Trgovina
Vaša košarica

Urgo, filmogel za kožne razpoke

Urgo, filmogel za kožne razpoke Pripomočki in zaščita
Urgo, filmogel za kožne razpoke
Urgo, filmogel za kožne razpoke  je medicinski pripomoček za oskrbo nekrvavečih manjših ran, ureznin in kožnih razpok (ragad) na stopalih in dlaneh..
Izbrano pakiranje:
3,25 ml
Proizvajalec: Laboratories Urgo
11.14€
Brez DDV: 10.18€
  • Zaloga: Na zalogi
Kratek opis
Oblika gel
Mesto uporabe usta, sluznica, ustnice, koža
Simptom/Problem srbečiča

Urgo, filmogel za kožne razpoke  je medicinski pripomoček za oskrbo nekrvavečih manjših ran, ureznin in kožnih razpok (ragad) na stopalih in dlaneh.

Urgo filmogel za kožne razpoke je obogaten z oljem iz žitnih kalčkov (naravni vir vitamina E), ki ustvarja ugodne pogoje za obnovo kože. Urgo filmogel za kožne razpoke se po nanosu na kožo spremeni v elastično, prozorno, pol- prepustno in vodoodporno filmsko plast, ki varuje rano pred zunanjimi vplivi, lajša bolečino, spodbuja celjenje in preprečuje, da bi se rana ponovno odprla. 
 
Kožne razpoke so majhne razpoke na povrhnjici (epidermisu) in delno v globljih slojih kože (dermisu). Večinoma se pojavljajo na rokah, ustnicah, prsnih bradavicah in stopalih. Razpoke se navadno razvijejo, če dehidrirane kože ne oskrbimo pravočasno. Kožne razpoke ponavadi nastajajo zaradi izpostavljenosti mrazu, vetru, različnim detergentom, ipd. Za preprečevanje kožnih razpok kot dopolnilno nego priporočamo izvrstno in hranljivo Urgo kremo za suho kožo.

 

Pred nanosom filmogela na kožno razpoko ali manjšo ureznino rano očistite in osušite ter počakajte, da se krvavitev ustavi. Povlecite lopatico, pri tem pa z eno stranjo obrišite odvečni gel ob rob stekleničke. Z drugo stranjo lopatice razmažite čez prizadeto mesto tako, da filmogel enakomerno prekrije/zapolni rano. Pustite nekaj sekund, da se osuši. Filmogel nanašajte 2- do 3-krat na dan, dokler se rana popolnoma ne zaceli. Filmsko plast lahko po potrebi odstranite. To storite tako, da na obstoječo filmsko plast kanete eno kapljico filmogela in takoj zbrišete s suho gazo. Zaradi vsebnosti alkohola v filmogelu se plastična lopatica ob vsakem stiku s stekleničko dezinficira. 
Etilacetat, etanol, nitroceluloza, ricinusovo olje, izopropilalkohol, olje žitnih kalčkov, hidroksipropilceluloza

 

KONTRAINDIKACIJE:  Ne uporabljajte na krvavečih ranah, okuženih ranah, opeklinah, sluznicah (še posebej ustnicah), predelih okrog oči.

Samo za uporabo na koži. Nanašajte samo na manjše rane. Pri nanosu lahko zaznate kratkotrajen pekoč občutek. Ni primerno za otroke. Shranjujte nedosegljivo otrokom! Izdelka ne smete zaužiti.  Ne uporabljajte po datumu izteku roka uporabnosti, navedenem na embalaži. Po uporabi stekleničko tesno zaprite. Shranjujte ločeno od virov toplote. Shranjujte ločeno od virov vžiga – ob nanašanju ne kadite.

Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje