Trgovina
Vaša košarica

Tantum Verde z okusom mentola, pastile

Tantum Verde z okusom mentola, pastile Zdravila brez recepta
Tantum Verde z okusom mentola, pastile
Tantum Verde z okusom mentola, pastile se uporablja za lajšanje lokalizirane bolečine in oteklin pri vnetju v ustni votlini in žrelu pri odraslih in o..
Izbrano pakiranje:
20 pastil
Proizvajalec: CSC Pharma
Naročite lahko le 3 izdelke.
7.37€
Brez DDV: 6.73€
  • Zaloga: Ni na zalogi
Kratek opis
Oblikapastile
Mesto uporabegrlo , žrelo
Simptom/Problemprehlad , vnetje , bolečina , oteklina
Ciljna skupinastarejši , odrasli , moški , ženska , otroci
Ključne besidezdravilo , analgetik , evkalipt , ustna votlina , grlo , žrelo
Tantum Verde z okusom mentola, pastile se uporablja za lajšanje lokalizirane bolečine in oteklin pri vnetju v ustni votlini in žrelu pri odraslih in otrocih, starejših od 6 let. Zdravilna učinkovina benzidamin (kot benzidaminijev klorid) sodi med učinkovine, ki se uporabljajo za lokalno zdravljenje v ustni votlini. Benzidamin deluje tako, da lajša bolečine in otekline, ki nastanejo zaradi vnetja. Poleg tega na mestu delovanja povzroči tudi zmerno začasno neobčutljivost za bolečino.
Pri jemanju zdravila Tantum Verde natančno upoštevajte navodila za odmerjanje in pravilno uporabo, ki so navedena v nadaljevanju. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Navodila za odmerjanje in pravilno uporabo: Zdravilo Tantum Verde je namenjeno za uporabo v ustih in žrelu (oralna uporaba). Običajni odmerek zdravila Tantum Verde za odrasle in otroke, starejše od 6 let, je 1 pastila trikrat na dan. Pastilo zadržujte v ustih toliko časa, da se raztopi. Zdravljenje ne sme biti daljše od 7 dni. Otrokom, starim od 6 do 11 let, je treba zdravilo Tantum Verde dajati pod nadzorom odraslih. Zdravilo je brez sladkorja in ga lahko uporabljajo tudi sladkorni bolniki.
Zdravilna učinkovina je benzidamin. Ena pastila vsebuje 3 mg benzidaminijevega klorida (kar ustreza 2,68 mg benzidamina).

Pomožne snovi so izomalt (E953) (sinonim: izomaltitol (E953)), aspartam (E951), levomentol, citronska kislina monohidrat, aroma limone, aroma poprove mete, kinolinsko rumeno (E104) in indigotin (E132)
Ne jemljite zdravila Tantum Verde
  • če ste alergični (preobčutljivi) na benzidamin ali katerokoli sestavino zdravila Tantum Verde.
Bodite posebno pozorni pri jemanju zdravila Tantum Verde
  • če imate ali ste kdaj imeli bronhialno astmo. Uporaba zdravila Tantum Verde pastile pri bolnikih z bronhialno astmo lahko izzove krčenje gladkih mišic bronhijev (bronhospazem);
  • če imate hudo bolezen. Pri majhnem številu bolnikov lahko hude bolezni povzročijo ustne/žrelne razjede (ulceracije). Če to velja za vas, se posvetujte z zdravnikom ali zobozdravnikom v kolikor se stanje ne izboljša v 3 dneh;
  • če ste preobčutljivi na salicilno kislino ali druga nesteroidna protivnetna zdravila. V tem primeru ne priporočamo uporabe zdravila Tantum Verde.
Jemanje drugih zdravil
Raziskav o medsebojnem delovanju zdravila Tantum Verde z drugimi zdravili ni. Obvestite svojega zdravnika ali farmacevta, če jemljete ali ste pred kratkim jemali katerokoli zdravilo, tudi če ste ga dobili brez recepta.

Nosečnost in dojenje
Posvetujte se z zdravnikom ali s farmacevtom, preden vzamete katerokoli zdravilo. Če ste noseči ali dojite, zdravila Tantum Verde ne smete jemati.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev
Jemanje zdravila Tantum Verde v skladu z navodili za uporabo in v priporočenem odmerku ne vpliva na sposobnost upravljanja vozil in strojev.

Pomembne informacije o nekaterih sestavinah zdravila Tantum Verde
Zdravilo vsebuje nadomestek sladkorja izomalt (E953). Če vam je zdravnik povedal, da ne prenašate nekaterih sladkorjev, se pred uporabo tega zdravila posvetujte s svojim zdravnikom. Zdravilo vsebuje kinolinsko rumeno (E104). Lahko ima neželen vpliv na aktivnost in pozornost pri otrocih.

Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje