Trgovina
Vaša košarica

Vivamel, alginatna obloga z medicinskim medom 10x10 cm

Vivamel, alginatna obloga z medicinskim medom 10x10 cm Pripomočki in zaščita
Vivamel, alginatna obloga z medicinskim medom 10x10 cm
Vivamel, alginatna obloga z medicinskim medom 10x10 cm je obloga iz kalcijevega alginata, ki je v celoti prepojen z naravnim nerazredčenim medicins..
Izbrano pakiranje:
10 kosov
Proizvajalec: Tosama
82.83€
Brez DDV: 75.65€
  • Zaloga: Na zalogi
Kratek opis
Oblika obloga
Mesto uporabe koža, telo
Simptom/Problem poškodba, rana, ureznina, opeklina, nekroza
Ciljna skupina starejši, odrasli, moški, ženska, otroci
Ključne beside celjenje, kalcijev alginat, med, poškodba, rana, ureznina, opeklina, nekroza
Vivamel, alginatna obloga z medicinskim medom 10x10 cm je obloga iz kalcijevega alginata, ki je v celoti prepojen z naravnim nerazredčenim medicinskim kostanjevim medom. Gre za primarno oblogo, saj jo namestimo neposredno na rano. Medicinski kostanjev med spodbuja čiščenje rane, omogoča vlažno celjenje, deluje antimikrobno, protivnetno, pospešuje zapiranje rane, nastajanje novega tkiva, celjenje z manj brazgotinami in zmanjšuje neprijeten vonj. Alginat ima visoko sposobnost vpijanja, pri čemer pride do izmenjave ionov iz rane in obloge, kar pripomore k dodatnem ustavljanju krvavitve (hemostazi). Alginat ob vpijanju izločka nabrekne in gelira, pri čemer v svojo strukturo veže tudi odmrlo tkivo in mikroorganizme. S tem zagotavlja toplo-vlažno okolje v rani, kar bistveno pospeši celjenje in omogoči enostavno in nebolečo menjavo obloge. Celjenje rane je najhitrejše in najbolj učinkovito, če z uporabo medicinskega kostanjevega medu Vivamel začnemo takoj.

Učinki alginata (kalcijevega alginata): Ima visoko sposobnost vpijanja (vpije do 20-kratnik svoje teže) izločka skupaj z mikrobi in odmrlimi celicami. Ko se alginat prepoji z izločkom, gelira. Gel se porazdeli po dnu rane in tam vzdržuje toplo vlažno okolje. Gel poleg tega omogoči enostavno in nebolečo menjavo obloge. Vivamel alginat je bogat s kalcijevimi ioni, ki ob izmenjavi z natrijevimi ioni iz rane dodatno spodbujajo ustavljanje krvavitve (hemostazo).

Vivamel alginat je obloga, primerna za celjenje ran z zmernim do obilnim izločkom, predvsem takih, v katerih je prevladujoč proces v rani vnetje, ko poteka razgradnja in odstranitev odmrlega tkiva ter obramba pred bakterijami:
  • vlažne nekroze
  • okužene rane
  • rane z močnim vonjem
  • rane po poškodbi
  • kirurške rane
  • opekline
  • razjede (zaradi pritiska, na diabetičnem stopalu, golenje razjede …) itd.

Ko pride  med  v stik z rano, lahko sprva občutimo blago zbadanje ali bolečino, ki navadno hitro mine. Do bolečine lahko pride zaradi visoke vsebnosti sladkorja v medu. Ob stiku z rano ta nase veže tekočino iz rane in tako zmanjšuje oteklino ter hkrati pospeši krvni pretok. Ker Vivamel deluje protivnetno, bolečina praviloma iz preveze v prevezo slabi. Če bolečina ne mine, se o uporabi protibolečinske terapije posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom. Čeprav alergijska reakcija na med ni pogosta, uporabo izdelkov Vivamel odsvetujemo osebam z alergijo na med. Pri osebah z alergijo na čebelji strup priporočamo uporabo pod zdravniškim nadzorom.

Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje