Trgovina
Vaša košarica

Venitan forte gel, 100 g

Venitan forte gel, 100 g Zdravila brez recepta
Venitan forte gel, 100 g
Venitan forte gel, 100 g je naravno zdravilo, namenjeno lajšanju težav, ki so posledica obolenja ven (npr. krčne žile). Vsebuje heparin, ki ima ant..
Izbrano pakiranje:
100 g
Proizvajalec: Lek
Naročite lahko le 3 izdelke.
14.01€
Brez DDV: 12.79€
 • Zaloga: Na zalogi
Kratek opis
Oblika gel
Mesto uporabe noge, ožilje
Simptom/Problem poškodbe, bolečina, nosečnost, vnetje
Ključne beside naravno zdravilo, kri
Venitan forte gel, 100 g je naravno zdravilo, namenjeno lajšanju težav, ki so posledica obolenja ven (npr. krčne žile). Vsebuje heparin, ki ima antikoagulativno delovanje in s tem prepračuje strjevanje krvi, hkrati pa deluje protivnetno, ter escin (pridobljen iz semen divjega kostanja), ki preprečuje otekanje nog in pospeši cirkulacijo v prizadetem delu telesa.
Venitan Forte gel priporočamo:
 • za lajšanje obolenj ven, kot so: boleče in vnete krčne žile, tromboza površinskih ven, vnetja ven s trombozo, vnetja ven po injekcijah in infuzijah, posttrombotični sindrom, krči v mečih, vneta okolica golenske razjede,
 • pri bolečih in oteklih nogah zaradi dolgotrajnega stanja ali med nosečnostjo,
 • za lokalno zdravljenje topih poškodb, kot so: podplutbe, udarnine, zmečkanine,
 • za preprečevanje nastanka in zdravljenje pooperativnih in drugih motečih brazgotin.
Učinkovina escin je mešanica triterpenskih saponinov, ki jo pridobivamo iz semen navadnega divjega kostanja. Escin krepi tonus venskih sten, kar pospeši cirkulacijo krvi, in zmanjšuje krhkost in prepustnost kapilar, s čimer se zmanjša otekanje okoliškega tkiva.
Heparin je sestavina človeškega organizma. Preprečuje strjevanje krvi in s tem nastanek krvnih strdkov ter deluje protivnetno.
Alantoin in dekspantenol pa kot pomožni snovi spodbujata absorpcijo obeh učinkovin preko kože ter dodatno izboljšata njuno delovanje.
Pred uporabo natančno preberite navodilo za uporabo! O tveganjih in neželenih učinkih se pogovorite z zdravnikom ali farmacevtom.
1 pkiranje vsebuje 100 g gela.
Zdravilni učinkovini sta escin in natrijev heparinat.
En g gela vsebuje 10 mg escina (β-aescinum) in 100 i. e. natrijevega heparinata (heparinum natricum).
Pomožne snovi: dekspantenol, alantoin, natrijev metilparahidroksibenzoat (E219), natrijev hidroksid (E524), karbomer, simetikon (E900), propilenglikol (E1520), prečiščena voda.
Venitan forte 1- do 3-krat na dan v tankem sloju nanesite na kožo obolelih predelov in okolico in ga narahlo namažite od spodaj navzgor. Gel nanašajte postopno v manjših količinah.
Pri vnetju ven gela ne vtirajte v kožo.
Pri razjedi goleni nanesite gel na okolico razjede, kjer je motena prekrvavitev. Pri tem pazite, da gela ne nanesete na razjedo.
Pri krčnih žilah (varicah) kot pomoč pri zdravljenju priporočamo, da uporabite kompresijske nogavice ali pa noge povijete s komprasijskim povojem.
 
 
Ne uporabljajte zdravila Venitan forte:
 • Če ste alergični (preobčutljivi) na escin, natrijev heparinat ali katerokoli sestavino zdravila.
Bodite posebno pozorni pri uporabi zdravila Venitan forte
 • Če imate vnetje kože, vnetje vene zaradi strdka ali podkožne zatrdline, močne bolečine, razjede, nenadno otekanje ene ali obeh nog, srčno ali ledvično popuščanje se morate nujno posvetovati z zdravnikom, ker imate lahko resno bolezen.
 • Uporaba gela Venitan Forte ne nadomesti dodatnih drugih zdravljenj in ukrepov, kot so uporaba hladnih obkladkov in nošenje predpisanih medicinskih kompresijskih nogavic.
 • Na voljo ni zadostnih študij o uporabi tega zdravila pri otrocih. Zdravila Venitan Forte zato ne smete uporabljati pri otrocih, mlajših od 12 let.
 • Zdravilo Venitan Forte ne sme priti v stik z očmi in sluznicami. Po uporabi gela Venitan Forte si temeljito umite roke.
 • Gela ne nanašate na odprte rane ali na sluznice in niti na okužene površine kože.
Uporaba drugih zdravil
 • Obvestite svojega zdravnika ali farmacevta, če jemljete ali ste pred kratkim jemali katerokoli zdravilo, tudi če ste ga dobili brez recepta.
 • Medsebojno delovanje zdravila Venitan forte z drugimi zdravili ni znano. Hkrati z zdravilom Venitan forte ni priporočljivo na isti predel kože nanašati drugih zdravil za lokalno uporabo.
Nosečnost in dojenje
 • Posvetujte se z zdravnikom ali s farmacevtom, preden vzamete katerokoli zdravilo.
 • Zdravilo Venitan forte lahko uporabljate tudi med nosečnostjo in dojenjem, vendar priporočamo, da se pred njegovo uporabo posvetujete z zdravnikom ali s farmacevtom.
Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev
Zdravilo Venitan forte nima vpliva na sposobnost vožnje in upravljanja s stroji.
Pomembne informacije o nekaterih sestavinah zdravila Venitan forte
Zdravilo Venitan forte vsebuje metilparahidroksibenzoat (E219), ki lahko povzroči alergijske reakcije (tudi zapoznele).
Zdravilo Venitan forte vsebuje propilenglikol (E1520), ki lahko povzroči draženje kože.
Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom!
Pred uporabo natančno preberite navodilo za uporabo! O tveganjih in neželenih učinkih se pogovorite z zdravnikom ali farmacevtom.

Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje