Trgovina
Vaša košarica

Rennie, žvečljive tablete

Rennie, žvečljive tablete Zdravila brez recepta
Rennie, žvečljive tablete
Rennie, žvečljive tablete vsebuje zdravilni učinkovini kalcijev karbonat in težki magnezijev subkarbonat, ki spadata v skupino zdravil, imenovano a..
Izbrano pakiranje:
24 žvečljivih tablet
Proizvajalec: Bayer
Naročite lahko le 3 izdelke.
7.93€
Brez DDV: 7.24€
 • Zaloga: Na zalogi
Kratek opis
Oblikažvečjive tablete
Mesto uporabesluznica, želodec, prebavila
Simptom/Problemkajenje, razjeda, vnetje, stres, zgaga
Ciljna skupinastarejši, odrasli, moški, ženska, otroci
Ključne besideprehrana, kajenje, razjeda, vnetje, stres, zgaga
Rennie, žvečljive tablete vsebuje zdravilni učinkovini kalcijev karbonat in težki magnezijev subkarbonat, ki spadata v skupino zdravil, imenovano antacidi. Zdravilo deluje tako, da zmanjšuje kislost želodčnega soka. Zdravilo Rennie se uporablja za simptomatsko zdravljenje težav, ki jih povzročata vračanje želodčne vsebine nazaj v požiralnik (gastroezofagealni refluks) in nenormalna kislost želodčne vsebine (hiperacidnost), na primer vračanje želodčne vsebine nazaj v usta (regurgitacija), zgaga in epizodne bolečine v želodcu.
Pri jemanju tega zdravila natančno upoštevajte navodila zdravnika ali farmacevta. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Način uporabe - Tableto prežvečite. Zdravilo vzemite eno uro po jedi in pred spanjem.

Uporaba pri odraslih in otrocih, starejših od 12 let

 • Vzemite 1 do 2 tableti. V primeru zgage ali bolečin lahko vzamete še 1 do 2 tableti. Največji dnevni odmerek je 11 tablet.
Če menite, da je učinek zdravila premočan ali prešibak, se o tem posvetujte s svojim zdravnikom ali farmacevtom.

Uporaba pri otrocih, mlajših od 12 let

 • Uporaba zdravila Rennie ni primerna pri otrocih, mlajših od 12 let.
Trajanje zdravljenja - Če se stanje po jemanju zdravila v 14 dneh ne izboljša ali se celo poslabša, se posvetujte z zdravnikom.
Zdravilni učinkovini sta kalcijev karbonat in težki magnezijev subkarbonat. Ena tableta vsebuje 680 mg kalcijevega karbonata in 80 mg težkega magnezijevega subkarbonata.

Druge sestavine zdravila (pomožne snovi) so: saharoza, predgeliran koruzni škrob, krompirjev škrob, magnezijev stearat, smukec, redko tekoči parafin, aroma poprove mete (eterično olje poprove mete, arabski gumi, maltodekstrin, silicijev dioksid), aroma limone (eterično olje limone, koruzni maltodekstrin, alfa-tokoferol (E307))
Ne jemljite zdravila Rennie:

 • če ste alergični na kalcijev karbonat ali magnezijev subkarbonat ali katero koli sestavino tega zdravila
 • če imate povečano koncentracijo kalcija v krvi (hiperkalciemijo) ali bolezensko stanje, ki lahko vodi do takega pojava (npr. povečano delovanje obščitnične žleze, preveč vitamina D v telesu, določene rakave bolezni) ali oboje,
 • če imate hudo okvaro ledvic,
 • če imate ledvične kamne, ki vsebujejo kalcijeve soli,
 • če imate zmanjšano koncentracijo fosfatov v krvi (hipofosfatemijo).
Opozorila in previdnostni ukrepi
Pred začetkom jemanja zdravila Rennie se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom:
 •  če imate okvaro ledvic. V tem primeru se posvetujte z zdravnikom še pred začetkom jemanja tega zdravila;
 • in upoštevajte, da se lahko med dolgotrajnim jemanjem velikih odmerkov pojavijo neželeni učinki kot so:
- povečanje koncentracije kalcija v krvi,
- zmanjšanje koncentracije magnezija v krvi,
- mlečnoalkalijski sindrom (velika količina kalcija v krvi lahko, ob sočasnem uživanju velikih količin mleka, mlečnih izdelkov ter drugih kalcijevih snovi, povzroči okvaro ledvic; glejte tudi poglavje »Druga zdravila in zdravilo Rennie«).
 • in upoštevajte, da dolgotrajno jemanje tega zdravila ni priporočljivo, saj v tem primeru obstaja večje tveganje za nastanek ledvičnih kamnov.

Otroci, mlajši od 12 let

Uporaba zdravila Rennie ni primerna pri otrocih, mlajših od 12 let.

Druga zdravila in zdravilo Rennie

Obvestite zdravnika ali farmacevta, če jemljete, ste pred kratkim jemali ali pa boste morda začeli jemati katero koli drugo zdravilo. Zaradi možnih vplivov na prehajanje drugih zdravil iz prebavil v kri, hkratno jemanje zdravila Rennie in drugih zdravil ni priporočljivo. Če jemljete tudi druga zdravila, naj bo med zaužitim odmerkom drugega zdravila in odmerkom zdravila Rennie časovni presledek 1 do 2 uri Ne jemljite zdravila Rennie hkrati z drugimi zdravili, katerih prehajanje iz prebavil v kri bi lahko bilo moteno. Ta zdravila so antibiotiki (npr. tetraciklini in kinoloni), zdravila za zdravljenje bolezni srca (imenovana srčni glikozidi, npr. digoksin), levotiroksin (zdravilo za zdravljenje bolezni ščitnice) in eltrombopag (zdravilo za zdravljenje bolezni krvi). Zdravilo Rennie lahko medsebojno deluje tudi s fluoridi (najpogosteje prisotni v pasti za zobe) in snovmi, ki vsebujejo železo, tako da je prehajanje le-teh iz prebavil v kri lahko moteno. Če jemljete zdravila za odvajanje vode (tiazidne diuretike), se pred začetkom jemanja tega zdravila posvetujte z zdravnikom.

Zdravilo Rennie skupaj s hrano in pijačo

Zdravilo vzemite eno uro po jedi. Ne jemljite zdravila Rennie skupaj z večjimi količinami mleka in mlečnih izdelkov (glejte tudi podpoglavje »Opozorila in previdnostni ukrepi«).

Nosečnost in dojenje

Če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči ali načrtujete zanositev, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom, preden vzamete to zdravilo. Zdravilo se lahko jemlje v obdobju nosečnosti in dojenja, če je jemanje skladno s temi navodili. Če ste noseči ali dojite, se izogibajte dolgotrajnemu jemanju velikih odmerkov.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev

Ni podatkov, da zdravilo Rennie vpliva na sposobnost vožnje in upravljanja strojev.

Zdravilo Rennie vsebuje saharozo

To zdravilo vsebuje 475 mg saharoze v eni tableti. To morajo upoštevati sladkorni bolniki. Če vam je zdravnik povedal, da ne prenašate nekaterih sladkorjev, se pred uporabo tega zdravila posvetujte s svojim zdravnikom.

Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje