Trgovina
Vaša košarica

Solvolan, tablete

Solvolan, tablete Zdravila brez recepta
Solvolan, tablete
Solvolan, tablete vsebuje zdravilno učinkovino ambroksol. Zdravilo Solvolan zmanjša lepljivost in gostoto (viskoznost) bronhialnega izločka, olajša iz..
Izbrano pakiranje:
20 tablet
Proizvajalec: Krka
Naročite lahko le 3 izdelke.
7.69€
Brez DDV: 7.02€
  • Zaloga: Na zalogi
Kratek opis
Oblika tablete
Mesto uporabe sluznica, pljuča, organizem
Simptom/Problem okužba, dihanje, kašelj
Ciljna skupina starejši, odrasli, moški, ženska, otroci
Ključne beside okužba, kašelj, prehlad, draženje, izkašljevanje
Solvolan, tablete vsebuje zdravilno učinkovino ambroksol. Zdravilo Solvolan zmanjša lepljivost in gostoto (viskoznost) bronhialnega izločka, olajša izkašljevanje, ublaži oteženo dihanje, zmanjša draženje h kašlju in poveča odpornost dihal proti okužbam. Zdravilo je namenjeno za zdravljenje akutnih in kroničnih bolezni dihal, ki jih spremljata kašelj in oteženo izkašljevanje goste sluzi.

Pri jemanju zdravila Solvolan natančno upoštevajte napotke v tem navodilu ali navodila svojega zdravnika ali farmacevta. Če ste negotovi, se posvetujte s svojim zdravnikom ali s farmacevtom.

Odrasli in otroci, starejši od 14 let: 3- krat na dan po 1 tableta.

Priporočeni odmerek za podaljšano zdravljenje (več kot 10 dni) je 2- krat na dan po 1 tableta. Tablete jemljite po jedi, s tekočino. Brez posveta z zdravnikom je zdravilo Solvolan primerno za samozdravljenje največ 4 – 5 dni. Če menite, da je učinek zdravila premočan ali prešibak, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom
Zdravilna učinkovina je ambroksolijev klorid. Ena tableta vsebuje 30 mg ambroksolijevega klorida, kar ustreza 27,36 mg ambroksola.

Pomožne snovi tablet so laktoza monohidrat, mikrokristalna celuloza (E460), koruzni škrob, povidon in magnezijev stearat (E572)
Ne jemljite zdravila Solvolan:
  • če ste alergični (preobčutljivi) na ambroksol ali katerokoli sestavino zdravila Solvolan.
  • če imate podedovano intoleranco za nekatere sladkorje (glej Pomembne informacije o nekaterih sestavinah zdravila Solvolan).
Bodite posebno pozorni pri jemanju zdravila Solvolan:
  • Če so se v preteklosti pri vas pojavile zelo hude preobčutljivostne kožne reakcije (StevenJohnsonov sindrom, toksična epidermalna nekroliza – TEN). V zgodnji fazi Steven-Johnsonovega sindroma ali TEN-a se pojavijo simptomi, podobni gripi (zvišana telesna temperatura, bolečine po vsem telesu, izcedek iz nosu, kašelj, vneto žrelo), na koži pa se pojavijo izpuščaji z mehurji. Če opazite, da so se pri vas pojavile spremembe na kožo ali na sluznicah, morate takoj prenehati z jemanjem zdravila Solvolan in se nemudoma posvetovati z zdravnikom.
  • Če imate okvarjeno delovanje jeter ali ledvic. Če je ledvična funkcija resno okvarjena, lahko pride do kopičenja presnovkov ambroksolijevega klorida (zdravilna učinkovina v zdravilu Solvolan), ki nastajajo v jetrih.
Med zdravljenjem z zdravilom Solvolan pijte oz. dajte piti otroku več tekočine kot ponavadi. Pred začetkom zdravljenja otrok starih 2 – 5 let z zdravilom Solvolan je potreben posvet z zdravnikom.

Jemanje drugih zdravil
Obvestite svojega zdravnika ali farmacevta, če jemljete ali ste pred kratkim jemali katerokoli zdravilo, tudi če ste ga dobili brez recepta. O škodljivih medsebojnih učinkih z drugimi zdravili niso poročali. Če imate kakršenkoli pomislek glede sočasnega jemanja kateregakoli zdravila in zdravila Solvolan, se o tem posvetujte s svojim zdravnikom ali farmacevtom.

Jemanje zdravila Solvolan skupaj s hrano in pijačo
Zdravilo jemljite oz. dajte otroku po jedi.

Nosečnost in dojenje
Posvetujte se z zdravnikom ali s farmacevtom, preden vzamete katerokoli zdravilo. Čeprav ni dokazov, da ima zdravilo Solvolan po 28. tednu nosečnosti škodljiv učinek na plod, obstaja možnost tveganja, zato ga v nosečnosti, posebno v prvem tromesečju, ne priporočamo. Ambroksol v majhnih količinah prehaja v materino mleko. Čeprav škodljivega učinka na dojenčke ni pričakovati, uporabe zdravila Solvolan med dojenjem ne priporočamo.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev
Ni znano, da bi zdravilo Solvolan vplivalo na sposobnost upravljanja vozil in strojev. Študij o vplivu na sposobnost vožnje in upravljanja s stroji niso izvedli.

Pomembne informacije o nekaterih sestavinah zdravila Solvolan
Solvolan vsebuje sorbitol. Če vam je zdravnik povedal, da imate intoleranco za nekatere sladkorje, se pred uporabo tega zdravila posvetujte s svojim zdravnikom. Solvolan vsebuje majhne količine etanola (alkohola), in sicer manj kot 100 mg na odmerek

Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje