Trgovina
Vaša košarica

Septabene, pastile z okusom limone in med

Septabene, pastile z okusom limone in med Zdravila brez recepta
Septabene, pastile z okusom limone in med
Septabene, pastile z okusom limone in med vsebuje zdravilni učinkovini benzidaminijev klorid in cetilpiridinijev klorid. Zdravilo Septabene z okusom l..
Izbrano pakiranje:
16 pastil
Proizvajalec: Krka
Naročite lahko le 3 izdelke.
7.96€
Brez DDV: 7.27€
  • Zaloga: Na zalogi
Kratek opis
Oblikapastile
Mesto uporabežrelo, sluznica, usta
Simptom/Problemvnetje, bolečina, oteklina, draženje, kašelj
Ciljna skupinastarejši, odrasli, moški, ženska, otroci
Ključne besideanalgetik, pomirja, vlaženje, vnetje, bolečina, oteklina, draženje, kašelj, antiseptik

Septabene, pastile z okusom limone in med vsebuje zdravilni učinkovini benzidaminijev klorid in cetilpiridinijev klorid. Zdravilo Septabene z okusom limone in medu pastile je protivnetno, protibolečinsko in antiseptično zdravilo za oralno uporabo. Zdravilo Septabene z okusom limone in medu razkužuje ustno votlino in žrelo ter zmanjšuje znake vnetja žrela, kot so bolečina, rdečina, oteklina, vroč občutek in oslabljeno delovanje.

Zdravilo Septabene z okusom limone in medu se uporablja za zdravljenje simptomov bolečega žrela v povezavi z blagimi okužbami v ustih in žrelu (vključno z gingivitisom in faringitisom). Če se znaki vaše bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo v 3 dneh, se posvetujte z zdravnikom

Pri jemanju tega zdravila natančno upoštevajte napotke v tem navodilu ali navodila zdravnika ali farmacevta. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Odrasli: Priporočeni odmerek je 3 do 4 pastile na dan. Pastilo počasi raztopite v ustih na 3 do 6 ur.

Mladostniki, starejši od 12 let: Priporočeni odmerek je 3 do 4 pastile na dan. Pastilo počasi raztopite v ustih na 3 do 6 ur.

Otroci, stari 6 do 12 let: Priporočeni odmerek je 3 pastile na dan. Pastilo počasi raztopite v ustih na 3 do 6 ur.

Otroci, mlajši od 6 let: Zdravilo Septabene z okusom limone in medu se ne sme uporabljati pri otrocih, mlajših od 6 let.

Ne prekoračite priporočenega odmerka. Ne jemljite zdravila Septabene z okusom limone in medu neposredno pred ali med obrokom in pitjem. Po jemanju zdravila vsaj 1 uro ne jejte in ne pijte. Zdravila ni priporočljivo vzeti tik pred umivanjem zob ali takoj po njem. Tega zdravila ne smete jemati dlje kot 7 dni. Če se v 3 dneh simptomi poslabšajo ali ne izboljšajo, ali če se pojavijo drugi simptomi, kot je povišana telesna temperatura, se posvetujte z zdravnikom. Z zdravnikom se posvetujte, če se stanje ponavlja ali če se je pred kratkim spremenilo.

Zdravilni učinkovini sta benzidaminijev klorid in cetilpiridinijev klorid. Ena pastila vsebuje 3 mg benzidaminijevega klorida in 1 mg cetilpiridinijevega klorida.

Druge sestavine so eterično olje poprove mete, levomentol, sukraloza (E955), citronska kislina (E330), izomalt (E953), aroma limone, aroma medu, kurkumin (E100) (vsebuje natrijev benzoat (E211)). Glejte poglavje 2 "Zdravilo Septabene z okusom limone in medu vsebuje izomalt (E953) in natrijev benzoat (E211)"

Ne jemljite zdravila Septabene z okusom limone in medu :

  • če ste alergični na benzidaminijev klorid, cetilpiridinijev klorid ali katero koli sestavino tega zdravila
  • to zdravilo se ne sme uporabljati pri otrocih, mlajših od 6 let.

Opozorila in previdnostni ukrepi

Pred začetkom jemanja zdravila Septabene z okusom limone in medu se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom. Zdravila Septabene z okusom limone in medu ne jemljite dlje kot 7 dni. Če se v 3 dneh simptomi poslabšajo ali ne izboljšajo, ali če se pojavijo drugi simptomi, kot je povišana telesna temperatura, se posvetujte z zdravnikom. Pri uporabi zdravil z lokalnim delovanjem, zlasti če je dolgotrajna, lahko pride do senzibilizacije. V tem primeru je treba zdravljenje prekiniti in se posvetovati z zdravnikom, da uvede ustrezno zdravljenje. Zdravilo Septabene z okusom limone in medu se ne sme uporabljati skupaj z anionskimi spojinami, kot so tiste v zobnih pastah, zato ga ni priporočljivo vzeti tik pred umivanjem zob ali takoj po njem.

Bodite posebno previdni:

  • če ste alergični na salicilate (npr. acetilsalicilno kislino in salicilno kislino) ali druga protivnetna zdravila proti bolečinam, t.i. nesteroidna protivnetna zdravila; uporaba tega zdravila ni priporočljiva;
  • če imate ali ste kdaj imeli bronhialno astmo; v tem primeru je potrebna previdnost.

Otroci in mladostniki

Zdravilo Septabene z okusom limone in medu se ne sme uporabljati pri otrocih, mlajših od 6 let.

Druga zdravila in zdravilo Septabene z okusom limone in medu

Obvestite zdravnika ali farmacevta, če jemljete, ste pred kratkim jemali ali pa boste morda začeli jemati katero koli drugo zdravilo. Med jemanjem zdravila Septabene z okusom limone in medu ne uporabljajte drugih antiseptikov.

Zdravilo Septabene z okusom limone in medu skupaj s hrano, pijačo in alkoholom

Zdravila Septabene z okusom limone in medu ne jemljite hkrati z mlekom, ker mleko zmanjšuje njegovo učinkovitost. Zdravila Septabene z okusom limone in medu ne jemljite pred ali med obrokom in pitjem. Po jemanju zdravila Septabene z okusom limone in medu vsaj 1 uro ne jejte in ne pijte.

Nosečnost in dojenje

Če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči, ali načrtujete zanositev, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom, preden vzamete to zdravilo. Jemanje zdravila Septabene z okusom limone in medu med nosečnostjo ni priporočljivo. O dojenju se morate pogovoriti z zdravnikom, ki bo odločil, ali naj prenehate z dojenjem ali z zdravljenjem z zdravilom Septabene z okusom limone in medu.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev

Zdravilo Septabene z okusom limone in medu nima vplivala na sposobnost upravljanja vozil ali strojev.

Zdravilo Septabene z okusom limone in medu vsebuje izomalt (E953) in natrijev benzoat (E211)

Če vam je zdravnik povedal, da ne prenašate nekaterih sladkorjev, se pred uporabo tega zdravila posvetujte s svojim zdravnikom. Zdravilo vsebuje do 0,0009 mg natrijevega benzoata v vsaki pastili in lahko povzroči lokalno draženje.

Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje