Trgovina
Vaša košarica

Prospan, pastile

Prospan, pastile Zdravila brez recepta
Prospan, pastile
Prospan, pastile je zdravilo rastlinskega izvora, ki se uporablja kot pomoč pri redčenju goste sluzi v dihalnih poteh, s čimer olajša izkašljevanje.  ..
Izbrano pakiranje:
20 pastil
Proizvajalec: Engelhard
Naročite lahko le 3 izdelke.
7.49€
Brez DDV: 6.84€
  • Zaloga: Na zalogi
Kratek opis
Oblikapastile
Mesto uporabesluznica, pljuča
Simptom/Problemprehlad, draženje, kašelj
Ciljna skupinastarejši, odrasli, moški, ženska, otroci
Ključne besidezelišča, zdravilo, kašelj, sluz, izkašljevanje, prehlad
Prospan, pastile je zdravilo rastlinskega izvora, ki se uporablja kot pomoč pri redčenju goste sluzi v dihalnih poteh, s čimer olajša izkašljevanje. 
Pri uporabi tega zdravila natančno upoštevajte napotke v tem navodilu ali navodila zdravnika ali farmacevta. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Priporočeni odmerek
Odrasli in mladostniki, stari 12 let ali več 1 pastila 4 pastile (4-krat po 1) 
Uporaba pri otrocih: Otroci, stari od 6 do 12 let 1 pastila 2 pastili (2-krat po 1)

Zdravilo ni primerno za otroke, mlajše od 6 let. Za peroralno uporabo. Pastilo raztopite v ustih po obroku, pri čemer ne smete biti v ležečem položaju. Priporočljivo je, da ob zdravilu Prospan uživate veliko čaja in drugih toplih napitkov. Če se znaki vaše bolezni ne izboljšajo v 7 dneh, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom. 

Zdravilna učinkovina: ena pastila vsebuje 26 mg suhega ekstrakta lista navadnega bršljana (Hedera helix L., folium) (5 – 7,5 : 1). Ekstrakcijsko topilo je 30-odstotni (m/m) etanol.

Druge sestavine zdravila (pomožne snovi) so: 75-odstotna raztopina maltitola, 70-odstotni nekristalizirajoči sorbitol, arabski gumi, citronska kislina, kalijev acesulfamat, srednjeverižni trigliceridi, aroma pomaranče (vsebuje etanol), aroma poprove mete, prečiščena voda. 

Ne uporabljajte zdravila Prospan

Če ste alergični na zdravilno učinkovino ali katero koli sestavino tega zdravila. Prav tako ne uporabljajte tega zdravila, če ste alergični na rastline iz družine bršljanovk (latinsko Araliaceae).

Opozorila in previdnostni ukrepi

- Če se pojavi oteženo dihanje, vročina ali gnojni izpljunek, se morate posvetovati z zdravnikom ali farmacevtom.

- Sočasna uporaba zdravila Prospan in zdravil, ki zavirajo kašelj (na primer kodein in dekstrametorfan), ni priporočljiva brez posveta z zdravnikom.

- Če imate gastritis (vnetje želodca) ali želodčno razjedo, morate biti pri uporabi zdravila Prospan previdni.

Otroci

Zdravilo ni primerno za otroke, mlajše od 6 let.

Druga zdravila in zdravilo Prospan

Ni poročil o medsebojnem delovanju z drugimi zdravili. Obvestite zdravnika ali farmacevta, če uporabljate, ste pred kratkim uporabljali ali pa boste morda začeli uporabljati katerokoli drugo zdravilo.

Zdravilo Prospan skupaj s hrano in pijačo

Ni znano, da bi hrana in pijača vplivali na zdravilo Prospan.

Nosečnost in dojenje

Če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči ali načrtujete zanositev, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom, preden vzamete to zdravilo. O varnosti zdravila med nosečnostjo in dojenjem ni dovolj podatkov, zato uporaba v tem obdobju ni priporočljiva.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev

Študije o vplivu na sposobnost vožnje in upravljanja s stroji niso bile izvedene.

Pomembne informacije o nekaterih sestavinah zdravila

Zdravilo Prospan pastile vsebuje sorbitol in raztopino maltitola. Če vam je zdravnik povedal, da ne prenašate nekaterih sladkorjev, se pred uporabo tega zdravila posvetujte z zdravnikom. To zdravilo vsebuje majhne količine etanola (alkohola), in sicer manj kot 100 mg na odmerek. 

Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje