Trgovina
Vaša košarica

Septabene, pastile z okusom limone in bezga

Septabene, pastile z okusom limone in bezga Zdravila brez recepta
Septabene, pastile z okusom limone in bezga
Septabene, pastile z okusom limone in bezga vsebuje zdravilni učinkovini benzidaminijev klorid in cetilpiridinijev klorid. Zdravilo Septabene z okusom..
Izbrano pakiranje:
16 pastil
Proizvajalec: Krka
Naročite lahko le 3 izdelke.
6.53€
Brez DDV: 5.97€
  • Zaloga: Na zalogi
Kratek opis
Oblika pastile
Mesto uporabe usta , dlesni , žrelo , grlo , sluznica
Simptom/Problem bolečina v žrelu, prehlad, vnetje, gingivitis , faringitis , laringitis
Ciljna skupina starejši, odrasli, moški, ženska, otroci
Ključne beside kašelj , žrelo , gingvitis , laringitis , pastile , analgetik , antiseptik, okus, limona, bezeg

Septabene, pastile z okusom limone in bezga vsebuje zdravilni učinkovini benzidaminijev klorid in cetilpiridinijev klorid. Zdravilo Septabene z okusom limone in bezga pastile je protivnetno, protibolečinsko in antiseptično zdravilo za oralno uporabo. Zdravilo Septabene z okusom limone in bezga razkužuje ustno votlino in žrelo ter zmanjšuje znake vnetja žrela, kot so bolečina, rdečina, oteklina, vroč občutek in oslabljeno delovanje.

Zdravilo Septabene z okusom limone in bezga se uporablja za zdravljenje simptomov bolečega žrela v povezavi z blagimi okužbami v ustih in žrelu (vključno z gingivitisom in faringitisom). Če se znaki vaše bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo v 3 dneh, se posvetujte z zdravnikom.

Pri jemanju tega zdravila natančno upoštevajte napotke v tem navodilu ali navodila zdravnika ali farmacevta. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Odrasli- Priporočeni odmerek je 3 do 4 pastile na dan. Pastilo počasi raztopite v ustih na 3 do 6 ur.

Mladostniki, starejši od 12 let- Priporočeni odmerek je 3 do 4 pastile na dan. Pastilo počasi raztopite v ustih na 3 do 6 ur.

Otroci, stari 6 do 12 let- Priporočeni odmerek je 3 pastile na dan. Pastilo počasi raztopite v ustih na 3 do 6 ur.

Otroci, mlajši od 6 let- Zdravilo Septabene z okusom limone in bezga se ne sme uporabljati pri otrocih, mlajših od 6 let.

Ne prekoračite priporočenega odmerka. Ne jemljite zdravila Septabene z okusom limone in bezga neposredno pred ali med obrokom in pitjem. Po jemanju zdravila vsaj 1 uro ne jejte in ne pijte. Zdravila ni priporočljivo vzeti tik pred umivanjem zob ali takoj po njem.

Trajanje zdravljenja- Tega zdravila ne smete jemati dlje kot 7 dni. Če se v 3 dneh simptomi poslabšajo ali ne izboljšajo, ali če se pojavijo drugi simptomi, kot je povišana telesna temperatura, se posvetujte z zdravnikom. Z zdravnikom se posvetujte, če se stanje ponavlja ali če se je pred kratkim spremenilo.

Zdravilni učinkovini sta benzidaminijev klorid in cetilpiridinijev klorid. Ena pastila vsebuje 3 mg benzidaminijevega klorida in 1 mg cetilpiridinijevega klorida.

Druge sestavine so eterično olje poprove mete, levomentol, sukraloza (E955), brezvodna citronska kislina (E330), izomalt (E953), aroma citrusa (vsebuje butilhidroksianizol (E320)), aroma bezga (vsebuje propilenglikol (E1520)), kurkumin (E100) (vsebuje natrijev benzoat (E211)), bakrovi kompleksi klorofilinov (E141) (vsebujejo propilenglikol (E1520)).Zdravilo Septabene z okusom limone in bezga vsebuje izomalt (E953), butilhidroksianizol (E320), natrijev benzoat (E211) in propilenglikol (E1520)".

Ne jemljite zdravila Septabene z okusom limone in bezga :

  • če ste alergični na benzidaminijev klorid, cetilpiridinijev klorid ali katero koli sestavino tega zdravila 
  • to zdravilo se ne sme uporabljati pri otrocih, mlajših od 6 let.

Opozorila in previdnostni ukrepi

Pred začetkom jemanja zdravila Septabene z okusom limone in bezga se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom. Zdravila Septabene z okusom limone in bezga ne jemljite dlje kot 7 dni. Če se v 3 dneh simptomi poslabšajo ali ne izboljšajo, ali če se pojavijo drugi simptomi, kot je povišana telesna temperatura, se posvetujte z zdravnikom. Pri uporabi zdravil z lokalnim delovanjem, zlasti če je dolgotrajna, lahko pride do senzibilizacije. V tem primeru je treba zdravljenje prekiniti in se posvetovati z zdravnikom, da uvede ustrezno zdravljenje. Zdravilo Septabene z okusom limone in bezga se ne sme uporabljati skupaj z anionskimi spojinami, kot so tiste v zobnih pastah, zato ga ni priporočljivo vzeti tik pred umivanjem zob ali takoj po njem.

Bodite posebno previdni:

  • če ste alergični na salicilate (npr. acetilsalicilno kislino in salicilno kislino) ali druga protivnetna zdravila proti bolečinam, t.i. nesteroidna protivnetna zdravila; uporaba tega zdravila ni priporočljiva;
  • če imate ali ste kdaj imeli bronhialno astmo; v tem primeru je potrebna previdnost

Otroci in mladostniki

Zdravilo Septabene z okusom limone in bezga se ne sme uporabljati pri otrocih, mlajših od 6 let.

Druga zdravila in zdravilo Septabene z okusom limone in bezga

Obvestite zdravnika ali farmacevta, če jemljete, ste pred kratkim jemali ali pa boste morda začeli jemati katero koli drugo zdravilo. Med jemanjem zdravila Septabene z okusom limone in bezga ne uporabljajte drugih antiseptikov.

Zdravilo Septabene z okusom limone in bezga skupaj s hrano, pijačo in alkoholom

Zdravila Septabene z okusom limone in bezga ne jemljite hkrati z mlekom, ker mleko zmanjšuje njegovo učinkovitost. Zdravila Septabene z okusom limone in bezga ne jemljite pred ali med obrokom in pitjem. Po jemanju zdravila Septabene z okusom limone in bezga vsaj 1 uro ne jejte in ne pijte.

Nosečnost in dojenje

Če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči, ali načrtujete zanositev, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom, preden vzamete to zdravilo. Jemanje zdravila Septabene z okusom limone in bezga med nosečnostjo ni priporočljivo. O dojenju se morate pogovoriti z zdravnikom, ki bo odločil, ali naj prenehate z dojenjem ali z zdravljenjem z zdravilom Septabene z okusom limone in bezga.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev

Zdravilo Septabene z okusom limone in bezga nima vplivala na sposobnost upravljanja vozil ali strojev.

Zdravilo Septabene z okusom limone in bezga vsebuje izomalt (E953) , butilhidroksianizol (E320), natrijev benzoat (E211) in propilenglikol (E1520) Če vam je zdravnik povedal, da ne prenašate nekaterih sladkorjev, se pred uporabo tega zdravila posvetujte s svojim zdravnikom. Butilhidroksianizol lahko povzroči lokalne kožne reakcije (npr. kontaktni dermatitis) ali draženje oči in sluznic. Natrijev benzoat blago draži kožo, oči in sluznice. Propilenglikol lahko povzroči draženje kože.

Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje