Trgovina
Vaša košarica

Urgo, filmogel za afte

Urgo, filmogel za afte Pripomočki in zaščita
Urgo, filmogel za afte
Urgo, filmogel za afte  je tekoči gel, ki ob nanosu v ustno votlino ustvari tanko zaščitno filmsko plast, ki: - varuje rano pred zunanjimi vplivi..
Izbrano pakiranje:
6 ml
Proizvajalec: Laboratories Urgo
13.20€
Brez DDV: 12.06€
  • Zaloga: Na zalogi
Kratek opis
Oblika gel
Mesto uporabe sluznica, usta
Simptom/Problem vnetje, afte

Urgo, filmogel za afte  je tekoči gel, ki ob nanosu v ustno votlino ustvari tanko zaščitno filmsko plast, ki:
- varuje rano pred zunanjimi vplivi (hrano, zobnimi protezami, ipd.),
- blaži bolečino,
- pospešuje celjenje.

Urgo filmogel za afte – inovativna rešitev za ustno sluznico:
• hitro ublaži bolečino
• skrajša čas celjenja
• učinkovito zaščiti afto ali ustno razjedo na ustni sluznici
• tvori nepropustno in obstojno filmsko plast
 
Afta je površinska rana na ustni sluznici. Ponavadi je bele, včasih rumene barve, obkrožena s svetlo rdeče obarvano sluznico in je zelo boleča. Majhne afte se zacelijo same od sebe v približno 10 dneh, ves ta čas so izjemno boleče, še posebej med obroki. 

 

KONTRAINDIKACIJE: Ne uporabljajte v primeru večjih (premera več kot 1 cm) ali herpesu  podobnih ustnih razjed (predel z večjim številom drobnih ustnih razjed), ki jih mora pregledati zdravnik. Ne nanašajte na okužene rane, opekline ali globoke rane (krvaveče razjede). Izdelka ne uporabljajte, če ste alergični na derivate salicilne kisline.

Izdelek nanašajte samo na sluznico ustne votline. Uporaba izdelka lahko povzroči prehoden neprijeten občutek v ustni votlini ali rahlo ščemenje. Ne uporabljajte pri otrocih, mlajših od 6 let. Filmska plast se odlušči sama. Ne poskušajte je odluščiti na silo. Če po petdnevni uporabi izdelka ne pride do izboljšanja, se posvetujte z zdravnikom. Shranjujte nedosegljivo otrokom! 
 
Ne uporabljajte po datumu izteka roka uporabnosti, navedenem na embalaži. Po uporabi stekleničko tesno zaprite. Shranjujte ločeno od virov toplote. Shranjujte ločeno od virov vžiga – ob nanašanju ne kadite.

 

Povlecite lopatico iz stekleničke, pri tem pa z eno stranjo obrišite odvečni gel ob rob stekleničke. Z drugo stranjo lopatice potegnite čez prizadeto mesto, da razmažete gel čez celotno površino afte ali ustne razjede. Počakajte 10 sekund, da se posuši, nato zaprite usta: nastala bo vidna filmska plast, obstojna do 4 ure. Če afta ni povsem pokrita, postopek ponovite. Urgo filmogel za afte nanesite na prizadeto mesto po potrebi do 4-krat na dan, najbolje pred obrokom, dokler se razjeda popolnoma ne zaceli (3 do 5 dni). Dokler je filmska obloga vidna, novo nanašanje ni potrebno. Zaradi vsebnosti alkohola v filmogelu se plastična lopatica ob vsakem stiku s stekleničko dezinficira. Gel porabite v roku šestih mesecev po odprtju stekleničke. 
Derivat celuloze, mineralna kislina, karboksilne kisline, alkohol, voda, aroma.

Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje