Trgovina
Vaša košarica

Visiclear, kapljice za oko

Visiclear, kapljice za oko Zdravila brez recepta
Visiclear, kapljice za oko
Visiclear, kapljice za oko  Zdravilo VisiClear vsebuje zdravilno učinkovino tetrizolinijev klorid, ki spada v skupino zdravil, imenovanih dekongestivi..
Izbrano pakiranje:
15 ml
Proizvajalec: Pfizer
Naročite lahko le 3 izdelke.
9.80€
Brez DDV: 8.95€
 • Zaloga: Na zalogi
Kratek opis
Oblika kapljice
Mesto uporabe oči
Simptom/Problem alergija, draženje, vnetje, srbečica
Ciljna skupina starejši, odrasli, moški, ženska, otroci
Ključne beside nega, rdeče oči, alergija, draženje, zdravilo, kapljice
Visiclear, kapljice za oko  

Zdravilo VisiClear vsebuje zdravilno učinkovino tetrizolinijev klorid, ki spada v skupino zdravil, imenovanih dekongestivi za očesno uporabo (zdravila za oko).

Zdravilo VisiClear se uporablja za zdravljenje začasne rdečine oči, ki je posledica blagega draženja, npr. zaradi dima, prahu, vetra, klorirane vode, svetlobe ali alergij, in ni posledica okužbe. Uporablja se pri odraslih, mladostnikih in otrocih, starejših od 2 let (glejte poglavje 2 ). Zdravilo VisiClear se lahko uporablja pri otrocih, starejših od 2 let in mlajših od 6 let, le po nasvetu zdravnika.

Pri uporabi tega zdravila natančno upoštevajte napotke v tem navodilu ali navodila zdravnika ali farmacevta. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

 • Otroci, starejši od 6 let, mladostniki in odrasli
Če zdravnik ni drugače predpisal, vkapajte 1-2 kapljici v prizadeto oko (oči) dvakrat do trikrat na dan. Pred tem odstranite kontaktne leče (glejte "Navodila za uporabnike kontaktnih leč").

 • Otroci, stari od 2 - 6 let
Zdravilo VisiClear se lahko uporablja le po nasvetu zdravnika. Če ni drugače predpisano, vkapajte 1 kapljico v prizadeto oko (oči) dvakrat do trikrat na dan.

 • Otroci, mlajši od 2 let
Ne uporabljajte zdravila VisiClear pri otrocih, mlajših od 2 let.

Način uporabe:
Zdravilo VisiClear se daje v oko.
1. Pred prvim odprtjem z vratu plastenke odstranite ovitek, ki zdravilo ščiti pred posegom, tako da sledite luknjicam.
2. Če želite odpreti za otroke varno zaporko, jo potisnite in hkrati zavrtite v nasprotni smeri urnega kazalca.
3. Po odprtju je treba plastenko obrniti na glavo. Glavo rahlo nagnite nazaj. Rahlo stisnite plastenko, da 1 ali 2 kapljici kaneta v konjuktivalno vrečico (žepek, ki nastane med veko in očesom, ko spodnjo veko rahlo potegnete navzdol). Konica plastenke ne sme priti v stik z ničemer, razen z zaporko, da se prepreči kakršno koli onesnaženje. Nikoli se ne dotikajte očesa s konico plastenke.
4. Po nanosu nekaj sekund nežno utripajte z očmi, da olajšate enakomerno porazdelitev kapljic.
5. Zaporko privijte, tako da jo do konca obračate v smeri urnega kazalca. Nikoli se ne dotaknite konice plastenke. 

Trajanje zdravljenja:
Zdravilo VisClear je treba uporabljati čim krajše obdobje, ki še zadostuje za lajšanje simptomov, in ne več kot pet zaporednih dni. Ponovitve zdravljenja je treba izvajati previdno, saj lahko dolgotrajna uporaba (tudi s krajšimi nekajdnevnimi odmori) ali čezmerna uporaba povzroči kronično oteklino in/ali atrofijo veznice.
Nadaljnja uporaba lahko pordelost očesa poveča. Če v dveh dneh ne pride do olajšanja ali če se pordelost poslabša ali traja, prenehajte z uporabo in se posvetujte s svojim zdravnikom.

 • Učinkovina: 1 ml raztopine kapljic za oko vsebuje 0,5 mg tetrizolinijevega klorida.
 • Druge pomožne snovi so: glicerol, hipromeloza, makrogol 400, borova kislina, natrijev hidrogenfosfat, natrijev citrat, kalijev klorid, magnezijev klorid, natrijev laktat, glicin, askorbinska kislina, glukoza, polikvaternij 42, prečiščena voda.

Ne uporabljajte zdravila VisiClear
 • če ste alergični na tetrizolin ali katero koli sestavino tega zdravila (navedeno v poglavju 6);
 • če imate glavkom ozkega zakotja;
 • pri otrocih, mlajših od 2 let.
Opozorila in previdnostni ukrepi
Pred uporabo zdravila VisClear se posvetujte z zdravnikom, če imate katero od naslednjih težav.
Morda boste še vedno lahko uporabljali zdravilo VisClear, vendar se morate najprej pogovoriti s svojim zdravnikom, če imate:
 • hudo srčno-žilno bolezen (npr. koronarno bolezen srca, visok krvni tlak, tumor nadledvične žleze)
 • benigno povečanje prostate
 • presnovne motnje (npr. povečano delovanje ščitnice, sladkorno bolezen, motnje tvorbe rdečega krvnega barvila)
 • rinitis sicca (kronično vnetje v sprednjem delu nosu)
 • keratokonjunktivitis sicca (suhost veznice in roženice)
 • glavkom (bolezen oči, kjer se poškoduje vidni živec, ki povezuje oko z možgani)
Vkolikor izboljšanja ni v 48 urah ali če draženje ali pordelost oči traja ali se poslabša, ali če opazite spremembe vida ali bolečino v očesu, prenehajte uporabljati to zdravilo in se posvetujte z zdravnikom. Draženje oči ali pordelost zaradi okužbe, tujkov ali kemičnih poškodb roženice mora zdraviti zdravnik. Če pride do glavobolov, izgube vida, motenj vida (npr. pojav lebdečih pik ali dvojne slike vida), hude akutne ali enostranske pordelosti oči ali bolečine pri izpostavljenosti svetlobi, morate z uporabo tega zdravila prenehati in se posvetovati z zdravnikom, saj lahko imate resno očesno bolezen in vam to zdravilo ne bo pomagalo.
Pazite, da tega zdravila ne uporabite več, kot bi smeli, in ga ne uporabljajte predolgo (tj. dlje kot 3-5 dni zapored), saj lahko poslabša pordelost oči ali simptome v nosu.
Pri uporabi tega izdelka se lahko zenice začasno razširijo.

Navodila za uporabnike kontaktnih leč
Na splošno velja, da kontaktnih leč ne smemo nositi v primeru očesne bolezni. Če nosite kontaktne leče, jih morate pred uporabo zdravila odstraniti. Po uporabi zdravila počakajte najmanj 15 minut, nato jih lahko znova vstavite.

 • Pri otrocih, mlajših od 12 let se pri uporabi zdravila priporoča nadzor odrasle osebe.
 • Otroci, stari od 2 do 6 let: Zdravilo VisiClear se lahko uporablja le po nasvetu zdravnika.
 • Otroci, mlajši od 2 let: Ne uporabljajte zdravila VisiClear pri otrocih, mlajših od 2 let.

Druga zdravila in zdravilo VisiClear
 • Obvestite zdravnika ali farmacevta, če uporabljate, ste pred kratkim uporabljali ali pa boste morda začeli uporabljati katero koli drugo zdravilo, še posebej druga zdravila ta oko.
 • Če uporabljate antidepresive, imenovane zaviralci monoaminooksidaze ali triciklični antidepresivi, se izogibajte sočasni uporabi z zdravilom VisiClear, saj to lahko povzroči zvišanje krvnega tlaka.

Nosečnost, dojenje in plodnost
 • Ustreznih in dobro nadzorovanih študij pri nosečnicah in doječih materah za tetrizolin ni. Če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči ali načrtujete zanositev, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom, preden vzamete to zdravilo.
Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev
 • Po uporabi zdravila VisiClear se lahko pojavijo razširjene zenice in zamegljen vid. V teh primerih ne smete voziti ali upravljati s stroji.
Zdravilo VisiClear vsebuje fosfate
 • To zdravilo vsebuje 7.5 µg fosfatov v vsaki kapljici. Če imate hudo poškodbo prosojnega, sprednjega dela očesa (roženica), lahko fosfati v zelo redkih primerih privedejo do pojava zamegljenih lis na roženici, ki so posledica nalaganja kalcija med zdravljenjem.

Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje