Trgovina
Vaša košarica

Tears naturale II, kapljice za oko

Tears naturale II, kapljice za oko Zdravila brez recepta
Tears naturale II, kapljice za oko
Tears naturale II, kapljice za oko uporabljamo za zdravljenje motenj s suhimi očmi in za zdravljenje in lajšanje težav pri teh motnjah, kot sta npr. p..
Izbrano pakiranje:
15 ml
Proizvajalec: Alcon
Naročite lahko le 3 izdelke.
6.96€
Brez DDV: 6.36€
 • Zaloga: Na zalogi
Kratek opis
Oblikakapljice
Mesto uporabeoči
Simptom/Problemdraženje, srbečica, suhe, oči
Ciljna skupinastarejši, odrasli, moški, ženska, otroci
Ključne besidezaščita, nega, draženje, srbečica, suhe, oči, vlaženje

Tears naturale II, kapljice za oko uporabljamo za zdravljenje motenj s suhimi očmi in za zdravljenje in lajšanje težav pri teh motnjah, kot sta npr. pekoč občutek in občutek draženja. Uporablja se tudi za začasno lajšanje neprijetnega občutka ob blagem draženju očesa, ali če smo izpostavljeni vetru ali soncu.

Suhost oči. Solze vsebujejo ravno pravo količino naravnih sestavin, ki skupaj tvorijo varovalno plast na površini očesa, ki jo imenujemo solzni film. Solzni film ves čas varuje oči in služi kot mazivo za oči, tako da so te zdrave, in da ni neprijetnega občutka. Nekateri ljudje imajo premalo običajnih solz. Če solz primanjkuje, ali če solze ne vsebujejo vseh potrebnih sestavin, se solzni film lahko prekine in na površini očesa nastanejo suha mesta. To povzroči simptome suhih, občutljivih oči – draženje z občutkom peska in zbadanja v očeh, ki pečejo in so utrujene ter občutljive za močno svetlobo, ali na splošno neprijeten občutek v očeh.

Zdravilo TEARS NATURALE II sodi v skupino t.i. umetnih solz. Vsebuje dekstran 70 in hipromelozo (vodotopni polimerni sistem), ki skupaj z naravnimi solzami zagotavljata prijeten občutek in takojšnje, dolgotrajno lajšanje očesne suhosti. Zdravilo lajša tudi draženje očesa. Zdravilo TEARS NATURALE II vsebuje varen konzervans polidronijev klorid, ki ne povzroča preobčutljivosti.

Pri uporabi tega zdravila natančno upoštevajte navodila zdravnika ali farmacevta. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Priporočeni odmerek je ena ali dve kapljici v oko ali oči, in sicer tako pogosto, kot je potrebno za lajšanje simptomov suhih oči ali draženja oči, ali kot vam je predpisal zdravnik. Pri otrocih, mladostnikih in bolnikih z jetrno ali ledvično okvaro prilagoditev odmerka ni potrebna. Zdravilo TEARS NATURALE II uporabljajte le za oči. 

 •  Vzemite kapalni vsebnik zdravila TEARS NATURALE II in zrcalo.
 • Umijte si roke.
 • Odvijte navojno zaporko.
 • Kapalni vsebnik držite, s palcem in sredincem, obrnjeno navzdol.
 • Nagnite glavo nazaj. S čistim prstom potegnite veko navzdol, tako da med veko in očesom nastane žepek, kamor boste vkapali kapljice.
 • Vrh kapalnega vsebnika približajte očesu. Če vam pomaga, uporabite zrcalo.
 • Ne dotikajte se očesa, veke, kože v bližini ali drugih površin z vrhom kapalnega vsebnika, saj lahko pride do okužbe kapljic.
 • Z rahlim pritiskom kazalca na dno obrnjenega kapalnega vsebnika lahko vsakokrat iztisnete po eno kapljico zdravila TEARS NATURALE II.
 • Po uporabi zdravila TEARS NATURALE II spustite spodnjo veko in nekajkrat pomežiknite, da se tekočina porazdeli po celotni površini očesa.
 • Če uporabljate kapljice v obeh očesih, ponovite te korake tudi na drugem očesu.
 • Kapalni vsebnik takoj po uporabi spet tesno zaprite z navojno zaporko.
 • Uporabljajte le en kapalni vsebnik naenkrat.
 • Če kapljica zgreši oko, poskusite ponovno.

Zdravilni učinkovini sta dekstran 70 in hipromeloza. En ml raztopine vsebuje 1 mg dekstrana 70 in 3 mg hipromeloze.

 • Pomožne snovi so polidronijev klorid, boraks (E285), natrijev klorid, kalijev klorid (E508) in prečiščena voda. Za ohranjanje normalne kislosti (pH-vrednosti) so dodane majhne količine natrijevega hidroksida (E524) ali koncentrirane klorovodikove kisline (E507) ali obeh.

En ml raztopine vsebuje približno 20 kapljic.

Ne uporabljajte zdravila TEARS NATURALE II:

 • če ste alergični na dekstran 70, hipromelozo ali katerokoli sestavino tega zdravil

Opozorila in previdnostni ukrepi

Pred začetkom uporabe zdravila TEARS NATURALE II se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

 • Zdravilo TEARS NATURALE II uporabljajte le za vkapanje v oko (oči).
 • Če imate glavobol, očesno bolečino, spremembo vida, trdovratno draženje oči ali rdečino, ali če se stanje poslabša ali traja dlje kot 3 dni, morate zdravilo prenehati uporabljati in se posvetovati s svojim zdravnikom.

Druga zdravila in zdravilo TEARS NATURALE II

Obvestite zdravnika ali farmacevta, če jemljete ali ste pred kratkim jemali ali pa boste morda začeli jemati katerokoli zdravilo.

Nosečnost, dojenje in plodnost

Posvetujte se z zdravnikom ali s farmacevtom, preden vzamete katerokoli zdravilo. Če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči ali načrtujete zanositev, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom, preden vzamete to zdravilo. Zdravilo TEARS NATURALE II med nosečnostjo ali dojenjem lahko uporabljate.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev

Vaš vid bo lahko zamegljen še nekaj časa po uporabi zdravila TEARS NATURALE II. Ne vozite in ne uporabljajte strojev, dokler se vam vid ne zbistri.

Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje