Trgovina
Vaša košarica

Septabene, pastile

Septabene, pastile Zdravila brez recepta
Septabene, pastile
Septabene, pastile  je protivnetno, protibolečinsko in antiseptično zdravilo za lokalnoperoralno uporabo. Zdravilo Septabene razkužuje ustno votlino i..
Izbrano pakiranje:
16 pastil
Proizvajalec: Krka
Naročite lahko le 3 izdelke.
7.96€
Brez DDV: 7.27€
  • Zaloga: Na zalogi
Kratek opis
Oblika pastile
Mesto uporabe usta, dlesni, žrelo, grlo, sluznica
Simptom/Problem draženje v žrelu, ustih in dlesnih, gingivitis, faringitis, laringitis
Ciljna skupina starejši, odrasli, moški, ženske, otroci
Ključne beside kašelj, žrelo, gingvitis, laringitis, pastile, analgetik, antiseptik
Septabene, pastile  je protivnetno, protibolečinsko in antiseptično zdravilo za lokalnoperoralno uporabo. Zdravilo Septabene razkužuje ustno votlino in žrelo ter zmanjšuje znake vnetja žrela, kot so bolečina, rdečina, oteklina, vroč občutek in oslabljeno delovanje.

Zdravilo Septabene se uporablja za protivnetno, protibolečinsko in antiseptično zdravljenje:
- draženja v žrelu, ustih in dlesnih,
- pri gingivitisu, faringitisu in laringitisu.

Če se znaki vaše bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo v 3 dneh, se posvetujte z zdravnikom.
Pri jemanju tega zdravila natančno upoštevajte napotke v tem navodilu ali navodila zdravnika ali farmacevta. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Odrasli - Priporočeni odmerek je 3 do 4 pastile na dan. Pastilo počasi raztopite v ustih na 3 do 6 ur.

Otroci, starejši od 12 let- Priporočeni odmerek je 3 do 4 pastile na dan. Pastilo počasi raztopite v ustih na 3 do 6 ur.

Otroci, stari 6 do 12 let- Priporočeni odmerek je 3 pastile na dan. Pastilo počasi raztopite v ustih na 3 do 6 ur.

Otroci, mlajši od 6 let - Zdravilo Septabene se ne sme uporabljati pri otrocih, mlajših od 6 let.

Ne prekoračite priporočenega odmerka. Ne jemljite zdravila Septabene neposredno pred obrokom ali med njim. Po jemanju zdravila vsaj 1 uro ne jejte in ne pijte. Za optimalen učinek zdravila ni priporočljivo vzeti tik pred umivanjem zob ali takoj po njem.

Trajanje zdravljenja- Tega zdravila ne smete jemati dlje kot 7 dni. Če se v 3 dneh simptomi poslabšajo ali ne izboljšajo, ali če se pojavijo drugi simptomi, kot je povišana telesna temperatura, se posvetujte z zdravnikom. Z zdravnikom se posvetujte, če se stanje ponavlja ali če se je pred kratkim spremenilo.

Zdravilni učinkovini sta benzidaminijev klorid in cetilpiridinijev klorid. Ena pastila vsebuje 3 mg benzidaminijevega klorida in 1 mg cetilpiridinijevega klorida.

Druge sestavine zdravila so eterično olje evkalipta, levomentol, brezvodna citronska kislina (E330), sukraloza (E955), izomalt (E953), briljantno modro FCF (E133).

Ne jemljite zdravila Septabene:
- če ste alergični na benzidaminijev klorid, cetilpiridinijev klorid ali katero koli sestavino tega zdravila
- to zdravilo se ne sme uporabljati pri otrocih, mlajših od 6 let, ker farmacevtska oblika ni primerna za to starostno skupino.

Opozorila in previdnostni ukrepi
Pred začetkom jemanja zdravila Septabene se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom. Zdravila Septabene ne jemljite dlje kot 7 dni. Če se v 3 dneh simptomi poslabšajo ali ne izboljšajo, ali če se pojavijo drugi simptomi, kot je povišana telesna temperatura, se posvetujte z zdravnikom. Pri uporabi zdravil z lokalnim delovanjem, zlasti če je dolgotrajna, lahko pride do senzibilizacije. V tem primeru je treba zdravljenje prekiniti. Zdravilo Septabene se ne sme uporabljati skupaj z anionskimi spojinami, kot so tiste v zobnih pastah, zato ga ni priporočljivo vzeti tik pred umivanjem zob ali takoj po njem.

Otroci in mladostniki
Zdravilo Septabene se ne sme uporabljati pri otrocih, mlajših od 6 let, ker pastile niso primerne za uporabo v tej starostni skupini.

Druga zdravila in zdravilo Septabene
Obvestite zdravnika ali farmacevta, če jemljete, ste pred kratkim jemali ali pa boste morda začeli jemati katero koli drugo zdravilo. Med jemanjem zdravila Septabene ne uporabljajte drugih antiseptikov.

Zdravilo Septabene skupaj s hrano, pijačo in alkoholom
Zdravila Septabene ne jemljite hkrati z mlekom, ker mleko zmanjšuje njegovo učinkovitost. Zdravila Septabene ne jemljite pred obrokom ali med njim. Po jemanju zdravila Septabene vsaj 1 uro ne jejte in ne pijte.

Nosečnost in dojenje
Če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči, ali načrtujete zanositev, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom, preden vzamete to zdravilo. Jemanje zdravila Septabene med nosečnostjo ni priporočljivo. O dojenju se morate pogovoriti z zdravnikom, ki bo odločil, ali naj prenehate z dojenjem ali z zdravljenjem z zdravilom Septabene.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev
Zdravilo Septabene nima vplivala na sposobnost upravljanja vozil ali strojev.

Zdravilo Septabene vsebuje izomalt (E953)
Če vam je zdravnik povedal, da ne prenašate nekaterih sladkorjev, se pred uporabo tega zdravila posvetujte s svojim zdravnikom.


Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje