Trgovina
Vaša košarica

Sikapur Med, gel proti herpesu

Sikapur Med, gel proti herpesu Pripomočki in zaščita
Sikapur Med, gel proti herpesu
Sikapur Med, gel proti herpesu celi mehurčke herpesa na naraven način in blaži srbeč in pekoč občutek, ko se pojavi izpuščaj herpesa na ustnici. Aktiv..
Izbrano pakiranje:
5 g
Proizvajalec: Hübner
9.68€
Brez DDV: 7.93€
  • Zaloga: Na zalogi
Kratek opis
Oblikagel
Mesto uporabeustnice, koža
Simptom/Problemherpes
Ciljna skupinaotroci, ženske, odrasli, starejši, moški
Sikapur Med, gel proti herpesu celi mehurčke herpesa na naraven način in blaži srbeč in pekoč občutek, ko se pojavi izpuščaj herpesa na ustnici. Aktivna sestavina Sikapur med herpes gela je silicijev gel, ki je zmes silicija, kisika in vode. Najpogostejše virusne infekcije pri ljudeh so prav infekcije z virusom herpesa. Po okužbi virus ostane v speči obliki v telesu celo življenje in se lahko občasno aktivira. Aktivacijo virusa lahko sprožijo različni dejavniki, npr. zvišana telesna temperatura, prenos okužbe od druge osebe, pretirano izpostavljanje UV žarkom ali stres. Občutki ščemenja, skelenja in srbenja ponavadi napovedujejo izbruh herpesa na ustnici, še preden se pojavijo značilni boleči mehurčki. Mehurčki so zelo kužni. Te je potrebno izsušiti in preprečiti širjenja kužnega izločka.

Aktivna sestavine: Sikapur med gela je čista mineralna silicijeva kislina. Silicijev gel ima visoko sposobnost vezave izločkov ran ter s tem preprečuje širjenje okužbe. Gel silicijeve kisline ima izredno sposobnost vezave vlage, zato prispeva k sistematskemu izsuševanju mehurčkov ter tako hitrejšemu celjenju prizadetega predela. Gel blagodejno vpliva na spremljevalne simptome herpetične okužbe kot sta pekočina in srbečica. Silicij deluje lokalno na popolnoma fizikalen način in ne vstopa v celice!
Otroci in odrasli po potrebi namažite sikapur med gel proti herpesu na prizadeto področje kože oziroma sluznice do 5-krat dnevno, od prvih opozorilnih znakov pojava herpesa pa vse dokler se mehurčki popolnima ne zacelijo. Če se znaki vaše bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo v 10 dneh, se posvetujte s svojim zdravnikom. Iztisnite nekaj Sikapur med gela proti herpesu na bombažno paličico za čiščenje ušes ali na čisto konico prsta in previdno namažite prizadeto področje.

Predlagamo še:
  • da ne praskate mehurčkov
  • se ne poljubljajte v času okužbe                  
  • predmetov, ki pridejo v kontakt z ustnicami ne delite z drugimi ljudmi (npr. lonček, brisača).

OPOZORILA ZA UPORABO
Iz higienskih vzrokov, ter da bi preprečili nadaljnje širjenje infekcije, si umijte roke pred in po nanosu gela. Vsako tubo Sikapur® med gela proti herpesu naj uporablja le ena oseba! Priporočljivo je, da po vsaki uporabi ustje tube obrišete s čisto krpo. Pokrovček privijte nazaj na tubo čimprej po uporabi.

Aktivna sestavina: 5g Sikapur med gela proti herpesu vsebuje 4,7g gela silicijeve kisline (silicijev gel).

Pomožne sestavine:

  • Hydrolite (pentilen glikol, deluje kot vlažilec gela)
  • karagenan (polisaharid, ki se nahaja večinoma v celičnih stenah rdečih alg, je tvorilec gela)
  • bisabolol (seskviterpenski alkohol, daje cvetlični vonj, antibakterijsko in antimikotično delovanje)
  • kalijev sorbat (konzervans)
  • raztopina citronske kisline (naravni konzervans).
Ne uporabljajte izdelka, če ste preobčutljivi na katerokoli izmed sestavin Sikapur med gela proti herpesu. Sikapur med gel proti herpesu ne uporabljajte po izteku roka uporaba, natisnjenega na tubi in škatlici. Sikapur®med gel proti herpesu lahko uporabljate šest mesecev po odprtju. Izdelek shranjujte pri temperaturi do 25°C in zaščiteno pred zmrzovanjem. Hranite izven dosega otroških rok. Sikapur med gel proti herpesu je primeren tudi za nosečnice, kot tudi za otroke vseh starosti.

Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje