Trgovina
Vaša košarica

Visiclear, kapljice za oko

Visiclear, kapljice za oko Zdravila brez recepta
Visiclear, kapljice za oko
Visiclear, kapljice za oko  vsebuje učinkovino tetrizolinijev klorid, ki preprečuje vnetje očesne veznice in ima učinke, podobne delovanju simpatičneg..
Izbrano pakiranje:
15 ml
Proizvajalec: Pfizer
Naročite lahko le 3 izdelke.
8.16€
Brez DDV: 7.45€
  • Zaloga: Na zalogi
Kratek opis
Oblikakapljice
Mesto uporabeoči
Simptom/Problemalergija, draženje, vnetje, srbečica
Ciljna skupinastarejši, odrasli, moški, ženska, otroci
Ključne besidenega, rdeče oči, alergija, draženje, zdravilo, kapljice
Visiclear, kapljice za oko  vsebuje učinkovino tetrizolinijev klorid, ki preprečuje vnetje očesne veznice in ima učinke, podobne delovanju simpatičnega živčevja. Deluje tako, da zoža žile v očesu in zaustavi solzenje oči. Gre za podaljšano delovanje, ki nastopi nekaj minut potem, ko smo si kapljice vkapali v oči. Uporablja se za zmanjševanje povečane količine krvi v sluznici oči pri bolnikih z vnetjem oči, na primer zaradi dima, vetra, klorirane vode in svetlobe, pa tudi alergijskih vnetij, kot sta seneni nahod in alergija na cvetni prah. Pozitivni učinki uporabe vključujejo ublažitev pekočega občutka, draženja, srbenja in bolečine ter zmanjšanje prekomernega nastajanja solz. 
Pri uporabi zdravila VisiClear natančno upoštevajte navodila. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Uporaba zdravila, daljša od 72 zaporednih ur, je dovoljena samo pod zdravniškim nadzorom.

Koliko kapljic za oko VisiClear je potrebno vkapati in kako pogosto jih uporabljati?

Odrasli, mladostniki in otroci starejši od 6 let - Z lahnim pritiskom na kapalni vsebnik v obolelo oko kanite eno kapljico zdravila VisiClear dvakrat ali trikrat na dan. Pred vkapanjem odstranite kontaktne leče.

Otroci mlajši od 6 let - Otroci mlajši od 6 let smejo uporabljati zdravilo VisiClear samo pod zdravniškim nadzorom.

Kako uporabljati VisiClear kapljice za oko? Ob prvi uporabi navojno zaporko na kapalnem vsebniku odprete tako, da najprej v celoti odstranite zaščitno folijo okoli navojne zaporke. Nato navojno zaporko odvijete, vrh kapalnega vsebnika obrnete navzdol in kanete eno kapljico v obolelo oko. Vrh kapalnega vsebnika naj ne pride v stik z nobeno površino. Na koncu lahko navojno zaporko privijete kot običajno.

Koliko časa uporabljamo VisiClear kapljice za oko? Kapljice za oko VisiClear uporabljamo le za manjša očesna vnetja. Če zdravnik ne predpiše drugače, zdravila VisiClear ne uporabljajte dlje kot 3 dni. Če v 48 urah olajšanja ni ali če se stopnja vnetja in pordelosti oči nadaljujeta oziroma se celo poslabšata ali če pride do bolečine v očesu ali sprememb v vidnem polju, je treba zdravilo prenehati uporabljati in se posvetovati z zdravnikom. Vnetje in pordele oči kot posledica hudih bolezni oči, kot so infekcija, tujek v očesu ali kemijska travma roženice, prav tako zahtevajo posredovanje zdravnika. Pri hudi bolečini v očeh, glavobolu, izgubi vida, pojavu lebdečih madežev in močni pordelosti oči, bolečini v očeh pri močni svetlobi ali dvojnem vidu se je treba takoj posvetovati z zdravnikom.

Zdravilna učinkovina je tetrizolinijev klorid. 1 ml raztopine kapljic za oko vsebuje 0,5 mg tetrizolinijevega klorida, kar ustreza 0,42 mg tetrizolina. Pomožne snovi so: benzalkonijev klorid, natrijev klorid, borova kislina (E 284), boraks (E285) za uravnavanje pH, dinatrijev edetat, prečiščena voda.

Ne uporabljajte zdravila VisiClear
  • če ste alergični (preobčutljivi) na zdravilno učinkovino tetrizolinijev klorid ali katerokoli sestavino zdravila VisiClear,
  • če imate glavkom ozkega zakotja.
Bodite posebno pozorni pri uporabi zdravila VisiClear
  • če imate hudo srčno-žilno bolezen (npr. koronarno bolezen srca, visok krvni tlak, tumor nadledvične žleze);
  • presnovno motnjo (npr. povečano delovanje ščitnice, sladkorno bolezen);
  • če imate suhi rinitis (vnetje nosne sluznice) ali keratokonjunktivitis (vnetje roženice in veznice) ter glavkom. Uporaba zdravila je kontraindicirana pri glavkomu ozkega zakotja (glejte poglavje Ne uporabljajte zdravila VisiClear);
  • če prejemate druga zdravila, ki potencialno zvišujejo krvni tlak (npr. zaviralce monoamin-oksidaze).
  • Izogibati se je treba dolgotrajni rabi zdravila in prevelikim odmerkom. Uporaba pri otrocih in uporaba v večjih odmerkih je zato dovoljena le pod zdravniškim nadzorom.

Uporaba drugih zdravil

Sočasna uporaba zaviralcev monoamin-oksidaze in tricikličnih antidepresivnih zdravil lahko okrepi učinek na zoženje ožilja in dvigne krvni tlak. Obvestite svojega zdravnika ali farmacevta, če jemljete ali ste pred kratkim jemali katerokoli drugo zdravilo, tudi če ste ga dobili brez recepta.

Nosečnost in dojenje

Ni na voljo podatkov o prehajanju tetrizolinijevega klorida skozi posteljico ali v materino mleko. Zaradi možnih sistemskih neželenih učinkov uporaba zdravila v času nosečnosti in dojenja ni priporočljiva. Preden vzamete katerokoli zdravilo, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev

Zdravilo VisiClear nima ali ima zanemarljiv vpliv na sposobnost vožnje in upravljanja s stroji. V redkih primerih se lahko po vkapanju VisiClear kapljic za oko pojavijo razširjene zenice ali zamegljen vid, kar lahko vpliva na sposobnost upravljanja vozil in strojev. Zato se v teh primerih pred vožnjo z avtomobilom oziroma drugim vozilom ali pred delom z električnim orodjem ali stroji posvetujte s svojim zdravnikom.

Pomembne informacije o nekaterih sestavinah zdravila VisiClear

Zdravilo vsebuje konzervans benzalkonijev klorid, ki lahko povzroči draženje oči. Izogibajte se stiku z mehkimi kontaktnimi lečami. Odstranite kontaktne leče pred uporabo in počakajte najmanj 15 minut, preden si jih zopet vstavite. Lahko razbarva mehke kontaktne leče

Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje