Trgovina
Vaša košarica

Septolete, pastile z okusom mentola

Septolete, pastile z okusom mentola Potovanje
Septolete, pastile z okusom mentola
Septolete, pastile z okusom mentola vsebuje benzalkonijev klorid, ki deluje kot antiseptično sredstvo, tako da uničuje vrsto bakterij ter nekatere ..
Izbrano pakiranje:
30 pastil
Proizvajalec: Krka
Naročite lahko le 3 izdelke.
6.48€
Brez DDV: 5.92€
  • Zaloga: Na zalogi
Kratek opis
Oblikapastile
Mesto uporabeusta, grlo, sluznica, žrelo
Simptom/Problemvneto žrelo, prehlad, kašelj
Ciljna skupinastarejši, odrasli, moški, ženska, otroci
Ključne besidebenzalkonijev klorid, pastile, antiseptik, bolečina, antiseptik, kašelj, vnetje, prehlad, draženje
Septolete, pastile z okusom mentola vsebuje benzalkonijev klorid, ki deluje kot antiseptično sredstvo, tako da uničuje vrsto bakterij ter nekatere glivice. Zdravilo Septolete z okusom mentola učinkuje neposredno na povzročitelje okužb, preprečuje širjenje okužb in učinkovito lajša težave pri infektivnih in vnetnih obolenjih ust in žrela.
 
Zdravilo Septolete z okusom mentola priporočamo za lajšanje simptomov:
- pri blažjih okužbah v ustni votlini in žrelu,
- pri prehladu in gripi (bolečina, suhost, skelenje in draženje žrela),
- pri vnetju dlesni in ustne sluznice ter
- pri hripavosti zaradi prehlada in slabem zadahu.
 
Če se znaki vaše bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo v 3 dneh, se posvetujte s svojim zdravnikom.
Pri jemanju tega zdravila natančno upoštevajte navodila svojega zdravnika ali farmacevta. Če ste negotovi, se posvetujte s svojim zdravnikom ali s farmacevtom. Običajni odmerek za odrasle in otroke, starejše od 12 let, je do 8 pastil na dan. 1 pastilo raztopite v
ustih vsake 2 do 3 ure. Običajni odmerek za otroke od 4. do 10. leta starosti je do 4 pastile na dan, za otroke od 10. do 12. leta starosti pa do 6 pastil na dan. 1 pastilo raztopijo v ustih vsake 3 do 4 ure. Pastil ne jemljite neposredno pred ali med obrokom.
 

Zdravilna učinkovina je benzalkonijev klorid. Ena pastila vsebuje 1,0 mg benzalkonijevega klorida.
 
Druge sestavine zdravila v jedru pastile so eterično olje poprove mete, eterično olje evkalipta, levomentol, timol, saharoza, tekoča glukoza, sorbitol (E420), laktoza monohidrat, tekoči parafin, dimetilpolisiloksan (E900), deviško ricinusovo olje, glicerol (E422) in magnezijev stearat (E572) ter v oblogi pastile kinolinsko rumeno barvilo (E104), indigotin (E132), titanov dioksid (E171), povidon, farmacevtski voski (čebelji vosek (E901), karnauba vosek (E903), šelak (E904)) in saharoza.
Ne jemljite zdravila Septolete z okusom mentola:
  • če ste alergični (preobčutljivi) na benzalkonijev klorid ali katero koli sestavino tega zdravila
Opozorila in previdnostni ukrepi
Pred začetkom jemanja zdravila Septolete z okusom mentola se posvetujte s svojim zdravnikom ali s farmacevtom.
  • Če imate kronični kašelj ali ste dalj časa hripavi, se posvetujte z zdravnikom.
  • Če imate hujšo okužbo z visoko telesno temperaturo, glavobolom in bruhanjem, obiščite zdravnika, še posebno, če se težave po treh dneh ne izboljšajo.
  • Če ste sladkorni bolnik, morate vedeti, da vsaka pastila vsebuje 207,2 mg laktoze, 646,6 mg saharoze, 33,67 mg glukoze in 152,7 mg sorbitola (E420).
  • Zdravila Septolete z okusom mentola ne priporočamo otrokom, mlajšim od 4 let.
Druga zdravila in zdravilo Septolete z okusom mentola
Obvestite svojega zdravnika ali farmacevta, če jemljete, ste pred kratkim jemali ali pa boste morda začeli jemati katero koli drugo zdravilo. O medsebojnem delovanju zdravila Septolete z okusom mentola z drugimi zdravili ni podatkov. Benzalkonijev klorid lahko z nekaterimi učinkovinami, ki vsebujejo velike anione (citrati, jodidi, salicilati) tvori težko topne soli.

Zdravilo Septolete z okusom mentola skupaj s hrano in pijačo
Zdravila Septolete z okusom mentola ne jemljite neposredno pred ali med obrokom. Pastil ne smete uživati hkrati z mlekom, ker to zmanjšuje protimikrobno učinkovitost benzalkonijevega klorida.

Nosečnost in dojenje in plodnost
Če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči ali načrtujete zanositev, se posvetujte s svojim zdravnikom ali s farmacevtom, preden vzamete to zdravilo.Podatkov o učinku zdravila na plodnost pri ljudeh ni. O varnosti zdravila med nosečnostjo in dojenjem ni dovolj podatkov, zato uporabe v teh obdobjih ne priporočamo.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev
Ni znano, da bi zdravilo Septolete z okusom mentola vplivalo na sposobnost upravljanja vozil in strojev.

Zdravilo Septolete z okusom mentola vsebuje laktozo, glukozo, saharozo in sorbitol (E420). Če vam je zdravnik povedal, da imate intoleranco za nekatere sladkorje, se pred uporabo tega zdravila posvetujte s svojim zdravnikom. Zdravilo Septolete z okusom mentola lahko povzroči karies pri otrocih.

Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje