Trgovina
Vaša košarica

Rubisept 1,5 mg/ml, oralno pršilo

Rubisept 1,5 mg/ml, oralno pršilo Zdravila brez recepta
Rubisept 1,5 mg/ml, oralno pršilo
Rubisept 1,5 mg/ml, oralno pršilo vsebuje učinkovino benzidaminijev klorid, ki spada v skupino nesteroidnih protivnetnih zdravil.Zdravilo RUBISEPT del..
Izbrano pakiranje:
30 ml
Proizvajalec: Belupo
Naročite lahko le 3 izdelke.
8.08€
Brez DDV: 7.38€
  • Zaloga: Na zalogi
Kratek opis
Oblika pršilo
Mesto uporabe usta, dlesni, žrelo
Simptom/Problem razjede, vnetje, boleče dlesni
Ciljna skupina starejši, odrasli, moški, ženska, otroci
Ključne beside zdravilo, razjede, vnetje, boleče dlesni, protivnetno delovanje

Rubisept 1,5 mg/ml, oralno pršilo vsebuje učinkovino benzidaminijev klorid, ki spada v skupino nesteroidnih protivnetnih zdravil.

Zdravilo RUBISEPT deluje tako, da zaustavlja bolečino in otekanje (vnetje). Uporablja se pri odraslih in otrocih, starejših od 6 let, za lajšanje številnih bolečih stanj v ustni votlini ali žrelu, ki vključujejo:

  • razjede v ustih, vnetje žrela in vnete/boleče dlesni.
  • nevšečnosti povezane z zobnimi protezami ali zobozdravstvenimi posegi (samo po zdravnikovem priporočilu in navodilih).

Pri uporabi tega zdravila natančno upoštevajte napotke v tem navodilu ali navodila zdravnika ali farmacevta. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Priporočeni odmerek zdravila RUBISEPT

  • Odrasli, mladostniki in starejši: razpršite 4 do 8 razprškov, 2- do 6-krat na dan (ne večkrat kot vsake 1½ do 3 ure).
  • Otroci, stari od 6-12 let: razpršite 4 razprške, 2- do 6-krat na dan (ne večkrat kot vsake 1½ do 3 ure).

Če se vaši simptomi poslabšajo ali se v 3 dneh ne izboljšajo, se posvetujte z zdravnikom. Tega zdravila ne smete uporabljati več kot 7 dni. Bolnik mora med uporabo pršila zadržati dih. Ne uporabljajte zdravila pri otrocih, ki ne morejo zadržati diha.

Kako uporabljati pršilo
1. Vsebnik za pršilo med uporabo držite v pokončnem položaju. 
2. Dvignite cevko za razprševanje za 90° dokler ni vodoravno. Cevke pršilnika ne dvignite za več, kot je prikazano na spodnjem diagramu.
3. Cevko za razprševanje usmerite stran od obraza. Pred prvo uporabo morate pritisniti na pršilnik 3-krat, dokler se ne pojavi droben pršec. Pršilo je tako pripravljeno za uporabo. 
4. Cevko za razprševanje usmerite proti vnetemu delu v ustni votlini ali žrelu in ponovno pritisnite pršilnik navzdol. Z enim pritiskom boste sprostili en razpršek. 
5. Po nanosu ustreznega števila razprškov z robčkom obrišite konico cevke. To preprečuje zamašitev cevke. 
6. Cevko za razprševanje potisnite navzdol, kot kaže diagram. S tem preprečite nenamerno razprševanje.
7. Če se cevka zamaši ne potiskajte ničesar v konec cevke. Pršilo vrnite farmacevtu. 

Če pršila ne uporabljate 7 dni ali več, je treba na pršilnik 1-krat pritisniti (razpršiti v prazno), preden je pršilo pripravljeno za ponovno uporabo.  Tega zdravila ne smete uporabljati po obrokih. Takoj po uporabi ne smete piti ali jesti, ker to pospeši odstranitev zdravila iz ustne votline in žrela.


Učinkovina je benzidaminijev klorid.

1 ml raztopine vsebuje 1,5 mg benzidaminijevega klorida (kar ustreza 1,34 mg benzidamina). En razpršek (0,17 ml) zdravila vsebuje 0,26 mg benzidaminijevega klorida (kar ustreza 0,23 mg benzidamina). Druge sestavine zdravila so 96 odstotni etanol, glicerol (E422), natrijev saharinat (E954), metilparahidroksibenzoat (E218), polisorbat 20, aroma poprove mete, natrijev hidrogenkarbonat in prečiščena voda.


Ne uporabljajte zdravila RUBISEPT:

  • če ste alergični na benzidamin ali katero koli sestavino tega zdravila.

Opozorila in previdnostni ukrepi 

Pred začetkom uporabe zdravila RUBISEPT se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom: 

  • če imate ali ste kdaj imeli astmo. Uporaba tega zdravila lahko povzroči krče gladkih mišic bronhijev (bronhospazem) pri bolnikih z astmo. 
  • če ste alergični na salicilate (npr. acetilsalicilna kislina in salicilna kislina) ali druga nesteroidna protivnetna zdravila (NSAIDs - non-steroidal anti-inflammatory drugs).

Če imate karkoli od zgoraj naštetega se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom. Zdravila RUBISEPT ne pršite v ali okoli oči. Če kaj pršila zaide v oči, jih takoj sperite s hladno vodo. Dolgotrajna uporaba zdravila RUBISEPT lahko povzroči senzibilizacijo, stanje, ki ga mora zdraviti zdravnik.

Otroci in mladostniki

Tega zdravila ne smete uporabljati pri otrocih, mlajših od 6 let.

Druga zdravila in zdravilo RUBISEPT

Obvestite zdravnika ali farmacevta, če uporabljate, ste pred kratkim uporabljali ali pa boste morda začeli uporabljati katero koli drugo zdravilo. Pomembnih študij o medsebojnem delovanju zdravila RUBISEPT in drugih zdravil ni.

Zdravilo RUBISEPT skupaj s hrano in pijačo

Ne jejte ali pijte takoj po uporabi zdravila, ker bi to lahko pospešilo odstranitev zdravila iz ustne votline in žrela.

Nosečnost in dojenje 

Če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči, ali načrtujete zanositev, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom, preden vzamete to zdravilo. Če ste noseči ali dojite, tega zdravila ne uporabljajte brez predhodnega posvetovanja z zdravnikom.

Zdravilo RUBISEPT vsebuje etanol.

Odrasli, mladostniki in starejši: To zdravilo vsebuje 10 vol % etanola (alkohola), to je do 102 mg na največji odmerek (8 razprškov), kar ustreza 2,6 ml piva oziroma 1,1 ml vina na največji odmerek. Škodljivo za tiste, ki trpijo zaradi alkoholizma. Na vsebnost etanola (alkohola) morajo biti pozorne nosečnice in doječe matere, otroci in skupine z velikim tveganjem, kot so bolniki z jetrnimi boleznimi ali epilepsijo.

Otroci (6 -12 let): To zdravilo vsebuje majhne količine etanola (alkohola), in sicer manj kot 100 mg na največji odmerek (4 razprški). 

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev

Uporaba zdravila RUBISEPT 1,5 mg/ml oralno pršilo, raztopina v skladu z navodili za uporabo in priporočenim odmerkom, ne vpliva na sposobnost vožnje in upravljanja strojev.

Zdravilo RUBISEPT vsebuje metilparahidroksibenzoat

To zdravilo vsebuje metilparahidroksibenzoat, ki lahko povzroči alergijske reakcije (lahko zapoznele) in izjemoma bronhospazem.  

Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje