Trgovina
Vaša košarica

Remifemin, tablete

Remifemin, tablete Naravna zdravila
Remifemin, tablete
Remifemin, tablete je zdravilo rastlinskega izvora za lajšanje težav v meni, kot so:navali vročine,obilno znojenje.Če se znaki vaše bolezni poslabšajo..
Izbrano pakiranje:
60 tablet
Proizvajalec: Fidimed
Naročite lahko le 3 izdelke.
18.95€
Brez DDV: 17.31€
  • Zaloga: Na zalogi
Kratek opis
Oblika tablete
Mesto uporabe organizem
Simptom/Problem menopavza, glavobol, spanje, nespečnost, stres, strah, vročina
Ciljna skupina starejši, ženske
Ključne beside naravno zdravilo, menopavza, glavobol, spanje, nespečnost, stres, strah, vročina
Remifemin, tablete je zdravilo rastlinskega izvora za lajšanje težav v meni, kot so:
  • navali vročine,
  • obilno znojenje.
Če se znaki vaše bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo v treh mesecih, se posvetujte z zdravnikom. 

Pri jemanju tega zdravila natančno upoštevajte napotke v tem navodilu ali navodila zdravnika ali farmacevta. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Priporočeni odmerek je dvakrat po ena tableta na dan – ena zjutraj in ena zvečer, ne glede na obroke hrane. Tableto zdravila Remifemin pogoltnite celo z nekaj tekočine. Pomembno je, da tablet ne ližete ali žvečite! Delovanje zdravila Remifemin se ne pokaže takoj. Prvi zdravilni učinki so vidni po dveh tednih zdravljenja. Ker se s podaljšanjem zdravljenja učinki še izboljšajo, svetujemo dolgotrajno uporabo zdravila Remifemin. Zdravljenje z zdravilom Remifemin naj ne traja več kot šest mesecev brez posveta z zdravnikom. Kadar se stanje ne izboljša v treh mesecih ali se med zdravljenjem pojavijo dodatni bolezenski znaki, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom
Zdravilna učinkovina: 1 tableta vsebuje 2,5 mg suhega ekstrakta korenike cimicifuge (grozdne svetilke) (Cimicifuga racemosa (L.) Nutt., rhizoma, extractum siccum) (6-11:1), kar ustreza 15-27,5 mg korenike te zdravilne rastline. Ekstrakcijsko topilo je 40-odstotni (V/V) izopropanol.

Druge sestavine zdravila so: celuloza, uprašena, krompirjev škrob, laktoza monohidrat,  magnezijev stearat. 
Ne uporabljajte zdravila Remifemin:
- če ste alergični na cimicifugo (grozdno svetilko) ali katerokoli sestavino tega zdravila

Opozorila in previdnostni ukrepi
Pred začetkom uporabe zdravila Remifemin se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.
  • Če ste v preteklosti že imeli ali imate bolezni jeter, se pred uporabo zdravila Remifemin posvetujte z zdravnikom.
  • Če se pojavijo znaki ali simptomi, ki bi lahko kazali na motnjo v delovanju jeter (utrujenost, izguba apetita, rumena obarvanost kože in beločnic, bolečine v zgornjem delu trebuha, slabost, bruhanje ali temno obarvan urin), takoj nehajte uporabljati zdravilo in nemudoma obiščite zdravnika.
  • Če se pojavi nepričakovana krvavitev iz nožnice, kot tudi v primeru menstrualnih motenj, ponovnega pojava menstrualne krvavitve, vztrajanja nepojasnjenih simptomov ali pojava novih težav, morate čim prej obiskati zdravnika, saj gre lahko za bolezni, ki jih je treba natančneje medicinsko razjasniti.
  • sočasna uporaba estrogenov in zdravila Remifemin je dovoljena le pod zdravniškim nadzorom.
  • Če ste se v preteklosti zdravili ali se trenutno zdravite zaradi raka dojke ali drugih hormonsko odvisnih tumorjev, se pred uporabo zdravila, ki vsebuje cimicifugo (grozdno svetilko), posvetujte z zdravnikom

.Otroci in mladostniki

Zdravilo Remifemin ni namenjeno otrokom in mladostnikom, zato pri njih uporabo odsvetujemo.

Druga zdravila in zdravilo Remifemin

Medsebojno delovanje ekstrakta korenike cimicifuge (grozdne svetilke) z drugimi zdravili ni znano. Obvestite zdravnika ali farmacevta, če jemljete, ste pred kratkim jemali ali pa boste morda začeli jemati katerokoli drugo zdravilo.

Zdravilo Remifemin skupaj s hrano in pijačo

Ni znano, da bi hrana in pijača vplivali na delovanje zdravila Remifemin.

Nosečnost, dojenje in plodnost

Podatkov o uporabi cimicifuge (grozdne svetilke) v času nosečnosti in dojenja ni oziroma so omejeni, zato se je med nosečnostjo in dojenjem uporabi zdravila Remifemin bolje izogibati. Ženske v rodni dobi morajo med zdravljenjem uporabljati učinkovito kontracepcijo. Podatki o vplivu zdravila Remifemin na plodnost niso na voljo.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev

Raziskave o vplivu zdravila Remifemin na sposobnost vožnje in upravljanja s stroji niso bile izvedene.

Zdravilo Remifemin vsebuje laktozo

To zdravilo vsebuje 186,8 mg laktoze. Če vam je zdravnik povedal, da ne prenašate nekaterih sladkorjev, se pred uporabo tega zdravila posvetujte s svojim zdravnikom. 

Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje