Trgovina
Vaša košarica

Hujšanje

HUJŠANJE

Zdrava izguba telesne teže za naš organizem in telo je od 500-700g na teden. Hitrejše izgubljanje teže gre na račun praznjenja glikogenskih rezerv in izgube vode iz organizma v nadaljevanju pa na račun mišic. Tako organizem ne povečuje puste mišične mase temveč maščobno. Ob hitri izgubi telesne teže tako povečujemo zamaščenost notranjih organov in tvegamo razvoj bolezni.

 

Če jemljete kakršnekoli zdravila ali imate zdravstvene težave, se o hujšanju najprej posvetujte s svojim osebnim zdravnikom, oz. Če ste noseči, ne začnite hujšati, raje skrbno izbirajte hrano ki jo zaužijete čez dan.

Raziskave so pokazale, da so se vodenja evidence; kaj,kdaj in koliko pojemo, izkazale kot zelo učinkovite. S tem ko vodimo svojo evidenco se ozavestimo kakšno hrano jemo in katere NE,pa bi jo morali.

KRITERIJI ZA ZDRAVO HUJŠANJE

·         Poskrbite za redne dnevne obroke ( 5 obrokov v 3urnih časovnih intervalih)

·         Pijte dovolj tekočine

·         Kontrolirajte svojo težo ( tehtajte se ob istem času, v istih oblačilih)

·         V trgovino pojdite po kosilu ali po večjem obroku, saj ko ste siti ne boste kupovali izdelkov, ki niso dobrodošli na vašem jedilniku

·         Telesna aktivnost- vaše hujšanje bo uspešnejše, če se boste zraven ukvarjali še s kakšno športno aktivnostjo, vsaj 30min dnevno oz. Redna trikrat tedenska 60 minutna trajajoča vadba

Prikazujem 1 do 30 od 31 (2 strani)