Trgovina
Vaša košarica

Prospan sirup, 200 ml

Prospan sirup, 200 ml Zdravila brez recepta
Prospan sirup, 200 ml
Prospan sirup, 200 ml  je zdravilo rastlinskega izvora, ki se uporablja kot pomoč pri redčenju goste sluzi v dihalnih poteh, s čimer olajša izkašljeva..
Izbrano pakiranje:
200 ml
Proizvajalec: Engelhard
Naročite lahko le 3 izdelke.
10.35€
Brez DDV: 9.45€
  • Zaloga: Na zalogi
Kratek opis
Oblika sirup
Mesto uporabe sluznica, dihala
Simptom/Problem kašelj, draženje
Ciljna skupina starejši, odrasli, moški, ženska, otroci
Ključne beside naravno zdravilo, kašelj, izkašljevanje, otroci, mehča, sluznica, sapnice
Prospan sirup, 200 ml  je zdravilo rastlinskega izvora, ki se uporablja kot pomoč pri redčenju goste sluzi v dihalnih poteh, s čimer olajša izkašljevanje
Pri uporabi tega zdravila natančno upoštevajte napotke v tem navodilu ali navodila zdravnika ali farmacevta. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom. 

Starost

Enkratni odmerek

Skupni dnevni odmerek

Odrasli in mladostniki, stari 12 let ali več

5 ml sirupa

15 ml sirupa (3-krat po 5 ml)

 

Uporaba pri otrocih:

Starost

Enkratni odmerek

Skupni dnevni odmerek

Otroci, stari od 6 do 12 let

5 ml sirupa

10 ml sirupa (2-krat po 5 ml),

Otroci, stari od 2 do 5 let

2,5 ml sirupa

5 ml sirupa (2-krat po 2,5 ml)


Zdravila ne uporabljajte pri otrocih, mlajših od 2 let. Za peroralno uporabo. Sirup vzemite s priloženim odmernim pokrovčkom neodvisno od obroka hrane. Stekleni vsebnik pred uporabo dobro pretrestite. Priporočljivo je, da ob zdravilu Prospan uživate veliko čaja in drugih toplih napitkov. Če se znaki vaše bolezni ne izboljšajo v 7 dneh, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom. 
Zdravilna učinkovina: 1 ml sirupa vsebuje 7 mg suhega ekstrakta lista navadnega bršljana (Hedera helix L., folium) (5–7,5 : 1). Ekstrakcijsko topilo je 30-odstotni (m/m) etanol.

Druge sestavine zdravila (pomožne snovi) so: prečiščena voda, kalijev sorbat, brezvodna citronska kislina, 70-odstotni kristalizirajoči sorbitol, ksantanski gumi, aroma češnje (vsebuje etanol). 
Ne uporabljajte zdravila Prospan
Če ste alergični na zdravilno učinkovino ali katero koli sestavino tega zdravila. Prav tako ne uporabljajte tega zdravila, če ste alergični na rastline iz družine bršljanovk (latinsko Araliaceae). Zdravila ne uporabljajte pri otrocih, mlajših od 2 let. Pri njih se dihalne poti šele razvijajo, zato obstaja možnost poslabšanja simptomov obolenj dihalnih poti, ugotovljenih pri uporabi zdravil za redčenje goste sluzi v dihalih.

Opozorila in previdnostni ukrepi
- Če se pojavi oteženo dihanje, vročina ali gnojni izpljunek, se morate posvetovati z zdravnikom ali farmacevtom.
- Sočasna uporaba zdravila Prospan in zdravil, ki zavirajo kašelj (na primer kodein in dekstrametorfan), ni priporočljiva brez posveta z zdravnikom.
- Če imate gastritis (vnetje želodca) ali želodčno razjedo, morate biti pri uporabi zdravila Prospan previdni.
- Zdravilo vsebuje naraven rastlinski ekstrakt, zato lahko postane motno in nekoliko drugačnega okusa, vendar pa to ne vpliva na njegovo učinkovitost. 

Otroci
Pri otrocih, starih od 2 do 4 leta, ki imajo dolgotrajen ali ponavljajoč kašelj, je pred uporabo zdravila Prospan potreben posvet z zdravnikom.

Druga zdravila in zdravilo Prospan
Ni poročil o medsebojnem delovanju z drugimi zdravili. Obvestite zdravnika ali farmacevta, če uporabljate, ste pred kratkim uporabljali ali pa boste morda začeli uporabljati katerokoli drugo zdravilo.

Zdravilo Prospan skupaj s hrano in pijačo
Ni znano, da bi hrana in pijača vplivali na zdravilo Prospan. 

Nosečnost in dojenje
Če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči ali načrtujete zanositev, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom, preden vzamete to zdravilo. O varnosti zdravila med nosečnostjo in dojenjem ni dovolj podatkov, zato uporaba v tem obdobju ni priporočljiva.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev
Študije o vplivu na sposobnost vožnje in upravljanja s stroji niso bile izvedene.

Pomembne informacije o nekaterih sestavinah zdravila
Zdravilo Prospan sirup vsebuje sorbitol. Če vam je zdravnik povedal, da ne prenašate nekaterih sladkorjev, se pred uporabo tega zdravila posvetujte z zdravnikom. To zdravilo vsebuje majhne količine etanola (alkohola), in sicer manj kot 100 mg na odmerek. 

Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje