Trgovina
Vaša košarica

Septolete plus, pastile z okusom mentola

Septolete plus, pastile z okusom mentola Zdravila brez recepta
Septolete plus, pastile z okusom mentola
Septolete plus, pastile z okusom mentola delujejo lokalno protibolečinsko in protimikrobno. Vsebujejo antiseptik cetilpiridinijev klorid, ki uničuj..
Izbrano pakiranje:
18 pastil
Proizvajalec: Krka
Naročite lahko le 3 izdelke.
6.21€
Brez DDV: 5.67€
  • Zaloga: Na zalogi
Kratek opis
Oblika pastile
Mesto uporabe grlo, žrelo, usta, sluznica
Simptom/Problem vnetje, bolečina, kašelj, prehlad
Ciljna skupina starejši, odrasli, moški, ženska, otroci
Ključne beside antiseptik, analgetik,vnetje, bolečina, kašelj, prehlad
Septolete plus, pastile z okusom mentola delujejo lokalno protibolečinsko in protimikrobno. Vsebujejo antiseptik cetilpiridinijev klorid, ki uničuje vrsto bakterij in glivic, deloma pa ustavi tudi razvoj virusov. Pastile razkužujejo ustno votlino in žrelo ter tako lajšajo bolečino in občutek nelagodja, ki sta povezana z vnetji ustne votline in žrela, predvsem pa preprečujejo razvoj hujših bakterijskih vnetij. Cetilpiridinijev klorid zaradi dobre omočljivosti in znižanja površinske napetosti prodira tudi na težko dostopna mesta sluznice ust in žrela ter zavira rast bakterij. Benzokain je lokalni anestetik, primeren za lajšanje bolečine pri požiranju, ki pogosto spremlja infekcije in vnetja v ustih in žrelu.
 
Pastile Septolete plus z okusom mentola priporočamo za simptomatsko lajšanje bolečine, skelenja in
praskanja v žrelu:
- pri blažjih infekcijah v ustni votlini in žrelu (faringitis, laringitis),
- pri vnetju dlesni (gingivitis) in ustne sluznice (stomatitis) ter
- pri prehladu in gripi.
  • Odrasli in otroci, starejši od 12 let:  Po 1 pastilo raztopite v ustih na 2 do 3 ure. Priporočamo do 8 pastil na dan.
  • Otroci od 6. do 12. leta: Po 1 pastilo raztopite v ustih na 4 ure. Priporočamo do 4 pastile na dan. 
Septolet plus z okusom mentola ne priporočamo otrokom, mlajšim od 6 let. Ne jemljite Septolet plus z okusom mentola neposredno pred obrokom ali med njim. Po jemanju zdravila vsaj eno uro ne jejte in ne pijte.
Zdravilni učinkovini sta benzokain in cetilpiridinijev klorid. Ena pastila vsebuje 5 mg benzokaina in 1 mg cetilpiridinijevega klorida.
 
Pomožne snovi so levomentol, eterično olje poprove mete, tekoči maltitol, manitol (E421), glicerol (E422), deviško ricinusovo olje, brezvodni koloidni silicijev dioksid (E551), magnezijev stearat (E572), patentno modro V (E131), titanov dioksid (E171), farmacevtski voski (beli čebelji vosek (E901), karnauba vosek (E903), šelak (E904)), povidon in maltitol
(E965).
Ne jemljite zdravila Septolete plus z okusom mentola:
  • če ste alergični (preobčutljivi) na benzokain, cetilpiridinijev klorid ali katerokoli sestavino zdravila Septolete plus z okusom mentola.
Bodite posebno pozorni pri jemanju zdravila Septolete plus z okusom mentola:
  • Septolet plus z okusom mentola ne priporočamo otrokom, mlajšim od 6 let.
  •  Če imate odprte rane v ustih (npr. po ekstrakciji zob, kirurški odstranitvi mandljev ipd.), ker cetilpiridinijev klorid upočasni celjenje ran.
  • Če imate hujšo okužbo z visoko telesno temperaturo, glavobolom in bruhanjem, obiščite zdravnika, posebno če se težave po treh dneh ne izboljšajo.
  • Če ste sladkorni bolnik, morate vedeti, da vsaka pastila vsebuje 1 g maltitola. Zaradi počasne hidrolize in absorpcije v prebavilih maltitol le malo vpliva na raven krvnega sladkorja.
  • Jemanje večjih odmerkov od predpisanih ni priporočljivo.
Jemanje drugih zdravil
Obvestite svojega zdravnika ali farmacevta, če jemljete ali ste pred kratkim jemali katerokoli zdravilo, tudi če ste ga dobili brez recepta. Ni znano, da bi Septolete plus z okusom mentola vplivale na učinke drugih zdravil.

Jemanje zdravila Septolete plus z okusom mentola skupaj s hrano in pijačo
Septolet plus z okusom mentola ne jemljite hkrati z mlekom, ker mleko zmanjšuje njihovo učinkovitost. Septolet plus z okusom mentola ne jemljite pred obrokom ali med njim. Po jemanju Septolet plus z okusom mentola vsaj eno uro ne jejte in ne pijte.

Nosečnost in dojenje
Posvetujte se z zdravnikom ali s farmacevtom, preden vzamete katerokoli zdravilo. O varnosti zdravila med nosečnostjo in dojenjem ni dovolj podatkov, zato jemanja v tem obdobju ne priporočamo.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev
Zdravilo Septolete plus z okusom mentola nima ali ima zanemarljiv vpliv na sposobnost vožnje in upravljanja s stroji.

Pomembne informacije o nekaterih sestavinah zdravila Septolete plus z okusom mentola
Zdravilo Septolete plus z okusom mentola vsebuje maltitol in tekoči maltitol. Če vam je zdravnik povedal, da imate intoleranco za nekatere sladkorje, se pred uporabo tega zdravila posvetujte s svojim zdravnikom.

Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje