Trgovina
Vaša košarica

Spersallerg, kapljice za oko

Spersallerg, kapljice za oko Zdravila brez recepta
Spersallerg, kapljice za oko
Spersallerg, kapljice za oko se uporablja za začasno lajšanje znakov in simptomov alergijskega konjunktivitisa, vključno s hiperemijo očesne veznice (..
Izbrano pakiranje:
10ml
Proizvajalec: Novartis
Naročite lahko le 3 izdelke.
10.27€
Brez DDV: 9.38€
  • Zaloga: Na zalogi
Kratek opis
Oblikakapljice
Mesto uporabeoči
Simptom/Problemdraženje, vnetje, srbenje, alergija
Ciljna skupinastarejši, odrasli, moški, ženska, otroci
Ključne besidekonjunktivitis, draženje, srbečica, alergija, oči, nega, vlaži, antihistaminik, dekongestiv

Spersallerg, kapljice za oko se uporablja za začasno lajšanje znakov in simptomov alergijskega konjunktivitisa, vključno s hiperemijo očesne veznice (povečana količina krvi v veznici), hemozo (močnim edemom očesne veznice) in draženjem pri odraslih in otrocih, starih več kot 2 leti.

Vsebuje dve zdravilni učinkovini - dekongestiv in antihistaminik.

Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom. Upoštevajte naslednja navodila za odmerjanje: 

Odrasli in mladostniki: 2- do 3-krat dnevno po 1 kapljico do 14 dni.

Otroci (stari več kot 2 leti): Vkapljajte v oko 1 kapljico 1- do 2-krat na dan.

Spersallerga se ne sme uporabljati pri otrocih, mlajših od 2 let.

Zdravila Spersallerg se ne sme uporabljati v obdobjih, daljših od 14 dni, ker bi to lahko povzročilo povratno hiperemijo in toksični folikularni konjunktivitis. Spodnjo veko z eno roko rahlo potegnite navzdol. Nagnite glavo nazaj, z drugo roko primite na glavo obrnjeno kapalno plastenko in jo podržite nad očesom. Kapalno plastenko rahlo stisnite in vkapljajte eno kapljico. Pazite, da se s konico kapalke ne boste dotaknili očesa in okolnih struktur. Priporočljivo je, da po vkapljanju kapljice s konico prsta za 1 do 2 minuti pritisnete na notranji očesni kot. To prepreči, da bi tekočina po solzovodu stekla v nos; Spersallerg kapljice za oko tako ostanejo v očesu in zdravijo draženje. Če je treba v oko vkapati več različnih zdravil, je treba do aplikacije naslednjega zdravila počakati vsaj 5 minut.

Zdravilni učinkovini sta tetrizolinijev klorid in antazolinijev klorid. 1 ml raztopine (20 kapljic) vsebuje 0,4 mg tetrizolinijevega klorida in 0,5 mg antazolinijevega klorida.

Pomožne snovi so: benzalkonijev klorid, hipromeloza, natrijev klorid, razredčena klorovodikova kislina in voda za injekcije.

Benzalkonijev klorid lahko spremeni barvo mehkih kontaktnih leč. Če morate hkrati s Spersallergom uporabljati še druga zdravila za oči, se o tem posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom, da boste uporabo teh zdravil najprimerneje razporedili. V primeru kakršnegakoli dodatnega lokalnega zdravljenja mora med uporabo enega in drugega zdravila preteči najmanj 5 minut.

Ne uporabljajte zdravila Spersallerg
− če ste alergični na (preobčutljivi za) tetrizolinijev klorid ali antazolinijev klorid oziroma na katerokoli sestavino zdravila Spersallerg:
− če jemljete zaviralce monoaminoksidaze, ne smete hkrati uporabljati antihistaminikov.

Bodite posebno pozorni pri uporabi zdravila Spersallerg
− če nosite mehke kontaktne leče. Mehke kontaktne leče med vkapljanjem zdravila ne smejo biti vstavljene. Do ponovne vstavitve mora miniti vsaj 15 minut. Na splošno naj kontaktnih leč ne bi uporabljali, če so oči razdražene.
− če ste starejši bolniki s hudo kardiovaskularno boleznijo, vključno z aritmijo, s slabo urejeno hipertenzijo ali s sladkorno boleznijo, je treba Spersallerg uporabljati previdno.
− če imate sladkorno bolezen, hipertenzijo, hipotiroidizem in zvišane koncentracije ščitničnih hormonov, aritmije, tahikardijo ali feokromocitom je prav tako treba Spersallerg uporabljati previdno.
− če pri vas obstaja tveganje za nastanek glavkoma z zaprtim zakotjem ali je prisoten glavkom z zaprtim zakotjem, razen če so vam že izvedli iridektomijo (ali iridotomijo), lahko pretirana uporaba vazokonstriktorjev povzroči povratno hiperemijo.
− če imate težave s suhimi očmi in prej niste poiskali zdravniške pomoči, Spersallerg ni primeren za vas. Če imate simptom suhih oči, morate prekiniti uporabo zdravila Spersallerg in se posvetovati s svojim zdravnikom. Spersallerg lahko prikrije znake okužb očesa.
− če imate rhinitis sicca, morate biti posebej pozorni na pravilno izvajanje nazolakrimalne zapore, da bi zdravilu Spersallerg preprečili dostop do nosne sluznice.
− če v času uporabe zdravila Spersallerg simptomi vztrajajo dlje kot 3 do 4 dni, če postanejo hujši ali v primerih pojava bolečine v očeh ali zamegljenega vida, se posvetujte s svojim zdravnikom.

Uporaba drugih zdravil
Zaradi možnega pojava nenadzorovano visokega krvnega tlaka (hipertenzivna kriza), je sočasno jemanje Spersallerga in MAO zaviralcev prepovedano. Posebna previdnost je potrebna ob sočasnem jemanju Spersallerga z alkoholom ali zdravili z učinkom na centralni živčni sistem (uspavala, opioidni analgetiki, anksiolotična pomirjevala, antipsihotiki), ker lahko pride do povečanega sedativnega učinka zdravil. Prav tako moramo biti previdni ob sočasni uporabi Spersallerga in antimuskarinskih zdravil (atropin in nekateri antidepresivi-triciklični in zaviralci MAO), ker lahko pride do sistemske absorpcije antazolina. Obvestite svojega zdravnika ali farmacevta, če jemljete ali ste pred kratkim jemali katerokoli zdravilo, tudi če ste ga dobili brez recepta.

Nosečnost in dojenje
Posvetujte se z zdravnikom ali s farmacevtom, preden vzamete katerokoli zdravilo. Če ste noseči ali načrtujete nosečnost, uporabite Spersallerg samo po zdravnikovem priporočilu. Če dojite, Spersallerga ni priporočljivo uporabljati.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev
Če se vam takoj po uporabi zdravila zamegli vid ali postanete zaspani, ne vozite motornih vozil in ne upravljajte s stroji.

Pomembne informacije o nekaterih sestavinah zdravila Spersallerg
Benzalkonijev klorid je sestavina Spersallerga, ki spremeni barvo mehkih kontaktnih leč

Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje