Trgovina
Vaša košarica

Sinecod, sirup

Sinecod, sirup Zdravila brez recepta
Sinecod, sirup
Sinecod, sirup vsebuje zdravilno učinkovino butamiratijev citrat, ki sodi v skupino zdravil, imenovano antitusiki. Zdravilo Sinecod se uporablja za si..
Izbrano pakiranje:
200 ml
Proizvajalec: Novartis
Naročite lahko le 3 izdelke.
12.02€
Brez DDV: 10.98€
  • Zaloga: Na zalogi
Kratek opis
Oblikasirup
Mesto uporabepljuča
Simptom/Problemprehlad, kašelj, draženje
Ciljna skupinastarejši, odrasli, moški, ženska, otroci
Ključne besidezdravilo, kašelj, draženje, antitusik, dihala

Sinecod, sirup vsebuje zdravilno učinkovino butamiratijev citrat, ki sodi v skupino zdravil, imenovano antitusiki. Zdravilo Sinecod se uporablja za simptomatsko zdravljenje kašlja, ki nastane zaradi različnih vzrokov.

Pri jemanju tega zdravila natančno upoštevajte napotke v tem navodilu ali navodila zdravnika ali farmacevta. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Priporočeni odmerek je: Odrasli: 15 ml 4 krat na dan.

Uporaba pri otrocih in mladostnikih
Otroci, stari od 3 do 6 let: 5 ml 3 krat na dan.
Otroci, stari od 6 do 12 let: 10 ml 3 krat na dan.
Mladostniki, starejši od 12 let: 15 ml 3 krat na dan.

Zdravila Sinecod se ne sme uporabljati pri otrocih, mlajših od 3 let. Pri otrocih, mlajših od 3 let, uporabite zdravilo Sinecod peroralne kapljice, kakor priporočeno. Priporočljivo je, da sirup zaužijete pred obrokom hrane. Graduirano merico operite in posušite po vsaki uporabi in med različnimi uporabniki. Ne jemljite zdravila Sinecod skupaj z ekspektoransom (zdravilo, ki pospešuje izkašljevanje). Priporočeno trajanje zdravljenja: Ne jemljite zdravila Sinecod dlje kot 1 teden, razen če vam je to svetoval vaš zdravnik.
Zdravilna učinkovina je: butamiratijev citrat. 5 ml sirupa vsebuje 7,5 mg butamiratijevega citrata.

Druge sestavine zdravila (pomožne snovi) so: benzojska kislina (E210), natrijev saharinat (E954), natrijev hidroksid (E524), sorbitol (E420), 96-odstotni etanol, glicerol (E422), vanilin, prečiščena voda.

Ne jemljite zdravila Sinecod
  • če ste alergični na butamiratijev citrat ali katero koli sestavino tega zdravila
Opozorila in previdnostni ukrepi
Pred začetkom jemanja zdravila Sinecod se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.
  • Če kašelj traja več kot 7 dni, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.
  • Izogibajte se sočasni uporabi ekspektoransov (zdravil, ki pospešujejo izkašljevanje)
Otroci, mlajši od 3 let
  • Za otroke, stare manj kot 3 leta, za zdravljenje uporabljamo peroralne kapljice, če so mlajši od 2 let, se smejo te uporabljati samo po zdravnikovem navodilu.
Druga zdravila in zdravilo Sinecod
Obvestite zdravnika ali farmacevta, če jemljete, ste pred kratkim jemali ali pa boste morda začeli jemati katero koli drugo zdravilo. 

Zdravilna učinkovina butamiratijev citrat zavira refleks kašlja, zato se morate izogibati sočasnemu jemanju ekspektoransov (zdravil, ki pospešujejo izkašljevanje), sicer lahko pride do zastajanja sluzi v dihalnih poteh ter povečanja nevarnosti bronhospazma (zožitev bronhijev) in okužbe dihalnih poti.

Zdravilo Sinecod skupaj s hrano in pijačo
Priporočljivo je, da zaužijete sirup pred obrokom hrane.

Nosečnost in dojenje
Če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči ali načrtujete zanositev, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom, preden vzamete to zdravilo. Ne uporabljajte zdravila Sinecod, če ste noseči ali dojite, razen če vam je to svetoval vaš zdravnik.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev
Zdravilo Sinecod lahko povzroči zaspanost, zato morate biti med vožnjo in opravljanjem dejavnosti, ki zahtevajo budnost (npr. upravljanje s stroji), previdni.

Zdravilo Sinecod vsebuje etanol in sorbitol
To zdravilo vsebuje majhne količine etanola (alkohola), in sicer manj kot 100 mg na odmerek (5 ml). To zdravilo vsebuje sorbitol. Lahko ima blag odvajalni učinek. Kalorična vrednost je 2,6 kcal/g sorbitola. Če vam je zdravnik povedal, da ne prenašate nekaterih sladkorjev, se pred uporabo tega zdravila posvetujte s svojim zdravnikom.

Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje