Trgovina
Vaša košarica

Solvolan, sirup

Solvolan, sirup Zdravila brez recepta
Solvolan, sirup
Solvolan, sirup vsebuje zdravilno učinkovino ambroksol. Zdravilo Solvolan zmanjša lepljivost in gostoto (viskoznost) bronhialnega izločka, olajša izka..
Izbrano pakiranje:
100 ml
Proizvajalec: Krka
Naročite lahko le 3 izdelke.
7.69€
Brez DDV: 7.02€
  • Zaloga: Na zalogi
Kratek opis
Oblika sirup
Mesto uporabe sluznica, pljuča, organizem
Simptom/Problem kašelj, prehlad, draženje
Ciljna skupina starejši, odrasli, moški, ženska, otroci
Ključne beside okužba, kašelj, prehlad, draženje, izkašljevanje
Solvolan, sirup vsebuje zdravilno učinkovino ambroksol. Zdravilo Solvolan zmanjša lepljivost in gostoto (viskoznost) bronhialnega izločka, olajša izkašljevanje, ublaži oteženo dihanje, zmanjša draženje h kašlju in poveča odpornost dihal proti okužbam. Zdravilo je namenjeno za zdravljenje akutnih in kroničnih bolezni dihal, ki jih spremljata kašelj in oteženo izkašljevanje goste sluzi.
Pri jemanju zdravila Solvolan natančno upoštevajte napotke v tem navodilu ali navodila svojega zdravnika ali farmacevta. Če ste negotovi, se posvetujte s svojim zdravnikom ali s farmacevtom.

  • Odrasli in mladostniki, starejši od 14 let: 3- krat po 2 ali 3- krat po 1 merilna žlička
  • Otroci od 5. do 15. leta: 2- do 3- krat po 1 merilna žlička.
  • Otroci od 2. do 5. leta: 3- krat po 1/2 merilne žličk. 

Sirup odmerjajte z merilno žličko in ga jemljite po jedi. Merilna žlička omogoča jemanje celotnega (1 merilna žlička) ali polovičnega (1/2 merilne žličke) odmerka zdravila. Brez posveta z zdravnikom je zdravilo Solvolan primerno za samozdravljenje največ 4 – 5 dni.
Zdravilna učinkovina je ambroksolijev klorid. 1 ml sirupa vsebuje 3 mg ambroksolijevega klorida, kar ustreza 2,74 mg ambroksola. 5 ml sirupa (ena merilna žlička) vsebuje 15 mg ambroksolijevega klorida, kar ustreza 13,68 mg ambroksola.

Pomožne snovi so sorbitol (E420), natrijev benzoat (E211), glicerol (E422), natrijev ciklamat, citronska kislina monohidrat, aroma maline (etanol), prečiščena voda.
Ne jemljite zdravila Solvolan:
  • če ste alergični (preobčutljivi) na ambroksol ali katerokoli sestavino zdravila Solvolan.
  • če imate podedovano intoleranco za nekatere sladkorje (glej Pomembne informacije o nekaterih sestavinah zdravila Solvolan).
Bodite posebno pozorni pri jemanju zdravila Solvolan:
  • Če so se v preteklosti pri vas pojavile zelo hude preobčutljivostne kožne reakcije (StevenJohnsonov sindrom, toksična epidermalna nekroliza – TEN). V zgodnji fazi Steven-Johnsonovega sindroma ali TEN-a se pojavijo simptomi, podobni gripi (zvišana telesna temperatura, bolečine po vsem telesu, izcedek iz nosu, kašelj, vneto žrelo), na koži pa se pojavijo izpuščaji z mehurji. Če opazite, da so se pri vas pojavile spremembe na kožo ali na sluznicah, morate takoj prenehati z jemanjem zdravila Solvolan in se nemudoma posvetovati z zdravnikom.
  • Če imate okvarjeno delovanje jeter ali ledvic. Če je ledvična funkcija resno okvarjena, lahko pride do kopičenja presnovkov ambroksolijevega klorida (zdravilna učinkovina v zdravilu Solvolan), ki nastajajo v jetrih.
Med zdravljenjem z zdravilom Solvolan pijte oz. dajte piti otroku več tekočine kot ponavadi. Pred začetkom zdravljenja otrok starih 2 – 5 let z zdravilom Solvolan je potreben posvet z zdravnikom.

Jemanje drugih zdravil
Obvestite svojega zdravnika ali farmacevta, če jemljete ali ste pred kratkim jemali katerokoli zdravilo, tudi če ste ga dobili brez recepta. O škodljivih medsebojnih učinkih z drugimi zdravili niso poročali. Če imate kakršenkoli pomislek glede sočasnega jemanja kateregakoli zdravila in zdravila Solvolan, se o tem posvetujte s svojim zdravnikom ali farmacevtom.

Jemanje zdravila Solvolan skupaj s hrano in pijačo
Zdravilo jemljite oz. dajte otroku po jedi.

Nosečnost in dojenje
Posvetujte se z zdravnikom ali s farmacevtom, preden vzamete katerokoli zdravilo. Čeprav ni dokazov, da ima zdravilo Solvolan po 28. tednu nosečnosti škodljiv učinek na plod, obstaja možnost tveganja, zato ga v nosečnosti, posebno v prvem tromesečju, ne priporočamo. Ambroksol v majhnih količinah prehaja v materino mleko. Čeprav škodljivega učinka na dojenčke ni pričakovati, uporabe zdravila Solvolan med dojenjem ne priporočamo.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev
Ni znano, da bi zdravilo Solvolan vplivalo na sposobnost upravljanja vozil in strojev. Študij o vplivu na sposobnost vožnje in upravljanja s stroji niso izvedli.

Pomembne informacije o nekaterih sestavinah zdravila Solvolan
Solvolan vsebuje sorbitol. Če vam je zdravnik povedal, da imate intoleranco za nekatere sladkorje, se pred uporabo tega zdravila posvetujte s svojim zdravnikom. Solvolan vsebuje majhne količine etanola (alkohola), in sicer manj kot 100 mg na odmerek

Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje