralec bakterij, ki je izoliran iz rastline Aloe barbedensis. 2QR zavira bakterije z ustvarjanjem fizične ovire med bakterijami in kožo. Tako preprečuje, da bi se bakterije na koži razmnožile in povzročile bakterijsko okužbo. PoxClin hladilna pena z zmanjševanjem možnosti okužbe podpira naravni proces celjenja in pomaga preprečiti brazgotine, ki lahko nastanejo s praskanjem. 
 
Nastanek brazgotin je lahko posledica praskanja zaradi okužbe in s tem povezanega srbenja. PoxClin hladilna pena ima takojšen hladilni učinek na kožo, ki je dosežen z izparevanjem pene na koži, kar pospeši sestavina izdelka, lavret-9. Hlajenje kože olajša srbečico in draženje, tako zmanjša  potrebo po praskanju in s tem preprečuje nadaljnje poškodbe kože. 
Nanesite najmanj trikrat na dan ali kadar koli želite ublažiti simptome. Za dodaten hladilni učinek PoxClin hladilno peno shranjujte v hladilniku. Za nego večje površine kože, prizadete zaradi noric: Peno nežno vtrite v kožo. Izhlapevanje pene bo povzročilo takojšnji hladilni učinek na koži. Za preprečevanje nastanka brazgotin: Uporaba pene je priporočljiva vsakokrat, ko želite ublažiti simptome (npr. pri vsakem preoblačenju otroka). 
Sestavine: Aqua, Aloe Barbadensis Gel, Galactoarabinan Polyglucoronic Acid Crosspolymer*, Betaine, Laureth-9, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Glycerin, Sodium Coco-Glucoside Tartrate, Polyglyceryl-10 laurate, Phenoxyethanol & Ethylhexylglycerin, Panthenol, Ethylhexylglycerin, Allantoin, Lavandula Angustifolia Flower/Leaf/Stem Extract, Chamomilla Recutita Flower Extract, Citric Acid, Sodium Hydroxide. *2QR
Shranjujte nedosegljivo otrokom. Če PoxClin hladilna pena zaide v oči, jih izperite z veliko čiste vode. Če koža ostaja razdražena, za nasvet vprašajte zdravnika. Posvetujte se z zdravnikom, če otrok dobi vročino, se izpuščaji razširijo na oči ali če koža okoli pik postane zatečena, boleča ali zelo rdeča. Pri otrocih z noricami se izogibajte dajanju aspirina. 

Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje