Trgovina
Vaša košarica

Rossmax TG100, termometer

Rossmax TG100, termometer Pripomočki in zaščita
Rossmax TG100, termometer
Rossmax TG100, termometer omogoča hitro in natančno merjenje telesno temperature. Prosimo, da pred uporabo skrbno preberete ta navodila, da boste spoz..
Izbrano pakiranje:
1 termometer
Proizvajalec: VPD Bled d.o.o
7.09€
Brez DDV: 5.81€
  • Zaloga: Na zalogi
Kratek opis
Oblika termometer, pripomoček
Mesto uporabe pazduhe, usta, danka
Simptom/Problem povišana telesna temperatura
Ciljna skupina starejši, odrasli, moški, ženska, otroci
Ključne beside diagnostika, merjenje, vročina, merjenje 60 sekund, alarm

Rossmax TG100, termometer omogoča hitro in natančno merjenje telesno temperature. Prosimo, da pred uporabo skrbno preberete ta navodila, da boste spoznali vse lastnosti termometra in ga lahko učinkovito uporabljali. Z upoštevanjem teh navodil boste termometer lahko uporabljali več let. Otroci lahko termometer uporabljajo le pod nadzorom odraslih. 

LASTNOSTI

  •  Meritev v 60 sekundah
  • Alarm za zvišano telesno temperaturo
  • Samodejni izklop
  • Lestvica °C/°F
  • Indikator prazne baterije
  • Samodejno javljanje napake

UPORABA

1. Pritisnite gumb za vklop/izklop ob zaslonu. Zaslon se za 2 sekundi vklopi in oglasi se zvočni signal.

2. Ko sprostite gumb za vklop/izklop, se za približno 2 sekundi prikaže zadnja izmerjena temperatura. Nato se prikaže kontrolna meritev temperature 37,0 °C (98,6 °F) in simbol Lo °C (Lo °F).

3. Merilno tipalo obrišite ali potopite v alkohol za razkuževanje. Merilno tipalo uporabite oralno (pod jezikom), rektalno (v danki) ali aksilarno (v pazdušni jami). Pri oralni uporabi morate senzor postaviti v položaj, označen s simbolom »√«,. kot je prikazano na sliki. Za zagotavljanje natančnosti morate pred merjenjem imeti usta zaprta.

4. Ko simbol za stopinje °C (°F) na zaslonu neha utripati (običajno v 30 do 60 sekundah), se za približno 10 sekund oglasi alarmni signal in izmerjena temperatura se prikaže na zaslonu LCD. Ko napravo umaknete z mesta merjenja, se izmerjena temperatura ne spremeni. Če je temperatura < 37,8 °C (100,0°F ), zaslišite alarm »Bi---Bi---Bi---Bi---«, če pa je temperatura ≥ 37,8 °C (100,0 °F), za 10 sekund zaslišite alarm »Bi-Bi-Bi----Bi-Bi-Bi--« in ne »Bi---Bi---Bi---Bi---«.

5. Termometer se samodejno izklopi po 10 minutah. Da bi podaljšali delovanje baterije, priporočamo, da po opravljeni meritvi pritisnete gumb za vklop/izklop.

6. Uporabljeno baterijo in termometer zavrzite v skladu z zakonodajo.

Opomba: za 2. korak velja – če je sobna temperatura višja od 32,0 °C (90,0 °F), se prikaže sobna temperatura.

Opomba: z uporabo pokrovčka merilnega tipala se lahko pojavi razlika v primerjavi z dejansko temperaturo (za 0,1 °C oz. 0,2 °F).

ORALNA UPORABA

Merilno tipalo položite pod bolnikov jezik. Pazite, da bolnik ne odpira ust približno 1 minuto. Normalna temperatura, izmerjena v tem načinu, je 35,7 °C~37,3 °C (96,3 °F~99,1 °F).

REKTALNA UPORABA

Za lažje vstavljanje merilno tipalo namažite z vazelinom. Merilno tipalo nežno vstavite približno en centimeter v bolnikovo danko in merite približno 1 minuto. Normalna temperatura, izmerjena v tem načinu, je 36,2 °C ~ 37,7 °C (97,2 °F ~ 99,9 °F).

AKSILARNA UPORABA

Pazdušno jamo obrišite s suho brisačo. Merilno tipalo položite v pazdušno jamo bolnika, ta pa naj roko tesno drži ob telesu približno 1 minuto. Normalna temperatura, izmerjena v tem načinu, je 35,2 °C~36,7 °C (95,4 °F~98,1 °F).

ČIŠČENJE IN RAZKUŽEVANJE

1. Termometer očistite s suho krpo in merilno tipalo razkužite z etilnim alkoholom.

2. Pazite, da naprava ne pride v stik s kemičnim razredčilom.

3. Naprava ni vodotesna. Zaslona ne potapljajte v vodo. Samo merilno tipalo je vodotesno.

Dodatki:

  • Baterije
  • Navodila za uporabo

Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje