Medex, Cvetni prah

Kratek opis
Blagovna znamka Medex
Oblika prah
Mesto uporabe kri , srce , ožilje , mišice , imunski sistem
Simptom/Problem stres , utrujenost
Ciljna skupina starejši , odrasli , moški , otroci , nosečnice
Ključne beside imunski sistem , šport , naraven izdelek , lasje , mišice , kri , ožilje , odpornost

9.60 €9.60
Redna cena €9.89 Prihranek €0.30

Medex, Cvetni prah ali pelod čebele nabirajo na prašnikih cvetočih rastlin. Nabrani cvetni prah vlažijo s slino, medičino ali z medom iz svojega mednega želodčka, ga zvaljajo v grudice in obdajo s posebno ovojnico. Pelod je proteinsko najbogatejši vir rastline, namenjen njenemu razmnoževanju. Čebelam predstavlja pomemben vir beljakovin in je poleg medu in vode njihova glavna hrana. Vsebuje nujne sestavine za razvoj čebeljega zaroda in je osnovna surovina za proizvodnjo matičnega mlečka, potrebnega za prehrano čebelje matice.

Zrnca cvetnega prahu predstavljajo vir beljakovin tudi za ljudi, saj je med beljakovinami, ki jih vsebuje cvetni prah, kar 50 % esencialnih aminokislin. To so aminokisline, ki jih moramo telesu zagotoviti s prehrano. Poleg beljakovin vsebuje cvetni prah tudi vlaknine, ki predstavljajo pomemben del uravnotežene prehrane.

Cvetni prah je namenjen tako odraslim kot otrokom. Uživate ga lahko samostojno ali s tekočino. Vaše telo bo hranilne snovi cvetnega prahu še lažje izkoristilo, če ga boste za 12 ur vmešali v med. Mešanici lahko dodate še matični mleček. Cvetni prah bo odlično dopolnil tudi smutije, sadne sokove ali sladoled. Pakiranje v vrečko s trakom z možnostjo ponovnega zapiranja omogoča praktično uporabo in hranjenje izdelka.
Priporočena dnevna količina za odrasle je 3 do 4 žličke, otrokom pa priporočamo polovično količino. Cvetni prah obdaja močna celulozna ovojnica, zato priporočamo, da ga pred uživanjem omočite v tekočini ali jogurtu ali zmeljete v prah, ker se le tako lahko hranilne sestavine absorbirajo v organizem.
100% cvetni prah. Zrnca cvetnega prahu so vir beljakovin, med katerimi je kar 50 % esencialnih aminokislin. To so aminokisline, ki jih moramo telesu zagotovimo s prehrano. Dve veliki žlici cvetnega prahu (30 g) pa popolnoma zadostita dnevni potrebi po esencialnih beljakovinah pri odraslem človeku. 100 g cvetnega prahu vsebuje primerljivo količino beljakovin kot 2,5 srednje veliki jajci in 80-100 g govedine. Z uživanjem cvetnega prahu boste svojo prehrano uravnotežili še z vlakninami.

Hranilna vrednost

Na 100 g

Na porcijo (15 g)

Energijska vrednost

1613 kJ/383 kcal

242 kJ/58 kcal

Maščobe

7,9 g 

1,2 g

-od tega nasičene maščobe

1,5 g

< 0,5 g

Ogljikovi hidrati

55 g

8,2 g

-od tega sladkorji

37 g

5,6 g

Prhranske vlaknine

11 g

1,7 g

Beljakovine

18 g

26 g

-od tega esencialne aminokisline

11,3 g

1,7 g

Sol

< 0,01 g

< 0,001 g

Osebam, preobčutljivim na cvetni prah, uživanja izdelka ne priporočamo. Shranjujte v temnem in suhem prostoru pri temperaturi do 25 °C.

Napiši mnenija

Opomba: HTML ni preveden!
    Slabo           Dobro