Trgovina
Vaša košarica

Septabene oralno pršilo, raztopina

Septabene oralno pršilo, raztopina Zdravila brez recepta
Septabene oralno pršilo, raztopina
Septabene oralno pršilo, raztopina je protivnetno, protibolečinsko in antiseptično zdravilo za lokalno oralno uporabo. Zdravilo Septabene oralno pršil..
Izbrano pakiranje:
30 ml
Proizvajalec: Krka
Naročite lahko le 3 izdelke.
9.88€
Brez DDV: 9.02€
  • Zaloga: Na zalogi
Kratek opis
Oblikapršilo
Mesto uporabegrlo, sluznica, usta, žrelo
Simptom/Problembolečina, prehlad, vnetje, gripa, kašelj
Ciljna skupinastarejši, odrasli, moški, ženska, otroci
Ključne besidebolečina, prehlad, kašelj, analgetik, antiseptik, zdravilo
Septabene oralno pršilo, raztopina je protivnetno, protibolečinsko in antiseptično zdravilo za lokalno oralno uporabo. Zdravilo Septabene oralno pršilo razkužuje ustno votlino in žrelo ter zmanjšuje znake vnetja žrela, kot so bolečina, rdečina, oteklina, vroč občutek in oslabljeno delovanje.

Zdravilo Septabene se uporablja za protivnetno, protibolečinsko in antiseptično zdravljenje:
- draženja v žrelu, ustih in dlesnih,
- pri gingivitisu, faringitisu in laringitisu ter
- pred izdrtjem zoba in po njem.

Če se znaki vaše bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo v 3 dneh, se posvetujte z zdravnikom.
Pri uporabi tega zdravila natančno upoštevajte napotke v tem navodilu ali navodila zdravnika ali farmacevta. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Odrasli
Za posamezni odmerek enkrat do dvakrat pritisnite na pršilno glavo. Postopek lahko ponovite na 2 uri, 3- do 5-krat na dan.

Uporaba pri otrocih
Otroci, starejši od 12 let
Za posamezni odmerek enkrat do dvakrat pritisnite na pršilno glavo. Postopek lahko ponovite na 2 uri, 3- do 5-krat na dan.

Otroci, stari 6 do 12 let
Za posamezni odmerek enkrat pritisnite na pršilno glavo. Postopek lahko ponovite na 2 uri, 3- do 5- krat na dan. Zdravilo Septabene se ne sme uporabljati pri otrocih, mlajših od 6 let.

Ne prekoračite priporočenega odmerka. Za optimalen učinek zdravila ni priporočljivo uporabiti tik pred umivanjem zob ali takoj po njem.

Način uporabe
Pred prvo uporabo oralnega pršila Septabene večkrat pritisnite na pršilno glavo, da se pojavi enakomeren razpršek. Če pršila niste uporabljali dalj časa (najmanj en teden), enkrat pritisnite na pršilno glavo, da se pojavi enakomeren razpršek. Pred uporabo odstranite plastično zaporko. Široko odprite usta, usmerite cevko pršilnika proti žrelu in enkrat do dvakrat pritisnite na pršilno glavo. Med pršenjem zadržite dih.

Pri enem pritisku na pršilno glavo se sprosti 0,1 ml oralnega pršila, raztopine, ki vsebuje 0,15 mg benzidaminijevega klorida in 0,5 mg cetilpiridinijevega klorida.

Trajanje zdravljenja
Tega zdravila ne smete uporabljati dlje kot 7 dni. Če se v 3 dneh simptomi poslabšajo ali ne izboljšajo, ali če se pojavijo drugi simptomi, kot je povišana telesna temperatura, se posvetujte z zdravnikom. Z zdravnikom se posvetujte, če se stanje ponavlja ali če se je pred kratkim spremenilo.
Zdravilni učinkovini sta benzidaminijev klorid in cetilpiridinijev klorid.

1 ml oralnega pršila, raztopine, vsebuje 1,5 mg benzidaminijevega klorida in 5 mg cetilpiridinijevega klorida. V enem razpršku je 0,1 ml oralnega pršila, raztopine, ki vsebuje 0,15 mg benzidaminijevega klorida in 0,5 mg cetilpiridinijevega klorida. Druge sestavine zdravila so etanol (96-odstotni), glicerol (E422), makrogolglicerol hidroksistearat, natrijev saharinat (E954), eterično olje poprove mete, prečiščena voda.

Ne uporabljajte zdravila Septabene:
- če ste alergični na benzidaminijev klorid, cetilpiridinijev klorid ali katero koli sestavino tega zdravila 
- to zdravilo se ne sme uporabljati pri otrocih, mlajših od 6 let, ker farmacevtska oblika ni primerna za to starostno skupino.

Opozorila in previdnostni ukrepi
Pred začetkom uporabe zdravila Septabene se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom. Zdravila Septabene ne uporabljajte dlje kot 7 dni. Če se v 3 dneh simptomi poslabšajo ali ne izboljšajo, ali če se pojavijo drugi simptomi, kot je povišana telesna temperatura, se posvetujte z zdravnikom. Pri uporabi zdravil z lokalnim delovanjem, zlasti če je dolgotrajna, lahko pride do senzibilizacije. V tem primeru je treba zdravljenje prekiniti. Zdravilo Septabene se ne sme uporabljati skupaj z anionskimi spojinami, kot so tiste v zobnih pastah, zato ga ni priporočljivo uporabiti tik pred umivanjem zob ali takoj po njem. Izogibajte se neposrednemu stiku zdravila Septabene oralno pršilo z očmi. Zdravila ne smete inhalirati.

Otroci in mladostniki
Zdravilo Septabene se ne sme uporabljati pri otrocih, mlajših od 6 let, ker oralno pršilo ni primerno za uporabo v tej starostni skupini.

Druga zdravila in zdravilo Septabene
Obvestite zdravnika ali farmacevta, če jemljete, ste pred kratkim jemali ali pa boste morda začeli jemati katero koli drugo zdravilo. Med uporabo zdravila Septabene ne uporabljajte drugih antiseptikov.

Nosečnost in dojenje
Če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči, ali načrtujete zanositev, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom, preden uporabite to zdravilo. Jemanje zdravila Septabene med nosečnostjo ni priporočljivo. O dojenju se morate pogovoriti z zdravnikom, ki bo odločil, ali naj prenehate z dojenjem ali z zdravljenjem z zdravilom Septabene.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev
Zdravilo Septabene nima vpliva na sposobnost upravljanja vozil ali strojev.

Zdravilo Septabene vsebuje etanol
To zdravilo vsebuje majhne količine etanola (alkohola), in sicer manj kot 100 mg na odmerek.

Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje