Trgovina
Vaša košarica

Sensilab Butifar, 30 kapsul

Sensilab Butifar, 30 kapsul Prehrana in dopolnila
Sensilab Butifar, 30 kapsul
Butifar, 30 kapsul je inovativen izdelek, ki se priporoča za uporabo pri bolnikih s sindromom razdražljivega črevesja in bolnikih s kronično vnetno..
Izbrano pakiranje:
30 kapsul
Proizvajalec: Sensilab
14.58€
Brez DDV: 13.32€
  • Zaloga: Na zalogi
Kratek opis
Oblika kapsule
Mesto uporabe trebuh, črevesje
Simptom/Problem driska, prebava, vnetje, napihnjenost, presnova
Ciljna skupina starejši, odrasli, moški, ženska, otroci
Ključne beside prehrana, črevesje, prebava, napihjenost, zaprtje, driska

Butifar, 30 kapsul je inovativen izdelek, ki se priporoča za uporabo pri bolnikih s sindromom razdražljivega črevesja in bolnikih s kronično vnetno boleznijo (ulcerozni kolitis, Crohnova bolezen). Njegova aktivna učinkovina maslena kislina je telesu lastna snov, ki predstavlja vir energije za celice, ki gradijo steno debelega črevesja.

Sindrom razdražljivega črevesja pesti več kot desetino odrasle populacije, najpogosteje njegove težave pestijo ženske. Značilne so pogoste driske ali zaprtje, občutek napihnjenosti in nepopolnoma izpraznjenega črevesja ter bolečine v predelu trebuha. Med vsemi kratkoverižnimi maščobnimi kislinami je za celice debelega črevesa pomembna tudi maslena kislina. To je organska spojina, ki nastaja, kadar bakterije, prisotne v debelem črevesu, razgrajujejo neškrobne polisaharide, ki jih v črevo vnesemo s prehrano polno vlaknin. V kapsulah Butifar se nahaja natrijeva sol maslene kisline (natrijev butirat), ki je zaščitena s posebnim patentiranim lipidnim ovojem, ki omogoča nadzorovano sproščanje natrijevega butirata vzdolž celotne dolžine tankega in predvsem debelega črevesa.
 
 
Uporaba pri odraslih:
Popijte 1 kapsulo zjutraj in 1 kapsulo zvečer z 2 dl vode, najbolje med obrokom. Priporočamo, da izdelek jemljete najmanj 3 mesece. Pri kronični vnetni črevesni bolezni (ulcerozni kolitis, Crohnova bolezen) priporočamo jemanje 2 kapsuli zjutraj in 2 kapsuli zvečer. Dnevni odmerek se lahko poveča v skladu z zdravnikovimi navodili.
 
Uporaba pri otrocih:
Butifar se priporoča pri starosti nad 7 let. Pri otrocih, mlajših od 7 let, jemanje Butifarja ni priporočljivo, ker obstaja verjetnost, da še ne morejo požreti kapsule.
Odmerjanje pri otrocih nad 7 let je enako kot pri odraslih, torej 1 kapsula zjutraj in 1 kapsula zvečer z 2 dl vode, najbolje med obrokom. 
 
Sestavine (v 2 kapsulah/dnevnem odmerku): hidrogenirani trigliceridi rastlinskega izvora (nosilec aktivne komponente), maslena kislina (natrijev butirat) 300 mg, sredstvi za povečanje prostornine: kalcijev sulfat in kalcijev karbonat, želatina (kapsula), barvila: titanov dioksid, rdeči, črni in rumeni železov oksid.
Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Izdelek se mora jemati pod zdravniškim nadzorom. Jemanje kapsul Butifar lahko povzroči povečanje telesne mase, kar je posledica boljše prehranjenosti celic črevesne povrhnjice in njene rasti. V začetnem obdobju jemanja izdelka Butifar se lahko v predelu trebuha pojavi tudi napihnjenost.
 
Shranjevanje: Shranjujte nedosegljivo otrokom. Shranjujte v dobro zaprti embalaži na suhem mestu pri temperaturi do 25°C.
 

Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje